ايران بيانيه سخنگوی کاترين اشتون، مسئول سياست خارجی اتحاديه اروپا را “گستاخانه” ناميد و آن را “محکوم کرد.”
به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا)، رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه ايران روز چهارشنبه يکم شهريورماه ۱۳۹۱ اسرائيل را به نقض حقوق بشر و “جنايت عليه مردم فلسطين” متهم کرد.
وی گفت اسرائيل و کشورهای غربی بايد در قبال رفتار خود در برابر جامعه جهانی پاسخگو باشند.
محمود احمدینژاد، رئيسجمهور ايران نيز چند روز پيش در مراسم راهپيمايی روز قدس، اسرائيل را “غده سرطانی” ناميد و خواهان مقابله جامعه جهانی با موجوديت اين کشور شد.
سخنگوی اشتون در واکنش، اين سخنان را “نفرتبار” توصيف کرد و اعلام کرد ايران نبايد موجوديت اسرائيل را مورد ترديد قرار دهد.
سخنگوی اشتون سخنان محمود احمدینژاد در مراسم روز قدس را “نفرتبار” توصيف کرده و اعلام کرده بود ايران نبايد موجوديت اسرائيل را مورد ترديد قرار دهد
ايران از جمله کشورهايی است که موجوديت کشور اسرائيل را بهرسميت نمیشناسد. در بيش از سه دهه که از عمر جمهوری اسلامی ايران میگذرد، مقامهای حکومت اين کشور بارها از “لزوم محو اسرائيل”از روی کره زمين سخن گفتهاند.
اسرائيل اين مواضع مقامهای جمهوری اسلامی را “تهديدی عليه امنيت” خود میداند و بر همين اساس خواهان برخورد جدی جامعه جهانی با اين کشور است. اسرائيل از گزينه نظامی در برابر ايران دفاع میکند.
ايران نيز در مقابل اين تهديدها، هشدار میدهد در صورتی که مورد حمله قرار گيرد، سکوت نخواهد کرد و به اقدام متقابل نظامی دست خواهد زد.
سرتيپ يحيی رحيم صفوی، مشاور عالی آيتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی دو ماه پيش گفت موشکهای ايران میتوانند تمام اسرائيل را مورد هدف قرار دهند. سرتيپ صفوی تا سال ۲۰۰۷ فرمانده کل سپاه پاسداران ايران بود.
ايران و اسرائيل با پيروزی انقلاب اسلامی در ايران در سال ۱۳۵۷ با يکديگر قطع رابطه کردند.
ایران هیچ وقت اسرائیل را تهدید به حمله نظامی نکرده. اما در ضمن هیچ وقت هم آرزوی قلبی اش برای محو شدن اسرائیل را هم پنهان نکرده است. داشتن آرزوی محو شدن یک رژیم با تهدید رسمی و آشکار آن به حمله نظامی دو چیز متفاوت هستند. با این حال اسرائیل همواره و بر خلاف چارتر سازمان ملل متحد ایران را به حمله نظامی و نابود کردن تاسیسات اتمی اش تهدید کرده است.
کاربر مهمان / 23 August 2012