وزارت خزانه‌داری آمریکا پنجشنبه ۱۹ دسامبر/ ۲۸ آذر قاضی محمد مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه عمومی و انقلاب تهران و قاضی ابوالقاسم صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی را در فهرست تحریم‌های ایالات متحده آمریکا قرار داد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا (عکس: آرشیو)

وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد قاضی ابوالقاسم صلواتی و محمد  مقیسه در محاکمه‌های نمایشی با نقض عدالت روزنامه‌نگاران، فعالان سیاسی و اقلیت‌های قومی و مذهبی را صرفاً به خاطر ابراز عقیده و تشکیل اجتماعات، مجازات و به زندان‌های دراز مدت، شلاق و حتی اعدام محکوم کرده‌‌اند و به همین سبب در فهرست تحریم‌های ایالات متحده قرار گرفته‌اند.

اتحادیه اروپا سال‌ها پیش از این در فرودین ۱۳۹۰ ابوالقاسم صلواتی و محمد مقیسه را از ورود به کشورهای اتحادیه اروپا محروم کرده بود.

صلواتی بیش از ۱۰۰ زندانی سیاسی از جمله جیسون رضائیان، خبرنگار ایرانی- آمریکایی روزنامه واشنگتن‌پست را به تحمل حبس‌های بلندمدت محکوم کرده است.

محمد مُقیسه (با نام مستعار ناصریان) نیز در صدور احکام حبس بلندمدت و مجازات اعدام برای فعالان اجتماعی، سیاسی و روزنامه‌نگاران کوتاهی نکرده است. ۹ سال حبس برای بهاره  هدایت، ۶ سال زندان برای کیوان کریمی، فیلمساز ایرانی از احکام او در دادگاه عمومی و انقلاب تهران است.

آمریکا دو سال قبل صادق آملی لاریجانی، رئیس وقت قوه قضائیه، و غلامرضا ضیایی، رئیس زندان رجایی شهر (گوهردشت کرج) را به دلیل نقض حقوق بشر تحریم کرده بود.

تحریم‌های تازه آمریکا علیه مقامات قضایی جمهوری اسلامی یک روز بعد از تصویب قطعنامه محکومیت نقض حقوق بشر در ایران در مجمع عمومی سازمان ملل اعمال شد.

شامگاه چهارشنبه ۱۸ دسامبر/ ۲۷ آذر مجمع عمومی سازمان ملل با ۸۱ رای مثبت در مقابل ۳۰ رای منفی نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرد. در این قطعنامه به اعتراضات آبان ۹۸ اشاره‌ای نشده اما اشاره‌ای نشده اما اعتراضات و نحوه سرکوب‌ها اعتبار و اهمیت نمادین آن را دوچندان کرده است.

 بیشتر بخوانید: