داوود عبدالله راجحه، وزير دفاع سوريه و آصف شوکت، معاون وزير دفاع و شوهر خواهر بشار اسد، رئيس جمهور سوريه در يک بمب‌گذاری انتحاری در دمشق کشته شدند.

بنا به گزارش خبرگزاری فرانسه در اين حمله انتحاری که امروز چهارشنبه ۲۸ تيرماه صورت گرفت محمد ابراهيم الشعار، وزير کشور به همراه گروهی از افسران ارتش زخمی شدند.

تلويزيون دولتی سوريه در گزارشی فوری از داوود راجحه به‌عنوان “شهيد” ياد کرد و گفت اين حمله انتحاری در برابر ساختمان امنيت ملی در دمشق رخ داده است.

به گفته منابع امنيتی سوريه عامل انفجار کمربندی از مواد منفجره به خود بسته بود و انفجار هم‌زمان با برگزاری نشست وزيران و مسئولان بلندپايه امنيتی به‌وقوع پيوست.

به‌گفته يک تن از مسئولان امنيتی سوريه، فردی که دست به عمليات انتحاری زده احتمالأ از محافظان نزديک به قدرت بوده است.

اين نخستين بار است که پس از ما‌ه‌ها اعتراض در اين کشور مقامات بلندپايه حکومت سوريه در رويدادی اين‌چنين جان خود را از دست می‌دهند.

اين حمله مرگبار تنها ساعاتی پيش از رأی‌گيری شورای امنيت سازمان ملل در مورد بحران سوريه و تحريم اين کشور صورت گرفت. روسيه بار ديگر گفته است اين قطعنامه را وتو خواهد کرد.

شديدترين نبردهای خونين از آغاز اعتراضات مردمی در محله‌های مختلف دمشق از شامگاه يکشنبه آغاز شده است

خالد العبود، يک نماينده مجلس سوريه به تلويزيون اين کشور گفت: “دولت و تمام مؤسسات آن مورد هدف قرار دارند. اين جنگی آشکار عليه همه سوری‌هاست.”

وی با محکوم ساختن آمريکا و “عواملش”، افزود: “اين گروه‌های خارجی هستند که قصد نابودی حکومت سوريه را دارند.”

حمله امروز در حالی رخ داد که ساختمان امنيتی حکومت بشار اسد در دمشق همواره تحت تدابير شديد امنيتی قرار دارد.

همچنين شديدترين نبردهای خونين از آغاز اعتراضات مردمی در محله‌های مختلف دمشق از شامگاه يکشنبه آغاز شده است اما روز گذشته حکومت بشار اسد مدعی شد که خبرهای مربوط به گسترش درگيری‌ها در دمشق صحت ندارد.

به‌گفته ديده‌بان حقوق بشر سوريه، در طول ۴۸ ساعت گذشته بيش از ۶۰ نيروی نظامی از ارتش سوريه در اين درگيری‌ها با نيروهای ارتش آزاد سوريه کشته شده‌اند.

امروز درگيری‌ها در محله‌های ميدان و کفر سوسه در جنوب و غرب دمشق ادامه دارد.

بنا به اين گزارش هلی‌کوپترهايی که روز گذشته به عمليات نظامی در دمشق پرداختند امروز صبح نيز محله‌های قبون و برزه در شرق دمشق را تيرباران کردند.

همچنين دودهای سياه‌رنگی از گوشه و کنار دمشق ديده می‌شوند.

 در عرصه ديپلماتيک تلاش‌ها برای پايان دادن به خشونت‌ها در سوريه همچنان بی‌نتيجه مانده است.

قطعنامه‌ای از سوی کشورهای اروپايی و آمريکا در مورد سوريه تهيه شده است تا امروز در شورای امنيت سازمان ملل ارائه گردد.

روسيه به‌صراحت اعلام کرده است به اين قطعنامه رأی نخواهد داد.

بر اساس قطعنامه تنظيم شده، اگر حکومت سوريه به استفاده از سلاح‌های سنگين در برابر مخالفان پايان ندهد مورد تحريم قرار خواهد گرفت.

اين قطعنامه همچنين حضور ناظران سازمان ملل در سوريه را که روز جمعه پايان خواهد يافت به‌مدت ۴۵ روز ديگر تمديد می‌کند.

بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل نيز امروز با هو جينتائو، رئيس‌جمهور چين ديدار کرد اما اين دو در برابر خبرنگاران در مورد سوريه سخنی نگفتند.

مردم، ارگان حزب کمونيست چين روز گذشته در يادداشتی خواهان عدم دخالت نيروهای خارجی در سوريه شد و همان مواضع پيشين پکن در اين‌باره را تکرار کرد.

روسيه و چين تاکنون دو بار در شورای امنيت مانع از تصويب قطعنامه عليه حکومت بشار اسد شده‌اند.

اگر مأموريت ناظران سازمان ملل در سوريه تمديد نشود آن‌ها بايد از اين کشور خارج شوند و اين نشانه شکست کامل طرح صلح کوفی عنان خواهد بود.