چهار ماه از جاری شدن سیل در خوزستان میگذرد و سیلزدگان همچنان در چادر زندگی میکنند. نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی از روند کند بازسازی مناطق سیلزده انتقاد کرده است. معاون وزیر بهداشت هم میگوید: با گرم شدن هوا، خطر بروز برخی بیماریها در خوزستان جدی است.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت و درمان ایران یکشنبه ۲۳ تیر مدعی نسبت به بروز بیماریهای واگیر در استان خوزستان ابراز نگرانی کرد و گفت که رخ دادن بیماری در خوزستان به هیچ عنوان دور از ذهن نیست.
او فقدان شبکه فاضلاب را دلیل اصلی احتمال شیوع بیماری دانست اما گفت که سیل احتمال شیوع بیماری در برخی مناطق را تشدید کرده است.
یک روز قبل (شنبه ۲۲ تیر) علی ساری نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی از آنچه که کندی بازسازی مناطق سیلزده خواند، انتقاد کرد و گفت که بازسازی واحدهای مسکونی در برخی مناطق هنوز اصلا آغاز نشده است.
سیل فروردین و اردیبهشت امسال سبب تخلیه حداقل ۲۳۰ روستا در استان خوزستان شد.
مقامهای دولتی خسارت ناشی از سیل در مناطق شهری و روستایی این استان را بیش از یازده هزار میلیارد تومان برآورد کردند. با این حال نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی میزان خسارت را بیشتر از برآورد نهادهای دولتی میدانند.
هیئت وزیران جمهوری اسلامی ایران بازسازی بخشی از مناطق سیلزده را به بنیاد مسکن واگذار کرد. نماینده اهواز بدون اینکه نامی از این نهاد حکومتی ببرد، گفت که روند بازسازی مناطق سیلزده دچار «بروکراسی» شده و به کندی پیش میرود.
ساری همچنین از آنچه که کارشکنی بانکها در پرداخت تسهیلات برای جبران خسارت به سیلزدگان دانست، هم انتقاد کرد. به گفته او به کمتر از ۵۰ درصد پروندههای ثبت شده در بخش کشاورزی خسارت وارد شده است.
دولت جمهوری اسلامی اعلام کرده بود که بخشی از خسارت کشاورزان از طریق پرداخت تسهیلات بانکی و کمکهای بلاعوض جبران خواهد شد.
ساری اما گفت که سی هزار پرونده خسارت کشاورزی در استان خوزستان وجود دارد و از این تعداد تنها سه هزار پرونده به ثبت رسیده و از این میزان تنها به یک هزار و ۵۰۰ پرونده خسارت پرداخت شده است.
جبران نشدن خسارت ناشی از سیل در برخی مناطق استان خوزستان موجب اعتراض کشاورزان در شوشتر و حمیدیه شد.
در همین زمینه: