برپایه اخبار منتشر شده از سوی سندیکای شرکت واحد، تمامی بازداشت‌شدگان روز جهانی کارگر از جمله رضا شهابی و حسن سعیدی از اعضای هیأت مدیره این سندیکا، پنج‌شنبه ۱۲ اردیبهشت از وزرا به دادسرای زندان اوین منتقل شده‌اند. برخی از گزارش‌های تاییدنشده از آزادی چهارنفر از دستگیرشدگان و صدور قرار کفالت در مورد سه تن از آن‌ها خبر داده‌اند.

۱۱ اردیبهشت ۹۸: تجمع روز جهانی کارگر مقابل مجلس شورای اسلامی

خبر انتقال بازداشت‌شدگان روز جهانی کارگر به زندان اوین براساس گزارش‌ خانواده‌های کارگران و دانشجویان بازداشتی منتشر شده است. به گفته آن‌ها، مسئولان دادسرا تاکنون پاسخی به خانواده‌های بازداشت‌شدگان نداده‌اند. آن‌ها همچنان مقابل زندان اوین منتظر پاسخی از سوی دادسرای اوین هستند. این تجمع امروز پنج‌شنبه ۱۲ اردیبهشت هم ادامه یافته است.

مقامات امنیتی از اطلاع‌رسانی به خانواده‌ها در مورد وضعیت بازداشتی‌ها خودداری می‌کنند و این به نگرانی خانواده‌ها دامن زده است.

شماری از بازداشت‌شدگان به مصرف داروهای ویژه نیاز دارند، برخی دچار بیماری‌های خاص هستند اما مسئولان دادسرا پاسخگو نیستند و گزارش‌ها حاکی از آن است که جو متشنجی در برابر زندان اوین ایجاد شده است.

تجمع روز جهانی کارگر صبح چهارشنبه ۱۱ اردیبهشت مقابل مجلس شورای اسلامی با فراخوان قبلی تشکل‌های مستقل کارگری و اعلام پشتیبانی تشکل‌های دانشجویی و بازنشستگان برگزار شد. به همین مناسبت صدها تن از کارگران، بازنشستگان، دانشجویان و دیگر اقشار مردم مقابل مجلس شورای اسلامی در میدان بهارستان تجمع کردند. به گزارش سندیکای شرکت واحد، نیروهای امنیتی و انتظامی کمی پس از آغاز تجمع  با خشونت زیادی به شرکت‌کنندگان هجوم برده و شماری از فعالان کارگری و دانشجویی را دستگیر کردند.  براساس گزارش‌ها رضا شهابی، حسن سعیدی، وحید فریدونی، ناصرمحرمزاده، محمدعلی اصلاغی، سید رسول طالب مقدم، اسدلله سلیمانی، خانم شیری که از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد، کیوان صمیمی از اعضای کانون نویسندگان و کامیار فکور، مرداس طاهری، سلیمانی‌نژاد، عباس شمس، هادی سلیمانی، سیدمهدی عظیمی ، ماهان صالحی، قاسم خالویی ، داودرفیعی و اسدلله سلیمانی، از جمله بازداشت‌شدگان هستند.

برخی از گزارش‌ها از آزادی چهار نفر از دستگیرشدگان خبر داده‌اند که اسامی آن‌ها هنوز اعلام نشده است.

تظاهرات روز جهانی کارگر در اعتراض به تعیین دستمزد زیر خط فقر، گرانی و تورم افسارگسیخته، ممانعت از ایجاد سندیکا و دیگر تشکل‌های مستقل کارگری، خصوصی‌سازی و پولی‌سازی آموزش و پرورش، قراردادهای سفید امضاء، تبعیض و نابرابری حقوق زن و مرد، افزایش بی‌رویه کودکان کار، بازداشت یا زندانی کردن کارگران و معلمان و دیگر فعالان صنفی برگزار شده بود.

مقامات و مسئولان جمهوری اسلامی با بی‌اعتنایی به مطالبات فوق، به جای پاسخگویی به اعتراضات کارگران در روزهای گذشته به مناسبت هفته موسوم به «هفته کارگر» از یک سو با وعده و وعید و از سوی دیگر با ابراز نگرانی از گسترش اعتراضات خیابانی کارگران آن‌ها را تهدید کرده‌اند. روز سه‌شنبه دهم اردیبهشت نیز حسن روحانی رئیس‌جمهور از کارگران خواست بیشتر کار کنند.

در همین زمینه: