زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه آمریکا در امور افغانستان شامگاه یکشنبه ۱۰ شهریور/ یکم سپتامبر برای گفتوگو و رایزنی با محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان درباره نتایجی که از نهمین دور مذاکرات با طالبان به دست آمد وارد کابل شد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس صدیق صدیقی، سخنگوی غنی تأئید کرد که خلیلزاد بلافاصله بعد از آنکه از دوحه وارد کابل شد، برای دیدار و گفتوگو با غنی راهی ارگ ریاست جمهوری شد.
صدیقی دوشنبه ۱۱ شهریور/ ۲ سپتامبر اعلام کرد که ارگ ریاست جمهوری به زودی با انتشار بیانیهای جزئیاتی از این دیدار پشت درهای بسته را افشا میکند.
زلمی خلیلزاد، نماینده آمریکا روز گذشته (یکشنبه) با انتشار پیامی در توییتر اعلام کرده بود:
«ما در آستانه رسیدن به توافقی هستیم که خشونتها را کاهش خواهد داد و درها را برای طرفین افغان خواهد گشود تا برای رسیدن به صلحی شرافتمند و پایدار و یک افغانستان متحد و مقتدر به مذاکره بنشینند. افغانستانی که تهدیدی برای آمریکا و متحدانش یا هر کشور دیگری محسوب نشود.»
قرار است گفتوگوهای بین طالبان و دولت اشرف غنی بعد از حصول توافق آمریکا و طالبان آغاز شوند. همزمان با این تحولات طالبان که حکومت اشرف غنی را به رسمیت نمیشناسند، حملات گستردهای را به ولایت بغلان و قندوز آغاز کردند.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان روز گذشته (یکشنبه) با انتشار بیانیهای این حملات را محکوم کرد:
«اینگونه اعمال طالبان در تضاد با موضوع نشست رهبرانشان که در دوحه در جریان است، میباشد. در حالی که مردم افغانستان خواستار قطع جنگ و رسیدن به صلح پایدارند، صلحی که در آن مردم با عزت زندهگی کنند.»
عبدالله عبدالله ریاست اجرایی نیز با انتشار بیانیهای نوشت:
«طالبان با کشتار غیرنظامیان و راهاندازی حملات گروهی، نشان دادهاند که التزامی برای پایان خشونتها و اعمال دهشتافگنانه ندارند.»
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه ۷ شهریور/ ۲۹ اوت در گفتوگو با شبکه رادیویی فاکسنیوز اعلام کرد که قصد دارد بعد از حصول توافق با طالبان، ۵۴۰۰ سرباز آمریکایی را از افغانستان خارج کند. در حال حاضر ۱۸ هزار سرباز آمریکایی در این کشور مستقرند. به گفته رئیس جمهوری آمریکا چنانچه توافق موفقیتآمیز باشد، احتمال دارد تعداد بیشتری از سربازان آمریکایی از افغانستان خارج شوند.
طالبان با تحریم انتخابات افغانستان اعلام کرده از همه گزینههای ممکن برای جلوگیری از برگزاری انتخابات استفاده میکند. نهادهای امنیتی اما تعهد دادهاند با به کارگیری ۷۲ هزار نیرو، امنیت انتخابات را تضمین میکنند. عبدالله عبدالله از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری دو شب پیش گفت در صورت حصول اطمینان از برقراری صلح پایدار و پایان دایمی جنگ، صلح را نسبت به این انتخابات ترجیح خواهد داد. پیش از او محمدحنیف اتمر، یکی دیگر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نیز گفته بود در صورتی که شفافیت انتخابات تأمین نشود، اولویت او صلح خواهد بود نه انتخابات. با این حال، محمدسرور دانش، معاون غنی این نامزدان را به همکاری با طالبان و کشورهای بیگانه برای جلوگیری از برگزاری انتخابات متهم کرد. او همزمان تأکید کرد که برگزاری انتخابات تنها راه رسیدن به صلح پایدار است و برای صلحی که هنوز معلوم نیست کی به دست خواهد آمد، نباید انتخابات متوقف شود.
بیشتر بخوانید: