سرلشکر حسن فیروزآبادی، رئیس کل ستاد نیروهای مسلح ایران می‌گوید که این کشور “بنا ندارد تنگه هرمز را ببندد” و تصمیم “اجرای بستن تنگه هرمز” به عهده آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران است.
 
 
به گزارش خبرگزاری فارس این مقام عالی‌رتبه نظامی، در عین‌ حال به خبرنگاران گفت که نیروهای مسلح ایران طرح بستن تنگه هرمز به صورت “هوشمندانه و معقولانه” آماده کرده‌اند.
 
وی که امروز ۲۵ تیرماه ۱۳۹۱ در در حاشیه هجدهمین همایش سالانه فرماندهان نیروی دریایی سپاه سخن می‌گفت، اضافه کرد: “نیروهای مسلح برای هر موضوعی طرح خود را دارند ولی تصمیم اجرای بستن تنگه هرمز به عهده فرمانده معظم کل قواست و شورای عالی امنیت ملی به ایشان مشورت می‌دهند.”
 
علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه هشدار داد، ایران این توانمندی را دارد که تنگه هرمز را به صورت کامل در اختیار بگیرد و اجاز عبور “حتی یک قطره نفت” را نیز ندهد
سرلشکر فیروزآبادی در پاسخ به سوالی درباره اظهارنظرهای مقام‌های غربی مبنی بر ناتوانی ایران در بستن تنگه هرمز، گفت: “آن‌ها برای دلخوشی خودشان می‌گویند که ما بلوف می‌زنیم که البته ما هم بنا نداریم که تنگه هرمز را ببندیم ولی طرح بستن آن را داریم که طرحی هوشمندانه و معقولانه است.”
 
خبرگزای فرانسه به تازگی از استقرار ناوگانی از زیردریایی‌های بدون سرنشین آمریکایی در خلیج فارس برای جلوگیری از بسته شدن تنگه هرمز از سوی ایران خبر داده است.
 
فیروزآبادی می‌گوید که تحرکات اخیر آمریکا در منطقه برای “پشتیبانی از جنگ افغانستان و مقابله با دزدان دریایی” است.
 
به گفته وی آمریکا می‌خواهد به اعراب منطقه اطمینان دهند مسیرهای صادرات و کشتیرانی را باز نگه می‌دارد.
 
علی فدوی، فرمانده نیروی دریایی سپاه نیز روز گذشته در حاشیه این همایش هشدار داد که ایران این توانمندی را دارد که تنگه هرمز را به صورت کامل در اختیار بگیرد و اجاز عبور “حتی یک قطره نفت” را نیز ندهد.
 
وی با بیان اینکه “تمکین نکردن” از قوانین بین‌المللی و هشدارهای سپاه، “عواقب بسیار بدی” برای آمریکا خواهد داشت، افزود: “ما هیچ وقت عدم تمکین از آن‌ها در تنگه هرمز و خلیج فارس نمی‌بینیم.”
 
وی همچنین ادامه داد: “اگر قرار باشد امنیت برای همه غیر از جمهوری اسلامی برقرار باشد قطعا اوضاع به این صورت نخواهد ماند.”
 
یک‌صد نماینده مجلس ایران روز دوشنبه ۱۲ تیر، هم‌زمان با آغاز تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران طرح دو فوریتی بستن تنگه هرمز را با هدف “مقابله با تحریم‌کنندگان” امضا کرده بودند.
 
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ۱۳ تیر ۱۳۹۱ در واکنش به این اقدام، گفته بود: “هر گونه تلاش ایران برای بستن این تنگه یا وادار کردن کشتی‌ها به دریافت اجازه عبور از مقامات ایران مغایر حقوق بین‌المللی بوده و مورد پذیرش مقامات آمریکا قرار نخواهد گرفت.”
 
در ماه‌های اخیر، با تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران که به منظور کنترل برنامه‌های هسته‌ای ایران صورت می‌گیرد، بارها بحث بستن تنگه هرمز از سوی مقامات ایرانی طرح شده است.
 
تنگه هرمز دارای حدود ۵۰ کیلومتر عرض و ۲۰۰ کیلومتر طول است که خلیج فارس و دریای عمان را به هم متصل می‌کند. در حال حاضر همه نفت تولیدی عراق، کویت و قطر و بخش زیادی از نفت تولیدی عربستان و امارات و همچنین بخشی از گاز تولیدی قطر برای ورود به بازرهای جهانی از تنگه هرمز عبور می‌کند.
 

روزانه حدود ۴۰ درصد درصد نفت مورد نیاز دنیا از این تنگه عبور می‌کند. بخش عمده رفت و آمدهای کشتی‌های حامل نفت از بخش آب‌های سرزمینی کشور عمان انجام می‌شود.