وضع در استان قزوین به دلیل همجواری با استانهای قم، تهران و گیلان که از کانونهای اصلی شیوع کرونا در ایران به شمار میآیند بحرانی است. به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) بیمارستانهای قزوین با کمبود امکانات و تجهیزات مواجه شدهاند. سیده حمیده زرآبادی نماینده قزوین، البرز، آبیک در مجلس شورای اسلامی هنگام بازدید از بیمارستانهای استان گفت: «پیگیر کمبودهای درمانی و بهداشتی استان قزوین هستیم تا این موارد را رفع کنیم. به مردم توصیه میکنیم بیشتر مراقب خود باشند و این بیماری را جدی بگیرند. شلوغی خیابانها و تجمعات نشان میدهد مردم به این بیماری بیتوجه هستند.» پیمان نامدار سرپرست دانشگاه علوم پزشکی قزوین هم گفت: «انتظار میرود پیک این بیماری در دو هفته آینده در استان اتفاق بیفتد. به شهروندان توصیه میکنیم یک هفته تا ۱۰ روز خود را قرنطینه خانگی کنند و جز موارد ضروری از خانه خارج نشوند و خرید شب عید را به زمان دیگری موکول کنند.» شهرداری قزوین در یک اقدام کمسابقه برای اعلام هشدار به شهروندان همه مجسمههای شهر را ماسکدار کرد.
06 March 2020
* هرچند که مرجع معتبر علمی برای خبر زیر نیافتم اما فکر میکنم که توصیه بدی نباشد:
اکنون مشخص شده که ویروس کرونا از طریق رسپتور آنژوتانسین اینورتد آنزیم به سلول متصل میشود که این رسپتور، در سلولهای ریه و قلب به مقدار زیاد وجود دارد.
به همین دلیل حملهی اصلی ویروس به بافت ریه و قلب میباشد.
نکتهی بسیار مهم این است که این رسپتور در شرایط کمبود ویتامین D در بدن اُوراکسپرس میشود.
یا به عبارت سادهتر، اگر سطح ویتامین D در بدن بالانس باشد، موارد حاد در حملهی ویروس کرونا اتفاق نمیافتد.
از آنجایی که خیلیها، به ویژه سالمندان، مبتلا به کمبود این ویتامین هستند، بنابراین بسیار مستعد به ابتلا به این ویروس و تشدید علائم بیماری خواهند بود.
میزان مناسب ویتامین D در خون بهتر است بالای ۵۰ باشد؛ ولی از آنجایی که ممکن است در حال حاضر نتوان تست آزمایشگاهی انجام داد، بهتر است در دو تا سه ماه آینده، هفتهای یه عدد ویتامین D با دوز ۵۰۰۰۰ واحد مصرف شود تا جلوی حملهی حاد ویروس گرفته شود.
امیر / 06 March 2020