مقامات وزارت بهداشت چین در آخرین گزارش خود از ابتلای دو هزار و ۶۰۰ شهروند دیگر این کشور به ویروس کرونا خبر دادند و اعلام کردند موج جدید شیوع این ویروس یک روز بعد از بازگشت شهروندان به پایتخت پس از تعطیلات آغاز شده است. تمام افرادی که از تعطیلات به پکن برمیگردند به مدت ۱۴ روز قرنطینه خواهند شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، روز شنبه ۱۵فوریه/ ۲۶ بهمن ماه، کمیسیون بهداشت ملی چین اعلام کرد تا شامگاه روز جمعه ۱۴ فوریه، دو هزار و ۶۴۱ نمونه جدید از شیوع ویروس کرونا در بین شهروندان کشف و قرنطینه شده است.
با احتساب موارد جدید ثبت شده از بیماری کرونا، شمار مبتلایان به این بیماری در چین به ۶۶ هزار و ۴۹۲ نفر میرسد.
بیشترین مرگ و میر بر اثر شیوع ویروس کرونا در شهر ووهان چین، جایی که این ویروس در آنجا کشف شد، اتفاق افتاده است.
در تازهترین آمارهای اعلام شده از سوی دولت چین، تاکنون بیش از هزار و ۵۰۰ نفر در این کشور به علت ابتلا به کرونا ویروس جان خود را از دست دادهاند.
در همین راستا لیانگ وانیان، مسئول کمیسیون بهداشت ملی در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که دولت چین تمام توان خود را برای مهار و قرنطینه ویروس کرونا به کار خواهد بست.
به گفته او کمیسیون بهداشت ملی چین بر کاهش میزان تلفات و همچنین جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا متمرکز شده است.
ویروس کرونا برای نخستین بار در شهر ووهان چین شیوع پیدا کرد که تا کنون جان دهها نفر را گرفته است. مقامات دولتی چین از همان روزهای آغازین شیوع این ویروس، شهر ووهان را قرنطینه کرده و شهروندان را از خروج از این شهر منع کردند.
لی ون لیانگ، نخستین پزشکی بود که خطر اپیدمی این ویروس خطرناک را در شبکههای اجتماعی اعلام کرد. نیروهای امنیتی چین اما در ابتدا با احضار این پزشک، او را به «نشر اکاذیب» متهم کردند.
کارشناسان بر این باورند که آمار و گزارشهای اعلام شده از سوی دولت چین غیر واقعی بوده و شمار مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور دهها برابر آمار اعلام شده است.
در حال حاضر نمونههایی از ابتلا و شیوع ویروس کرونا در ۲۳ کشور از جمله در کشور امارات متحده عربی در همسایگی ایران ثبت شده است. مقامات دولتی ایران اما تاکنون همه خبرهای مربوط به شیوع این ویروس در ایران را تکذیب کردهاند.
محمد حسین صومی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی روز ۱۰ بهمن ماه با تأیید خبر ابتلای دو گردشگر چینی به ویروس کرونا در تبریز اعلام کرد که این دو شهروند چینی در قرنطینه هستند.
محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اما چند ساعت بعد از اعلام این خبر، آن را تکذیب کرد. او بعد از تکذیب این خبر از شناسایی دستکم شش مورد مشکوک به این ویروس در سراسر کشور خبر داد و اعلام کرد که نتیجه آزمایش ابتلا به این ویروس در هر شش مورد منفی بوده است.
روز ۱۲ بهمن ماه اخباری مبنی بر بستری شدن یک بیمار با تمام علائم ویروس کرونا در بیمارستان فارابی اصفهان در شبکههای مجازی منتشر شد. خبرگزاری صدا و سیما اما ۱۲ ساعت بعد به نقل از رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، این خبر را تکذیب کرد.
از سوی دیگر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز ۲۱ بهمن ماه مدعی شد تاکنون حتی یک مورد از شیوع ویروس کرونا در ایران اثبات نشده است.
او گفت:
«در ۳۶ گذرگاه مرزی کشور تبسنج حرارتی مستقر شده و تاکنون هیچ مورد مثبتی از ابتلا به این بیماری در ایران نداشتهایم.»
روزنامه دولتی ایران اما روز ۲۳ بهمن ماه از جان باختن یک زن میانسال مشکوک به کرونا در بیمارستانی در تهران خبر داد.
به نوشته این روزنامه کادر درمانی بیمارستان، ابتلای این شهروند به ویروس کرونا را تأیید کردهاند.
وزارت بهداشت اما در واکنش به انتشار این خبر آن را تکذیب کرد.
- در همین زمینه