خبرگزاری رويترز نوشت تحريم‌های شديد غرب عليه ايران اين کشور را وادار به بستن چاه‌های نفت و کاهش توليد نفت خود تا سطحی کرده که در اين دو دهه بی‌سابقه بوده ‌است.

بر اساس اين گزارش، ايران در آستانه تحريم‌های اتحاديه اروپا که از يکم ژوئيه به اجرا گذاشته شد تلاش بسياری کرد تا نفت خود را به فروش برساند و در عين حال توانست توليد نفت خود را تا سطح سه ميليون بشکه در روز حفظ کند، اما در نهايت ناگزير از ذخيره نفت در مخازن خود بر خشکی يا کشتی‌هايش شد.

اين گزارش می‌افزايد، اکنون فروش نفت ايران به نسبت سال قبل نصف شده‌ است و مخازن آن نيز پر می‌شود. از اين رو ايران به‌عنوان آخرين راه‌ حل به بازسازی مخازن قديمی خود متوسل شده ‌است.

از سويی توليد نفت ايران نيز اکنون به زير سه ميليون بشکه در روز رسيده ‌است که مجموع اين‌ها باعث شده‌ است ميلياردها دلار متضرر شود.

يکی از مديران ارشد اجرايی در صنايع نفتی غرب: فشارها به‌طور حتم در اوج است، اگرچه جزئيات آن را نمی‌دانيم. وضعيت بسيار پيچيده و حساس است و خيلی چيزها به عموم گفته نمی‌شود

رويترز نوشته‌ است، با اين حال به نظر می‌رسد تهران تسليم غرب می‌شود و در هر صورت جايگاه بالای خود در توليد نفت در جهان را به رقيب سابق خود، عراق می‌سپارد چرا که اگر ظرفيت توليد نفت کاهش شديدی يابد، احيای آن ديگر مشکل است.

يکی از منابع مطلع در امور نفت ايران که خواست نام او منتشر نشود، گفت: “ما در موقعيتی هستيم که مجبوريم توليد خود را کاهش دهيم. بنابراين می‌توانيم کار نوسازی ميدان‌های نفتی خود را طولانی‌تر کنيم.”

او افزود: “اما اين اشتباه است که فکر کنيد اين مسائل باعث می‌شود ما دست‌هايمان را بالا ببريم. ايران تسليم نخواهد شد.”

فروش نفت ايران از ماه مارس و در پی تحريم‌های شديد ايالات متحده آمريکا کاهش يافت، اما ايران تنها به کاهش فروش نفت خود در ماه ژوئن اعتراف کرده‌ است.

يکی از مديران ارشد اجرايی در صنايع نفتی غرب با اشاره به تأثيری که اين تحريم‌ها بر ايران گذاشته ‌است، گفت: “فشارها به‌طور حتم در اوج است، اگرچه جزئيات آن را نمی‌دانيم. وضعيت بسيار پيچيده و حساس است و خيلی چيزها به عموم گفته نمی‌شود.”

غرب با هدف بازداشتن ايران از ادامه برنامه هسته‌ای خود به تحريم‌های گسترده‌ای عليه آن دست زده ‌است که نفت ايران را نشانه می‌رود. دولت ايران اما می‌گويد که اين تحريم‌ها بی‌تأثير است.