شورای دفاع از حق تحصیل طی بيانيهای با محکوم ساختن ادامه روند محروم کردن دانشجويان از حق تحصيل در ايران گفته است سازمان سنجش کشور به شعبهای از دفاتر بازجویی وزارت اطلاعات و دیگر نهادهای امنیتی تبديل شده است.
شورای دفاع از حق تحصيل امروز، سهشنبه ۱۶ خردادماه بيانيهای تفصيلی در رابطه با اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد و روشن شدن ادامه روند ستارهدار کردن دانشجویان و جلوگيری از حق تحصیل آنان، منتشر کرد.
شورای دفاع از حق تحصیل در اين بيانيه آورده است که دهها فعال دانشجویی از دریافت کارنامه علمی اولیه کنکور کارشناسی ارشد سال ۹۱ محروم شدهاند.
بهگفته شورای دفاع از حق تحصیل در فایل اینترنتی دهها تن از فعالان دانشجویی که از حق تحصیل محروم شدهاند به جای درج نمره و رتبه علمی آنان به اين دانشجويان ابلاغ شده است که “به علت نقص پرونده” به سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه کنند.
در سازمان سنجش آموزش کشور به صورت شفاهی به دانشجویان ستارهدار گفته شده است که به دلیل نداشتن شرایط عمومی از تحصیل محروم هستند و به همین خاطر کارنامه علمی آنها اعلام نمیشود.
مسئولان سازمان سنجش به دانشجويان گفتهاند بهخاطر دستور وزارت اطلاعات اجازه اعلام نتایج علمی داوطلبان را ندارند و دانشجویان ستارهدار برای پیگیری مشکلشان باید به نهادهای امنیتی مراجعه کنند.
بهگفته شورای دفاع از حق تحصیل، دهها فعال دانشجویی دیگر در اردیبهشتماه و چند هفته پیش از اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد به سازمان سنجش کشور احضار شده و در اتاقهای این سازمان توسط مأموران امنیتی بازجویی شدهاند
اين بيانيه میافزايد: “مسئولان سازمان سنجش، دانشجویان ستارهدار را از اعلام علنی موضوع منع کرده و نسبت به عواقب احتمالی این کار هشدار دادهاند.”
اين شورا با اشاره به تهدیدها و فشارهای وزارت علوم و وزارت اطلاعات، امکان شناسایی همه دانشجویان ستارهدار را “دشوار و محدود” دانسته اما از دانشجویان ستارهدار خواسته است تا برای معرفی خود به این نهاد به نشانی ایمیل [email protected] نامه بفرستند.
شورای دفاع از حق تحصیل تأکيد کرده است که کلیه اطلاعات دریافت شده تنها در اختیار اين شورا بوده و بدون اطلاع و رضایت اين دانشجويان منتشر نخواهد شد.
در اين بيانيه همچنين آمده است که دهها فعال دانشجویی دیگر در اردیبهشتماه و چند هفته پیش از اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد به سازمان سنجش کشور احضار شده و در اتاقهای این سازمان توسط مأموران امنیتی بازجویی شدهاند. در بعضی دیگر از شهرستانها نیز داوطلبان ستارهدار به دفاتر ستاد خبری اداره اطلاعات در شهر خود احضار شدهاند.
مأموران به دانشجويان گفتهاند در کنکور کارشناسی ارشد رتبه علمی مناسبی دریافت کردهاند و تنها پس از این بازجوییها و در صورت تعهد کتبی مبنی بر عدم فعالیت سیاسی، صنفی و دانشجویی امکان پذیرفته شدن در کنکور کارشناسی ارشد را خواهند داشت.
این احضارهای در دو هفته آخر اردیبهشتماه به صورت مداوم ادامه داشته و دانشجویان برای مدتهای طولانی در اتاقهای سازمان سنجش بازجویی و تهدید شده و در بعضی موارد مورد اذیت و آزار قرار گرفتهاند.
شورای دفاع از حق تحصیل اطلاعات و مستنداتی دریافت کرده است که در کارنامه علمی بعضی دیگر از داوطلبان دست برده شده است و نمره علمی و رتبه آنها با هدف از بین بردن امکان قبولی آنها دستکاری شده است.
اين شورا بهشدت “روند مستمر، نهادمند و برنامهریزی شده محرومیت دانشجویان از حق تحصیل از طریق احکام کمیته انضباطی و ستارهداره کردن دانشجویان در مقاطع عالی” را محکوم کرده و از دولت ایران خواسته است به اعمال مستمر و نهادمند “آپارتاید آموزشی” پایان دهد.
اين دومين بيانيه شورای دفاع از حق تحصيل در دفاع از دانشجويان ستارهدار، در يک ماهه اخير است.
۱۷ سازمان حقوق بشری و دانشجويی نيز ۱۱ خردادماه با انتشار بيانيه مشترکی نگرانی عميق خود را از “وضعيت نگرانکننده آزادی علمی” در جمهوری اسلامی ايران ابراز داشتند.
آنها در بيانيه خود نوشتند از سال ۲۰۰۹ ميلادی (۱۳۸۸ خورشيدی) تاکنون بيش از ۶۰۰ دانشجو، و همچنين چندين استاد دانشگاه، بازداشت شده و بسياری از آنان سپس به زندان افتادهاند. افزون بر اين، صدها تن نيز بهخاطر فعاليتهای سياسی خود از تحصيل محروم شدهاند.
ستارهدار کردن دانشجویان از سال ۱۳۸۵ با هدف شناسایی دانشجویان منتقد دولت و ایجاد محدودیتهای تحصیلی برای آنان متداول شده است.
شورای دفاع از حق تحصیل نیز در واکنش به همین سیاست دولت ایران از سال ۱۳۸۶ تشکیل شده است و بنیانگذاران آن گروهی از دانشجویان محروم از تحصیل یا دانشجویان به اصطلاح “ستارهدار” هستند.
مملکت دست وزارت اطلاعات و امنيتی ها افتاده..
به مختلس گر بزرگ خط داده اند با واردات تحريمها را دور بزند..
آنها هم بی خيال دزدی و فساد مالی بردران مقام دار..
کاربر مهمان / 05 June 2012
کجای دنيا سازمان سنجش عقيدتی دينی وجود دارد؟!….
ملاک پذيرش در همه جای دنيا نمرات دانش آموز در دوران تحصيلات دبيرستانی است و بس .
کاربر مهمان / 06 June 2012
توضیح تیتر خبر بالا: هیچ فکر کرده اید در کشوری که عمر متوسط مدیریت شش ماه است، چرا و چگونه شبه دکتری بنام حسین توکلی دو دهه است در این سازمان مهم و پایه جاخوش کرده است !؟
کاربر مهمان / 06 June 2012