با حکم دادستانی قوه قضائیه از اين پس ورود نوجوانان ايرانی به کافینتها ممنوع میشود.
روزنامه شرق در شماره دوشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۱ نوشت نوجوانان از اين پس بايد با “نظارت و اجازه ولی (سرپرست)” به گيمنتها و کافینتها وارد شوند.
محسن ميربهرسی، معاون اجتماعی پليس فضای تبادل اطلاعات (فتا) با اعلام اينکه “نوجوانان بيشترين قربانيان جرايم رايانهای در ايران” هستند، از بررسی طرحی خبر داد که براساس آن ورود افراد زير ۱۴ سال به مکانهايی مانند کافینت به دليل “بروز آسيبهای احتمالی” ممنوع میشود.
به گفته اين مقام نيروی انتظامی ایران برخی استانها اجرای اين طرح را در دستور کار قرار دادهاند.
محسن ميربهرسی، معاون اجتماعی پليس فضای تبادل اطلاعات (فتا): برخی استانها اجرای اين طرح را در دستور کار قرار دادهاند
ميربهرسی افزود: “بررسیها نشان میدهد افراد کمتر از ۱۴ سال بيشترين فريب مالی را در مکانهايی مانند کافینتها میخورند و بر اين اساس با توجه به شکايتهای انجام شده خانوادههای اين قربانيان از کافینتها، موضوع ممانعت از ورود اين افراد به کافینتها در دستور بررسی قرار گرفت که در صورت تأييد نهايی اعلام عمومی خواهد شد.”
به گفته وی، در زمينه گيمنتها نيز ساماندهی و نظارت از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ايران در حال انجام است زيرا که “اين اماکن میتوانند از نظر بازیهای نامناسبی که عرضه میکنند آسيبرسان باشند.”
معاون اجتماعی پليس فتا افزود: “در صورت اتمام بررسی اين طرح، نتايج به دست آمده از اجرای آن در استانها و مناطقی که در اين زمينه بيشترين آلودگی را دارند به قوه قضائيه ارائه میشود که در صورت تأييد دادستان و موافقت با اين طرح، اجرای آن به کل کشور بخشنامه خواهد شد.”
پليس ايران در چند ماه اخير فعاليتهايش را گستردهتر کرده است. نظارت بر کافینتها، کافیشاپها، برخورد با “بدپوششی” در خيابان و ساير اماکن و برخورد با استفاده از کراوات از جمله اقدامات چند ماهه اخير پليس ايران است.
پليس ايران همچنين میگويد: “کافینتهای متخلف با ارائه خدمات غير قانونی در راه آسيب رساندن به جوانان و به تبع آن خانوادهها حرکت میکنند و پليس برخورد با آنها را وظيفه خود میداند.”
در سالهای اخير بسياری از سايتهای سياسی و فرهنگی در داخل ايران فيلتر شدهاند و دسترسی به آنها برای کاربران ايرانی مشکل است. به نظر میرسد ارائه خدماتی همچون فيلترشکن در کافینتها از جمله دلایل برخورد با اين مراکز باشد.