انفجار يک بمب در اطراف پيشاور ۱۹ کشته و ده‌ها زخمی بر جای گذاشت.

به گزارش رويترز، پليس پاکستان اعلام کرد اين بمب امروز جمعه ۱۹ خردادماه (هشتم ژوئن) در يک اتوبوس در حومه پيشاور، واقع در شمال غربی اين کشور کار گذاشته شده بود.

پيشاور از سال ۲۰۰۷ ميلادی که ارتش پاکستان حملات تازه‌ای را عليه نيروهای اسلام‌گرای تندرو آغاز کرد، به‌طور متناوب صحنه عمليات بمب‌گذاری بوده است.

يکی از مسئولان پليس به رويترز گفت: “نزديک به ۴۰ نفر که بيشتر آنان را کارمندان دولت تشکيل می‌دادند در اتوبوس بمب‌گذاری‌شده بودند.”

خبرگزاری فرانسه نيز نوشته است دست‌کم ۱۰ زن و يک دختربچه در اين رويداد کشته و حدود ۴۰ نفر نيز زخمی شده‌اند.

“ميان افتخار حسين”، وزير اطلاعات منطقه به خبرگزاری فرانسه گفت هنوز از اين‌که چه تعداد از کشته‌شدگان از کارمندان دولت و چه تعداد مسافر عادی بوده‌اند اطلاعی در دست نيست.

طالبان پاکستان و متحدانش مسئولان اصلی بيش از ۶۰۰ سوء قصد تروريستی در اين کشور هستند که در پنج سال گذشته پنج هزار کشته در اين کشور به‌جای گذاشته‌اند

به گفته شفيع‌الله خان، از مسئولان پليس، بمب منفجر شده هفت تا هشت کيلوگرم ماده منفجره بود که در زير اتوبوس با يک دقيقه‌شمار کارگذاری شده بود.

پيشاور در مرز منطقه نيمه‌مستقل پشتون در نزديکی افغانستان قرار دارد، جايی که اسلام‌گرايان تندرو با وجود حملات نظامی چند سال اخير عليه آن‌ها به آن پناه برده‌اند.

امتداد مرز پاکستان و افغانستان از مناطقی است که نيروهای القاعده و طالبان پاکستان در آن مستقر هستند.

مناطق قبيله‌ای در شمال غربی پاکستان يکی از مناطق اصلی استقرار نيروهای طالبان اين کشور و القاعده، متحدان آن‌ها به‌شمار می‌رود. اين منطقه همچنين يکی از پشت جبهه‌های طالبان افغانستان که با نيروهای ناتو می‌جنگند نيز به‌شمار می‌رود.

نزديک به ۱۰ سال گفته می‌شد که بن لادن در همين منطقه به‌سر می‌برد اما سرانجام در ابودآباد، واقع در شمال اسلام‌آباد رديابی و کشته شد.

“جنبش طالبان‌های پاکستان” در تابستان سال ۲۰۰۷ عليه پشتيبانان “جنگ ضدتروريستی” آمريکا، در اسلام‌آباد اعلام جهاد کردند.

طالبان پاکستان و متحدانش مسئولان اصلی بيش از ۶۰۰ سوء قصد تروريستی در اين کشور هستند که در پنج سال گذشته پنج هزار کشته در اين کشور به‌جای گذاشته‌اند.