یک مقام ارشد ارتش آمریکا گفت که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حمله ۲۲ اردیبهشت به چهار نفتکش در بندر فجیره “به شکل مستقیم” دست داشته است.
روز جمعه ۲۴ مه/ ۳ خرداد، دریابد مایکل گیلدی، از فرماندههای ارشد ارتش آمریکا در یک کنفرانس خبری در مورد فرستادن ۱۵۰۰ نیروی نظامی آمریکایی به منطقه خاورمیانه گفت که پنتاگون بر این باور است که ایران در حمله به نفتکشها در بندر فجیره نقش مستقیم ایفا کرده است. گلیدی همچنین حمله موشکی به منطقه سبز بغداد را به نیروهای نیابتی ایران نسبت داد.
او به خبرنگاران گفت: “ما با با اطمینان زیاد حمله به کشتیها در فجیره را به سپاه پاسداران نسبت میدهیم. “
این مقام ارشد پنتاگون در ادامه توضیح داد که پژوهشهای آنها نشان میدهد که در این حملات از مینهای دریایی صدف چسبنده استفاده شده است. این مینها با نام انگلیسی Limpet mines مینهای تماسی مجهز به آهنربا هستند که به صورت دستی به بدنه کشتیها چسبانده میشوند.
معمولا در عملیاتهایی که از مینهای چسبنده استفاده میشود، غواصان از زیر آب به بدنه کشتی هدف نزدیک شده و مین را به بدنه کشتی میچسبانند.
روز یکشنبه ۱۲ مه/ ۲۲ اردیبهشت، همزمان با افزایش تنشهای سیاسی میان ایران و آمریکا، چهار نفتکش در سواحل امارات مورد حمله قرار گرفتند. دولت امارات از کارشناسان سعودی، آمریکایی، فرانسوی و نروژی خواست تا در این تحقیقات مشارکت کنند. گزارشی از این حادثه تقدیم سازمان ملل شده است. سازمان ملل و امارات هنوز کشوری را به دخالت در این عملیات تخریبی متهم نکردهاند.
ایران مسئولیت این حملات را نپذیرفته است. وزارت خارجه ایران، حمله به کشتیها در فجیره را کماکان مشکوک و نگرانکننده توصیف کرده و خواهان روشن شدن ابعاد دقیق این حادثه شده است.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، روز جمعه ۳ خرداد اعلام کرد که واشنگتن به سبب بالا گرفتن تنش با ایران، با اهداف پیشگیرانه ۱۵۰۰ نیروی نظامی به خاورمیانه اعزام میکند. پس از اعلام این خبر از سوی ترامپ، پنتاگون کنفرانس خبریای برگزار کرد تا در مورد فرستادن نیروهای بیشتر به خاورمیانه توضیح دهد.
در کنفرانس خبری پنتاگون، مایکل گیلدی این توضیح اضافه را داد که ۱۵۰۰ نیرویی که به خاورمیانه میروند شامل ۹۰۰ نیروی نظامی، پشتبانی و مهندسی خواهند بود. در این میان ۶۰۰ نیروی نظامی به طور ویژه به عنوان کادر سیستم دفاع هوایی موشکی پاتریوت به منطقه فرستاده میشوند. پاتریوت موشک زمین به هوای ارتش آمریکاست و کارکرد اصلی آن دفاع در مقابل موشکهای بالستیک است.
آمریکا و اتحادیه اروپا بارها نسبت به برنامه موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی هشدار دادهاند. سپاه پاسداران اما کماکان به تولید موشکهای بالستیک و آزمایشهای موشکی ادامه میدهد. در بهمن ۱۳۹۷ محمدعلی جعفری، فرمانده وقت سپاه پاسداران گفته بود که اگر کشورهای غربی و اسرائیل «شیطنت» کنند در همان لحظه اول آنها را آماج موشکهای خود قرار میدهیم.
در همین زمینه: