سپنتا نیکنام، رییس انجمن زرتشتیان یزد در جلسه‌ای با حضور مشاور حسن‌روحانی، رئیس جمهوری ایران در امور ادیان از «مسئولان ارشد نظام و دولت» خواست اختیار اراضی رزتشتیان را به مالکانشان واگذار کنند. نیکنام همچنین از اعمال محدودیت‌های امنیتی برای برگزاری «جشن سده» و تبعیض علیه زرتشتیان در دسترسی به مشاغل دولتی انتقاد کرد.

سپنتا نیکنام: عضو زرتشتی شورای شهر یزد

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سپنتا نیکنام، رییس انجمن زرتشتیان یزد و عضو شورای اسلامی این شهر روز سه‌شنبه ۲۱ آبان در همایش اقلیت‌های دینی استان یزد اعلام کرد بیش از ۴۰ درصد وقفیات این استان مربوط به جامعه زرتشتیان است اما اختیار اراضی زرتشتیان به مالکانشان واگذار نشده است. نیکنام این مسئله را یکی از مطالبات جامعه زرتشتیان یزد از «مسئولان ارشد نظام و دولت» خواند. در این جلسه علی یونسی، مشاور رییس‌جمهوری در امور ادیان و اقوام، احمد ترحمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار یزد و جمعی از مسئولان ارشد شهرستانی و استانی حضور داشتند.

نیکنام به «زمین‌های دخمه زرتشتیان» به عنوان یکی از موارد وقفی اشاره کرد و گفت: اقلیت‌های دینی استان یزد درخواست دارند این زمین‌ها به مالکان آن‌ها واگذار شود و از مصادره این منطقه توسط اداراتی نظیر مسکن و شهرسازی جلوگیری شود. به گفته او زمین دخمه بعد از انقلاب به دانشگاه یزد واگذار شده است.

اسفندیار اختیاری، نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی نیز در این‌باره گفت: اداره کل مسکن استان می‌خواهد ۱۸۵ هکتار زمین موقوفه زرتشتیان را برای ساخت مسکن استفاده کند و  از علی یونسی خواست تا به مدیرکل مسکن استان بگوید شکایتش را از انجمن زرتشتیان یزد پس بگیرد.

به گفته سپنتا نیکنام شهرداری یزد همچنین از نامگذاری پارکی در این شهر که ۲۰ درصد از زمین‌های آن به‌شرط نامگذاری به‌نام وقف‌کننده آن (پشوتن مارکار) وقف شده است، خودداری می‌کند.

رئیس انجمن زرتشتیان از اعمال محدودیت‌های امنیتی برای برگزاری جشن سده انتقاد کرد و گفت:

«چرا باید برای جشن سده حساسیت ایجاد شود در حالی که این یک جشن ملی و ایرانی است و نباید جشنی مختص زرتشتیان به حساب آید. دستگاه‌های حاکمیتی باید با تعیین خطوط قرمز به جامعه زرتشیان کمک کنند تا این جشن به صورت ملی برگزار شود».

اختیاری نیز اضافه کرد:

«جشن سده در کرمان توسط شهرداری آن شهر برگزار می شود ولی در یزد باید آن قدر پیگیری کنیم تا به ما مجوز برگزاری این جشن ملی را بدهند. جامعه زرتشتی یک جامعه سیاسی نیست بلکه یک جامعه فرهنگی است».

سپنتا نیکنام در ادامه به تبعیض علیه اقلیت دینی زرتشتی اشاره کرد و گفت جامعه زرتشتیان (به‌رغم سهم بالا در وقف املاک و زمین‌هایشان) هیچ سهمی از استخدام در ادارات استان نظیر اداره کل اوقاف نداشته‌اند.

اقلیت زرتشتی ایران به‌رغم به‌رسمیت شناخته‌شدن در قانون اساسی جمهوری اسلامی همچنان تحت تبعیض‌ قرار دارند.

در همین زمینه: