شورای امنیت سازمان ملل یکصدا حمله تروریستی به اتوبوس پرسنل سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان را محکوم کرد و از اعضای سازمان ملل خواست برای یافتن عاملان و آمران این حادثه در چارچوب قوانین بینالمللی و قطعنامههای شورای امنیت با ایران همکاری کنند.
قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران شامگاه ۲۴ بهمن با انتشار اطلاعیهای از حمله انتحاری جیشالعدل به اتوبوس پرسنل شیفت سپاه پاسداران در جاده خاش به زاهدان خبر داد. در این حمله تروریستی دستکم ۲۷ نفر از پرسنل سپاه کشته و ۲۰ نفر هم مجروح شدهاند. از تعداد کشتهشدگان هنوز اطلاع دقیقی در دست نیست. سپاه اعلام کرده که مجروحان در زاهدان تحت درمان قرار گرفتهاند.
شورای امنیت سازمان ملل شامگاه پنجشنبه ۱۵ فوریه/ ۲۵ بهمن با انتشار بیانیهای حمله به پرسنل مرزبانی سپاه را یک «عمل شنیع» دانست و تروریسم را در همه جلوههایش محکوم کرد:
«تروریسم در همه شکلهایش تهدیدی برای صلح و امنیت در سطح جهان به شمار میآید. عاملان، سازماندهندگان حامیان مالی و آمران اقدامات تروریستی میبایست در پیشگاه قانون پاسخگو باشند و مسئولیت بپذیرند تا عدالت برقرار شود.»
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی صبح پنجشنبه ۱۵ فوریه/ ۲۵ بهمن همزمان با برگزاری اجلاس ورشو، با انتشار پیامی ایالات متحده آمریکا و متحدانش در خاورمیانه را متهم کرده بود که در حادثه حمله به اتوبوس پرسنل سپاه در جاده خاش – زاهدان دست داشتند. روحانی در این پیام گفته بود: «این جنایت لکه ننگ دیگری بر کارنامه سیاه حامیان اصلی تروریسم در کاخ سفید، تل آویو و ایادی منطقهای آنان است.» رئیس جمهوری اسلامی اما درباره اینکه «ایادی منطقهای» آمریکا کدام کشورها هستند، سکوت کرده بود. پیش از این وزیر خارجه ایران امارات متحده عربی و عربستان سعودی را به حمایت از جیشالعدل متهم کرده بود.
اعضای شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه خود از همه کشورهای عضو سازمان ملل خواستند در چارچوب قوانین بینالمللی و قطعنامههای شورای امنیت با دولت ایران برای یافتن عاملان و آمران حادثه تروریستی زاهدان همکاری کننند.
مولوی عبدالحمید نیز حمله به اتوبوس حامل نیروهای مرزبانی سپاه در جاده خاش به زاهدان را محکوم کرده است.
امامجمعه اهل سنت زاهدان در بخشی از پیام خود گفته است:
«این اقدام تروریستی را قویاً محکوم میکنم و آن را در راستای منافع دشمنان کشور و ملت فهیم ایران میدانم. بدون شک بیش از هر کسی، مردم سیستان و بلوچستان از چنین حوادثی آسیب میبینند، مردمی که خواهان امنیت و صلح در سایه آزادی و توسعه فراگیر هستند.»
روز گذشته در بیانیه پایانی نشست سهجانبه رئیسان جمهوری روسیه، ایران و ترکیه در شهر سوچی روسیه نیز حمله تروریستی به اتوبوس پرسنل مرزبانی سپاه محکوم شده بود. اردوغان و پوتین ضمن همدردی با خانوادههای بازماندگان این حادثه وعده همکاری با دولت ایران را دادند. علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی سپاه را موظف کرده قصور در این حادثه را بررسی کند.
بیشتر بخوانید: