قم نخستین مرکز شیوع ویروس جدید کرونا در ایران بود. گسترش بیماری کووید‌۱۹ به نابودی شغل‌های فصلی و تعطیلی پروژه‌های ساختمانی انجامیده است. اما کارگران فصلی و ساختمانی قم هنوز کمک دولتی دریافت نکرده اند.

کارگران ساختمانی و فصلی قم هنوز کمک دولتی دریافت نکرده اند ــ عکس: آرشیو

عباس شیری، بازرس کانون عالی کارگران ساختمانی سراسر کشور و رئیس انجمن صنفی استادکاران و کارگران ساختمانی قم سه‌شنبه ۵ فروردین در گفت‌وگو با خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) به مشکلات کارگران ساختمانی قم پرداخت:

«شیوع ویروس کرونا از قم آغاز شد و اولین ضربه در بین کارگران ساختمانی به کارگران قم وارد شد. کارگران یکی یکی بیکار شدند. به گونه‌ای که بیش از نیمی از کارگران ساختمانی در قم از ادامه اشتغال محروم شدند.»

به گزارش الینا، بسیاری از کارگران ساختمانی و فصلی قم بیکار شده‌اند اما با وجود گذشت یک‌ماه از شیوع ویروس جدید کرونا در قم هنوز «حمایت معیشتی دولت» به دست این کارگران نرسیده است.

این کارگران از بیمه بیکاری نیز برخوردار نیستند. بسیاری از آنها کمک دولتی پس از گران‌شدن بنزین در آبان ۹۸ را که به خیزش اعتراضی سرتاسری در ایران انجامید، نیز دریافت نکرده اند.

به گفته عباس شیری، انجمن صنفی کارگران ساختمانی قم نامه‌ای به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نوشته‌ و خواهان اندیشیدن تمهیدی برای این کارگران در قم شده‌ اما هنوز هیچ کمکی صورت نگرفته است:

«واقعاً زندگی کارگران ساختمانی به شدت در مضیقه است. چند روز پیش یکی از کارگران از من ۲۰ هزار تومان پول قرض می‌خواست.  مسئولان به کارگران قول دادند که به افرادی که اشتغالشان در اثر کرونا از بین رفته کمک کنند. قرار بود به ۳ میلیون نفر کمک معیشتی پرداخت کنند اما متاسفانه فعلاً به کارگران ساختمانی مبلغی داده نشد. البته به نظر می‌رسد کمک‌های نقدی مربوط به بخشی از جامعه بوده که هیچ منبع درآمدی نداشته است. خیلی از کارگران ساختمانی که شغلشان از دست رفت، واقعاً منبع درآمدی نداشتند اما هنوز کمک حمایتی نگرفته‌اند».

تا کنون بنا بر آمار رسمی ۲۴ هزار و ۸۱۱ تن در ایران به کووید‌۱۹ مبتلا شده اند و یک هزار و ۹۳۴ تن بر اثر این بیماری جان داده‌اند.


در همین زمینه: