دادگاهی در برمه (ميانمار) دو تن از کارکنان سازمان ملل متحد را به اتهام آنچه “مشارکت در خشونتهای گروهی خونين” در غرب اين کشور گفته میشود به زندان محکوم کردند.
آسوشيتدپرس امروز ۲۷ اوت (شش شهريور) به نقل از آی وين، سخنگوی دقتر سازمان ملل در برمه گزارش داد، اين احکام زندان روز جمعه (۲۴ اوت) در استان راخين صادر شد.
بر اساس اين گزارش، يکی از محکومان کارمند آژانس پناهندگی سازمان ملل و ديگری نيز کارمند بخش برنامه جهانی غذا در اين سازمان است.
اين احکام با انتقاد آژانس پناهندگی جامعه جهانی مستقر در بانکوک مواجه شده است و ويويان تان، يکی از سخنگويان سازمان آن را “بسيار نااميدکننده” خواند.
ويويان تان همچنين گفت يک امدادگر ديگر که برای يکی از سازمانهای حقوق بشر وابسته به سازمان ملل کار میکند به حبس محکوم شده است.
گفته میشود دستکم ۱۲ تن از کارکنان محلی گروههای امداد بينالمللی در جريان ناآرامیهای ماه ژوئن توسط حکومت برمه بازداشت شدند که تاکنون شش تن از آنان آزاد شدهاند
به گفته مقامات سازمان ملل متحد هنوز جزئياتی از اين احکام منتشر نشده است.
در همين زمينه هفتهنامه برمهای مستقل الون (يازده) نوشت، اين سه تن که گفته میشود وابسته به جامعه مسلمانان آن منطقه هستند، بهخاطر اتهامات گستردهای از جمله دامن زدن به دشمنی مسلمانان و بودايیها و مشارکت در آتشسوزیها محکوم شدهاند.
اين نشريه همچنين به نقل از منبعی که نام او نيامده است ادعا کرد احکام زندان از دو تا شش سال هستند.
خشونتها ميان بوديستهای راخين و مسلمانان روهينگيا (Rohingya) در ماه ژوئن به اوج رسيد که در پی آن بيش از ۸۰ تن جان باختند و هزاران خانه به آتش کشيده شد.
بر اساس گزارش گروههای حقوق بشری، اين حوادث باعث شد که حدود ۱۰۰ هزار تن خانههای خود را ترک کنند. اين گروهها همچنين حکومت برمه را به سختگيری و خشونت بسيار عليه مسلمانان متهم کردهاند، اگرچه حکومت برمه اين ادعا را رد کرده است.
گفته میشود دستکم ۱۲ تن از کارکنان محلی گروههای امداد بينالمللی در جريان ناآرامیهای ماه ژوئن توسط حکومت برمه بازداشت شدند که تاکنون شش تن از آنان آزاد شدهاند.
اين رويدادها در حالی بهوقوع میپيوندد که تين شين، رئيس جمهوری منتخب برمه پس از چندين دهه حکومت نظامی اصلاحاتی را در اين کشور انجام داده است.