علی مطهری با اشاره به شعارهایی که گروهی از طرفداران تیم تراکتورسازی تبریز در مخالفت با کردها و در دفاع از تهاجم نظامی ترکیه به سوریه داده بودند، گفت چنین رویدادهایی در ایران باعث سرشکستگی است.

ورزشگاه سهند تبریز: عده‌ای از هواداران تراکتورسازی شعارهایی در حمایت از ارتش ترکیه سر دادند

شماری از هواداران تراکتورسازی در بازی جمعه‌شب هفته گذشته پرچم ترکیه را بر سر دست بلند کرده بودند، با دادن سلام نظامی در حمایت از تهاجم نظامی به شمال سوریه، شعار «ترکیه – ترکیه» را سر داده بودند. روزنامه ینی‌شفق و همینطور خبرگزاری آناتولی این رویدادها را به طور گسترده و با آب و تاب فراوان بازتاب دادند.

علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی دوشنبه ۱۳ آبان در واکنش به شعارهایی که طرفداران ترکیه در ورزشگاه تبریز سر داده بودند گفت:

 «باید ببینیم چطور این حرکت‌ها به اینجا رسیده است، روشن است که در این زمینه کوتاهی شده است. چرا در کشوری که مردم آن در سال ۵۷ که تحت پرچم اسلام انقلاب کردند، چنین رخدادهایی را شاهد هستیم؟ برای جمهوری اسلامی هم اسباب سرشکستگی است که چنین مسائلی مطرح شود.»

مطهری در ادامه احتمال مداخله خارجی را نیز مطرح کرد و خواهان ورود مسئولان ورزش کشور به این موضوع و برخورد با کسانی شد که شعارها را سر داده بودند:

«به نظرم حواشی اخیر و شعارهای‌ نژادپرستانه ریشه خارجی‌ دارد و از جایی تحریک می‌شود، اینها برای کشور سم مهلک است. مسئولان ورزش باید وارد شوند، فدراسیون فوتبال با باشگاه‌ها صحبت کنند (…) باید بررسی و پیگیری شود تا مشخص شود کسانی که این شعارها را دادند چه کسانی هستند و برخورد لازم با آنها صورت گیرد.»

تنها ساعتی بعد از بعد از پایان بازی دو تیم تراکتور و استقلال، روزنامه ینی‌شفق تیتر زد: «۱۲۰ هزار نفر در ورزشگاه تبریز شعار جانم فدای ترکیه سر دادند».

«ینی شفق»، که به عنوان روزنامه‌ای اسلام‌گرا و محافظه‌کار در کشور ترکیه معروف است. برخی از این روزنامه به عنوان ارگان غیررسمی حزب عدالت و توسعه یاد می‌کنند.

خبرگزاری آناتولی که با سابقه‌ترین خبرگزاری ترکیه است و حدود ۴۹ درصد سهام آن نیز دولتی است با انتشار عکسی از بازی تیم تراکتورسازی با استقلال در تبریز نوشته بود:

 «طرفداران پرشمار تیم فوتبال تراکتور تبریز امروز هنگام بازی با استقلال تهران در چارچوب هفته نهم لیگ برتر فوتبال ایران با شعار “ترکیه، ترکیه، ترکیه” از این کشور حمایت کردند. بسیاری از طرفداران این تیم پیش از آغاز مسابقه با دادن سلام نظامی و گرفتن و انتشار عکس یادگاری حمایت از نیروهای ارتش ترکیه در عملیات چشمه صلح علیه تروریست‌های پ.ک.ک/ی.پ.گ را ابراز داشتند.»

تهاجم نظامی ترکیه به شمال سوریه ۹ اکتبر/ ۱۷ مهر آغاز شد و پنج روز بعد هم با ایجاد یک خط حائل در نوار مرزی و عقب‌راندن نیروهای دموکراتیک سوریه به یک آتش‌بس موقت انجامید. اردوغان چهار روز بعد از این عملیات، در سفرش به سوچی برای دیدار و گفت‌وگو با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه ناخشنودی خود را از انتقاد ایران از این عملیات به این شکل بیان کرده بود:

« اظهاراتی آزاردهنده از سوی برخی مقامات این کشور شنیده می‌شود. البته این سخنان متعلق به جناب روحانی نیست، اما لازم بود ایشان این صداها را خاموش می‌کردند. این موارد شخص بنده و تمام نزدیکانم را آزار می‌دهد. این اقدامات نادرست است. اظهارات آنان در این زمینه را محکوم می‌کنم.»

  • توضیح: در نسخه پیشین این گزارش اطلاعات تأییدنشده‌ای وجود داشت که حذف شده اند. تحریریه زمانه بابت این اشتباه از مخاطبان پوزش می‌خواهد.

بیشتر بخوانید: