هزاران نفر از مردم تونس در پایتخت این کشور علیه اقدامات دولت اسلامی تونس که بیم آن میرود حقوق زنان را محدود کند، تظاهرات کردند.
دولت پیشنویس قانون اساسیای را تهیه کرده که در آن از زنان به عنوان «مکمل» مرد نام برده شده است. زنان شرکتکننده در این راهپیماییهای اعتراضی که از عصر روز دوشنبه (۱۳ اوت)، بعد از افطار ماه رمضان آغاز شده، پلاکاردهایی در دست دارند که روی آنها نوشته شده است: «زنان! برای حقوق خود به پا خیزید.»
زنان شرکتکننده در این راهپیماییهای اعتراضی که از عصر روز دوشنبه بعد از افطار ماه رمضان آغاز شده، پلاکاردهایی در دست دارند که روی آنها نوشته شده است: «زنان! برای حقوق خود به پا خیزید.»
پیش از اینکه حزب اسلامی نهضت سال گذشته قدرت را به دست بگیرد، تونس یکی از سکولاترین کشورهای عرب بود.
این حزب پس از خیزشی به قدرت رسید که منجر به فروپاشی رژیم زینالعابدین بن علی در ژانویه ۲۰۱۱ شد. قانون اساسی سال ۱۹۵۶ این کشور میگوید که زنان و مردان برابرند. این قانون چندهمسری را ممنوع میداند و ازدواج و طلاق را تنها طبق قوانین مدنی پیشنهاد میکند.
درها را باز کنید
به گزارش رویترز، فریده العبیدی از اعضای حزب نهضت که ریاست مجمع قانون اساسی و پنل آزادیهای عمومی و حقوق بشر را به عهده دارد، میگوید که عبارت به کار رفته در قانون اساسی به معنای پسرفت در زمینه حقوق زنان تونس نیست.
به اعتقاد او، این قانون بر تقسیم وظایف تصریح میکند و به این معنی نیست که زنان ارزشی کمتر از مردان دارند، اما رئیس سازمان زنان دموکراتیک زنان، اهلان بلهادی این مسئله را رد میکند. او میگوید: «عقبنشینیها همیشه از یک گام کوچک آغاز میشوند. اگر امروز ساکت بمانیم در را به روی همه چیزهای دیگر باز میکنیم و با تصمیمهای جدیتری مواجه خواهیم شد.»