وزير جهاد کشاورزی ايران گفت به دليل بالا بودن قيمت علوفه، بخشی از گندم توليدی در اين کشور “به مصرف دامها و طيور اختصاص داده شد.”
صادق خيليان روز جمعه سوم شهريور ۱۳۹۱ به خبرگزاری خانه ملت گفت: “قيمت علوفه وارداتی به دليل بالا رفتن قيمت ارز افزايش يافته است.”
بخشی از گندم توليدی ايران در حالی به مصرف دام اختصاص داده شده که اين کشور با کمبود گندم روبرو است. توليد گندم در ايران به دليل خشکسالیهای پی در پی چند سال اخير با کاهش مواجه شده است.
چندی پيش حامد قادرمرزی، نماينده مجلس ايران با بيان اينکه بخش زيادی از گندم، امسال به مرغداریها و دامداریها تحويل داده شده، نسبت به احتمال کمبود گندم برای نانوايیها هشدار داده بود.
بخشی از گندم توليدی ايران در حالی به مصرف دام اختصاص داده شده که اين کشور با کمبود گندم روبرو است. توليد گندم در ايران به دليل خشکسالیهای پی در پی چند سال اخير با کاهش مواجه شده است
در حالی که وزير جهادکشاورزی بالابودن قيمت علوفه را دليل اختصاص گندم به دامها اعلام کرده اما به گفته قادرمرزی “گندمکاران برای تأمين هزينههای خود ناچار به فروش محصول به دامداریها و مرغداریها شدند.”
وزير جهادکشاورزی ميزان توليد گندم در ايران را ۱۲.۵ ميليون تن اعلام کرد و گفت کشاورزان در سال گذشته ۶.۵ ميليون هکتار از زمينهای کشاورزی را به کشت گندم اختصاص دادند.
ايران در سال ۱۳۸۳ اعلام کرد برای نخستين بار از نظر توليد گندم داخلی به خودکفايی رسيده است. آخرين سال رياست جمهوری محمد خاتمی و اولين سال رياست جمهوری محمود احمدینژاد شامل “دو سال خودکفايی گندم” ايران میشد.
با اين حال به گفته کارشناسان در سالهای اخير، خشکسالی و “مديريت تأخيری در مهار آبها”، ايران را دوباره نيازمند واردات گندم کرده است.
ايران در ماههای اخير گندم مورد نیاز خود را از آمريکا، روسيه و و قزاقستان خريداری کرده است.
در تابستان ۱۳۸۷ خورشيدی خريد گندم از ايالات متحده پس از ۲۷ سال وقفه از سر گرفته شد. تهران همچنين در سال ۱۳۸۸ بيش از ۹۰۰ هزار تن گندم به ارزش بيش از ۳۵۶ ميليون دلار از آمريکا وارد کرد.
قوانين تحريمی دولت آمريکا، شرکتهای کشاورزی اين کشور را از انجام تجارت با ايران منع نمیکند.
اگر اوضاع آنثدر قاراشمیش شده بشد که قیمت غلوفه یا همان “کاه” از گندم بیشتر باشد تا جایی که حالا علوفه وارداتی داریم بایستی کمی تامل کرد.! این علوفه از کدام کشور می اید و این کشور صادر کننده علوفه در کجا قرار دارد؟ از انطرف هم زمین های کشاورزی را به یک کشور عربی حاشیه خلیج اجاره داده اند که میتوان تصور کرد مبادا این علوفه وارداتی در واقع همان علوفه ایست که در کرمان تولید میشود و به اسم علوفه وارداتی به ایرانیان غیور فروخته میشود. البته یادمان باشد که سالهای اوایل انقلاب مقادری زیادی نان خشک که ظاهرا هدر میرفت به مصرف دامداریها میرسید اما حالا چرخه را کوتاه کرده اند و دیگر نان خشکی وجود ندارد اما دامداریها گندم را مستقیما میخرند و به خوراک دام تبدیل میکنند. دست واسطه ها هم که همان بابای فقیر بیچاره ایست که نان خشک را میخرید کوتاه شده است. لابد این بنده خدایان بی درامد روبه رمالی و دعانویسی اورده اند که ذکر خیرشان در خبرهای دوروز پیش امده بود.
کاربر مهمان / 25 August 2012