ستاد ملی مبارزه با کرونا جلسه ویدیو کنفرانس برگزار کرد. براساس گزارش‌ها حسن روحانی، رئیس این ستاد با اعمال کنترل تردد در ۱۱ استان کشور موافقت کرد اما پیشنهاد تعیین جریمه برای مسافرت و جابه‌جایی در شرایط بیماری را مناسب ندانست. روحانی روز گذشته با ارسال نامه‌ای به چندین تن از سران کشورهای جهان از آن‌ها خواسته است نسبت به فشار تحریم‌ها بر ایرانی که با کرونا درگیر است، واکنش نشان دهند. وزارت خارجه ایران از افزایش کمک‌های بین‌المللی و ارسال تجهیزات پزشکی به ایران خبر داده است.

تصویری از جلسه ویدیوکنفرانس ستاد ملی مبارزه با کرونا

حسن‌ روحانی، رئیس جمهوری و دیگر اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا روز شنبه به صورت ویدئو کنفرانس تشکیل جلسه دادند. براساس گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در این جلسه سعید نمکی، وزیر بهداشت مصوبه‌ای را برای کنترل تردد در ۱۱ استان کشور پیشنهاد کرد که مورد موافقت حسن روحانی قرار گرفت.

نام این استان‌ها، نهاد مسئول و زمان اجرای این مصوبه مشخص نشده است اما قرار است «نقاط کنترلی» در استان‌های مذکور مشخص شده و تیم‌های کنترل‌کننده بر تردد در این استان‌ها نظارت کنند. حسن روحانی درباره تعیین جریمه برای کسانی که با علائم بیماری مسافرت می‌کنند، گفت: هدایت آن‌ها به بیمارستان به‌عنوان جریمه برای آن‌ها کافی‌ست. روحانی اعمال محدودیت در «حرم‌های مطهر و بقاء متبرکه» را به مسئولان این اماکن سپرد.

علیرضا رئیسی معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این جلسه از فعال‌شدن «شبکه گسترده غربالگری» برای بررسی وضعیت بیماران همه خانوارها در سراسر کشور و هدایت مبتلایان به مراکز درمانی خبر داده است. به گفته او در این طرح هزار و ۲۰۰ مرکز تخصصی درمانی در سراسر کشور برای بیماران مبتلا به کرونا راه‌اندازی شده است. معاون وزیر بهداشت بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت: از میلیون‌ها نفری که  در قالب این طرح در کشور مورد سوال قرار گرفته‌اند، ۹۷ درصد علائم بیماری کووید ۱۹ را نداشته‌اند.

 خودداری دولت از کاهش ساعات کاری ادارات و مشاغل

حسن روحانی در واکنش به گزارش وزیر ارتباطات درباره رجوع به روش‌های الکترونیک انجام امور مالی و اداری اعلام کرد مراجعه مردم به دستگاه‌های اجرایی و اداری باید با توسل به انجام امور از طریق سیستم‌های دیجیتالی و الکترونیک کاهش پیدا کند.

پیش‌تر بانک مرکزی پرداخت و دریافت انواع پول و چک را در شعب بانک‌ها ممنوع اعلام کرده بود. جمشیدی، دبیر کانون بانکهای خصوصی نیز روز شنبه به ایسنا گفت: «بانک‌های خصوصی تا ۱۶ فروردین به صورت کشیک فعالیت خواهند کرد.» به گفته علی ربیعی، سخنگوی دولت ساعات اداری و ساعات کار مشاغل ضروری اما تغییری نکرده است.

قرار است ستاد ملی مبارزه با کرونا به اتفاق نمایندگان بخش خصوصی تبعات شیوع این ویروس بر اقتصاد ایران را روز یکشنبه ۲۵ اسفند بررسی کند و بار دیگر دوشنبه تشکیل جلسه دهد.

