ولاديمير پوتين، رئيس جمهور روسيه با هدف تقويت اتحاد و همبستگی ميان دو کشور روسيه و چين به پکن سفر کرد.
به گزارش تلگراف، بسياری هدف از اين سفر سه روزه را که امروز، پنجم ژوئن (۱۶ خرداد) آغاز شده است، مذاکره اين دو قدرت جهان برای ممانعت از اقدامات بينالمللی عليه حکومت سوريه میدانند.
همکاری در دو زمينه انرژی و سياست خارجی از اولويتهای مذاکره پوتين و دولت چين بهشمار میآيد و رئيس جمهور روسيه در عين حال قصد دارد در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه نيز در اجلاسی منطقهای شرکت کند که در آنجا بهطور جداگانه ملاقاتهايی با رئيسان جمهور ايران و افغانستان خواهد داشت.
سفر پوتين به چين نخستين سفر او به آسيا از ماه گذشته که برای سومين بار رياست جمهوری روسيه را بر عهده گرفت، محسوب میشود.
اين سفر چندی پس از آن که تلاشهای رهبران اتحاديه اروپا برای جلب نظر مساعد پوتين در مورد اقدام عليه سوريه با شکست مواجه شد، صورت گرفته است.
بهگفته سخنگوی وزارت امور خارجه چين، روسيه و چين مخالف حمله نظامی به سوريه و فشار برای تغيير حکومت در اين کشور هستند
روسيه هنوز سلاحهای سوريه را که در دوران اتحاد جماهير شوروی از متحداناش بهشمار میآمد، تأمين میکند.
موضعگيری پکن و مسکو در مورد سوريه آنقدر ملايم بوده که خشم کشورهای عربی و غربی را برانگيخته است.
هرمان ون رومپوی، رئيس اتحاديه اروپا و ديگر سران اين اتحاديه نيز در همين راستا روز دوشنبه در روسيه ملاقاتی با پوتين داشتند.
پوتين که در دو دوره نخست رياست جمهوریاش به رويارويی با غرب شهرت يافته بود، در اين ملاقات نيز سعی کرد که از بحث درباره سوريه شانه خالی کند و تنها به اين کنايه اکتفا کرد که “مواضع ما در تمام موارد با هم مطابقت ندارد.”
هر چند که دو کشور روسيه و چين در دوران اتحاد جماهير شوروی بهطور مداوم در مرزهايشان با يکديگر نزاعهايی داشتند و به يکديگر با سوءظن نگاه میکردند، سرگئی لاوروف، وزير امور خارجه روسيه روز يکشنبه اعلام کرد که روسيه در زمينه سياست خارجی با چين مشارکتی تحسينبرانگيز دارد.
لاوروف در سخنانی که در تارنمای وزارت امور خارجه روسيه منتشر شد، اظهار داشت: “در مجموع، به نظر ما همکاری روسيه و چين در زمينه سياست خارجی در تمام سطوح يک الگوی موفق تشريک مساعی ميان شرکا بهشمار میآيد.”
سخنگوی وزارت امور خارجه چين نيز امروز گفت دو کشور در مورد سوريه “موضع مشترک و روشنی” دارند.
وی افزود: “خشونت در سوريه میبايست بهشکل فوری پايان يابد و گفتوگو آغاز گردد.”
بهگفته سخنگوی وزارت امور خارجه چين، روسيه و چين مخالف حمله نظامی به سوريه و فشار برای تغيير حکومت در اين کشور هستند.
روزنامه دولت چين نيز امروز در سرمقاله خود تأکيد کرد که روابط ميان دو کشور چين و روسيه هماکنون “شکل خوبی” دارد و اين موضوع حکايت از اين دارد که “در آينده نيز خوب باقی خواهد ماند.”
نماینده ولی مسلمانان جهان شیعی، احمدی نژادِ «نوکر» هم آنجاست. در زبان شیعی نوین، نوکری چین کمونیست و ک.گ.ب، همان نوکری مردم ایران است. سه پایه جانیان که نمیتوانند فقط مردم خود را به جنون و ویرانی بکشانند و نیاز مبرمی به دیدن سرهای بریده و جسدهای لت و پار و یا سوخته کودکان و زنان و مردان الحوله، حمص، ادلب و سایر نقاط سوریه در رویاهای شبانه ( و روزانهشان ) دارند. لبخندهای فاتحانه این جلادان در مقابل دوربین، فقط اشمئزاز مردم سوریه را بر نمیانگیزد، بلکه حس ترحم به حقارت خبیثان تاریخ کنونی را هم زنده نگه میدارد. اسد رفتنی است و خامنهای و احمدی نژاد هم. نغمه سرایی از “صلح دوستی” این دو تن آخری اگر پارهای بیخبر ایرانی را بفریبد، جنایات ننگین در سوریه نام و سمتشان را با شفافیت در تاریخ سوریها و ایرانیان ترسیم خواهد کرد.
کاربر مهمان / 05 June 2012