محمود جبرئيل، نخست‌وزير شورشيان ليبی در دوران جنگ با حکومت معمر قذافی از احزاب سياسی اين کشور شمال آفريقا خواست که از طرح تشکيل دولت ائتلافی حمايت کنند.

به گزارش رويترز، اين سخنان محمود جبرئيل، امروز ۹ ژوئيه (۱۹ تير) و در آستانه اعلام نتايج انتخابات پارلمانی ليبی بيان شد.

مردم ليبی که حکومت معمر قذافی را سرنگون کرده‌اند، روز شنبه (هفت ژوئيه) برای نخستين بار انتخابات آزاد ملی را تجربه کردند و بسياری از آن‌ها پای صندوق‌های رأی رفتند.

نتايج اوليه شمارش آراء امروز (دوشنبه) اعلام می‌شود در حالی که گزارش‌ها از پيروزی “ائتلاف نيروهای ملی” در برابر گروه‌های اسلام‌گرا از جمله حزب “عدالت و سازندگی”، شاخه اخوان المسلمين ليبی حکايت دارد.

ائلاف نيروهای ملی از ۴۰ حزب تشکيل شده و يکی از رهبران آن نيز محمود جبرئيل است، اما جبرئيل ترجيح داد درباره گمانه‌زنی‌ها نسبت به پيروزی اين ائتلاف نظری ندهد.

پيش‌بينی می‌شد در انتخابات پارلمانی ليبی نيز مانند آن‌چه در تونس و مصر گذشت، اسلام‌گرايان به پيروزی برسند، اما به نظر می‌رسد پيش‌بينی‌ها اشتباه از آب درآمده ‌است

او آخر شب گذشته در يک کنفرانس خبری گفت: “ما صادقانه خواستار برقراری يک گفت‌وگوی ملی و گردهم‌آمدن در يک ائتلاف واحد در زير يک پرچم هستيم. اين خواست صادقانه و صميمانه ما از همه احزاب سياسی است که امروز در ليبی فعاليت می‌کنند.”

محمود جبرئيل افزود: “در انتخابات ليبی هيچ کسی بازنده يا برنده نبود. همه برنده بودند و برنده واقعی ليبی بود.”

او اين بحث را رد کرد که ائئلاف نيروهای ملی متشکل از ليبرال‌ها و سکولارها است و گفت که اين ائتلاف به اصول مسلم اسلام پايبند است و اين پايبندی جزو قواعد بنيادين آن محسوب می‌شود.

اين سخنان می‌تواند تلاش‌ها برای برقراری ارتباط ميان ائتلاف نيروهای ملی با احزابی را که آشکارا اسلام‌گرا هستند ساده‌تر کند.

با اين وجود اسلام‌گرايان ليبی تاکنون واکنشی به آن نشان نداده‌اند در حالی که علی رحوما السيبای، رهبر گروه افراطی اسلام‌گرای العسلا به رويترز گفت: “اکنون درها به‌منظور گفت‌وگو برای همه ليبيايی‌ها باز است، اما تا زمانی که ما ندانيم درباره چه چيزی بايد گفت‌وگو کنيم امکان توافق وجود ندارد. ما نمی‌توانيم درباره اصولمان سازش کنيم.”

ليبی ۴۲ سال تحت زمامداری معمر فذافی بود تا در نهايت سال گذشته و در پی جنگی خونين که به سرنگونی قذافی انجاميد فضای آزادتر سياسی را تجربه کرد.

پيش‌بينی می‌شد در انتخابات پارلمانی اين کشور نيز مانند آن‌چه در تونس و مصر گذشت، اسلام‌گرايان به پيروزی برسند، اما اکنون به نظر می‌رسد که پيش‌بينی‌ها اشتباه از آب درآمده ‌است.