براساس آخرین آمار رسمی وزارت بهداشت تا روز شنبه ۲۴ اسفند ۱۲ هزار و ۷۲۹ نفر در ایران به ویروس کرونای جدید مبتلا شده و ۶۱۱ نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده‌اند. به گفته کیانوش جهانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، از ظهر جمعه تا شنبه ۲۴ اسفند و «براساس نتایج آزمایشگاهی» هزار و ۳۶۵ مورد بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده و بدین ترتیب رقم کل مبتلایان به این بیماری در ایران به ۱۲ هزار و ۷۲۹ نفر افزایش پیدا کرده است. همچنین در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۹۷ نفر از مبتلایان جدید کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری در ایران به ۶۱۱ مورد رسیده است. رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت تعداد بهبودیافتگان را نیز ۴ هزار و ۳۳۹ نفر اعلام کرد که به گفته او ترخیص شده‌اند.

جلب حمایت‌های بین‌المللی برای شکستن تحریم‌ها و مقابله با کرونا

شیوع کرونا همچنین دری را برای اعتراض به تحریم‌های ایالات متحده برای مقامات ایران گشوده است. حسن روحانی روز جمعه به سران چند کشور دنیا نامه نوشت و از آن‌ها خواست برای برداشتن تحریم‌ها علیه ایران، واکنش نشان دهند.

روحانی نوشت: «شکست کرونا یک وظیفه بین‌المللی‌ست و مدیریت این بحران عظیم و خطرناک توسط هیچ کشوری به تنهایی میسر نیست چه رسد به اینکه آن کشور در دسترسی به بازارهای مالی بین‌المللی و تأمین کالاهای مورد نیاز خود با مشکلات فراوان مواجه باشد.  تردیدی نیست که در شرایط یک اپیدمی خطرناک جهانی، تهران و قم با پاریس و لندن و نیویورک فاصله چندانی ندارند و هر سیاستی که موجب تضعیف ساختار اقتصادی، تضعیف نظام پزشکی و محدودیت منابع مالی در مدیریت بحران شود،‌ تأثیرات مستقیم بر مبارزه با اپیدمی در سایر کشورها خواهد داشت.»

در بخش دیگری از نامه او آمده است: «تحریم‌ها ظرف کمتر از دو سال گذشته در حدود ۲۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد ایران خسارت مستقیم وارده آورده است. اکثر اتباع و شرکت‌های خارجی، حتی اتباع و شرکت‌های دولت‌های باقی مانده در برجام عملاً از این تحریم‌ها پیروی کرده‌اند، ‌حال این که اقدامات در مغایرت آشکار با اصول انسانی، مقررات بین المللی از جمله برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت است.»

در همین رابطه عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی روز شنبه در حساب کاربری خود در توییتر اعلام کرد پس از اظهارات مشابه محمدجواد ظریف، وزیر خارجه درباره فشار تحریم‌های ایالات متحده بر ایران درگیر کرونا و تماس‌های تلفنی او و تلاش‌های سفارتخانه‌های جمهوری اسلامی، ژاپن، قطر، جمهوری آذربایجان و روسیه نیز علاوه بر چین، ترکیه، امارات، آلمان، فرانسه و بریتانیا، به ایران کمک‌های مالی و تجهیزات پزشکی ارسال کرده‌اند.

موسوی این کشورها را «دوستان دوران سختی» خواند. به گفته او تنها از چین حدود ۳۵۰ هزار انواع کیت تشخیص ویروس کرونا، حدود دو میلیون و ۴۰۰ هزار ماسک، حدود ۱۳۰ هزار لباس ایزوله، حدود ۱۲۰ دستگاه ونتیلاتور و اسپیراتور، حدود دو هزا ۸۰۰ وسیله تب‌سنج و اکسیژن‌سنج، حدود ۱۳ هزار عینک محافظ، حدود ۱۶۰ هزار عدد محافظ صورت یا کلاه محافظ و حدود ۵۰ کارتن داروی ویژه درمان کرونا از طریق هشت پرواز باری به ایران آمده و تحویل وزارت بهداشت شده است. او اضافه کرد: «اکنون کمک‌های زیادی در حدود ۳۲ هزار کیلو انواع کمک‌ها بسته‌بندی شده و منتظر پروازهای بعدی برای انتقال به ایران است.»

ایران از صندوق بین‌المللی پول ۵ میلیارد دلار کمک درخواست کرده است.

در همین زمینه: