رئیس دادگستری شهرستان قرچک اعلام کرده که الهام محمدی، یکی از زنان درویش که در ماجرای خیابان پاسداران بازداشت شده و اینک در حال گذراندن دوران دو سال حبس خود در زندان قرچک ورامین است از ملاقات با او خودداری کرده است. محمد جعفر مرتضائیان منکر شکنجه الهام احمدی شد.
الهام احمدی یکی از دراویش زن زندانی به دلیل انتشار فایل صوتی از وضعیت زندان زنان قرچک با شکایت محمدی رئیس زندان و به اتهام نشر اکاذیب و توهین به مأموران در حین انجام وظیفه به تحمل ۱۴۸ ضربه شلاق محکوم شده.
محمدجعفر مرتضائیان رئیس دادگستری شهرستان قرچک چهارشنبه ۳ بهمن به خبرگزاری فارس گفت که برای بررسی شکنجه این درویش زندانی به زندان قرچک رفته اما الهام احمدی از ملاقات با او سر باز زده است. این مقام مسئول تعداد ضربات شلاق را هم از ۱۸۴ ضربه به ۷۴ ضربه کاهش داد:
«زندانی به جرم درگیری با مأموران، پزشک و پرستار، همچنین وجود شاکی خصوصی و برهم زدن نظم زندان و ایجاد تشنج به ۷۴ ضربه شلاق تعزیری محکوم میشود که هنوز هیچ ضربه شلاقی نخورده و حکم اجرا نشده است. برای بررسی موضوع و ملاقات با خانم احمدی شخصاً به زندان رفتم و اعلام کردم درصورتی که حق از ایشان ضایع شده باشد، قطعا بررسی، پیگیری و برخورد میشود که وی از ملاقات با بنده سر باز زد.»
الهام احمدی به همراه شکوفه یداللهی و سپیده مرادی دو درویش دیگر زندانی در خرداد گذشته به دلیل اطلاعرسانی درباره وضعیت غیراستاندارد زندان قرچک که پیش از این مرغداری بود، به بند زندانیان جرایم قتل، سرقت و مواد مخدر منتقل شده بودند.
رئیس دادگستری شهرستان قرچک در گفتوگو با خبرگزاری فارس ادعا کرد که زندان قرچک از بهترین زندانهای ایران است:
«ندامتگاه زنان استان تهران جزو سه زندان برتر و مورد تأیید دستگاه قضایی و امور زندانها است.»
محمدجعفر مرتضائیان، الهام احمدی را متهم کرد که با درخواست انتقال به زندان اوین قصد دارد خود را یک زندانی سیاسی جلوه دهد.
الهام احمدی، شکوفه یداللهی و سپیده مرادی حدود یک ماه پیش از مسئولان زندان خواستند که وسایل شخصیشان را به آنها پس دهند. اما به دستور رئیس زندان قرچک مأموران آنها را کتک زدند. الهام احمدی در یک فایل صوتی از این شکنجه و آزار پرده برداشته بود. سه درویش زن زندانی اعلام کردهاند که مسئولان زندان آنها را در شرایط بسیار سختی قرار دادهاند.
رئیس دادگستری شهرستان قرچک به خبرگزاری فارس گفت:
«صراحتاً شکنجه خانم الهام احمدی را ندامتگاه زنان استان تهران رد میکنم و ادعای وی دروغ محض و در جهت تخریب دستگاه قضایی و خودنمایی است.»
در پرونده شکنجه اسماعیل بخشی نیز وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی و دستگاه قضایی به همراه کمیسیون امنیت ملی مجلس هماهنگ با هم شکنجه کارگر نیشکر هفتتپه را «تکذیب» کردند. ۲۱ وکیل دادگستری در نامهای سرگشاده به رئیس قوه قضائیه اعلام کردهاند که دادستانی نمیتواند مرجع رسیدگی به اینگونه پروندهها باشد.
بیشتر بخوانید:
چنانچه از تبهکاران از سطح تا ذ یل بیش از بیان واژه تکذیب انتظاری داشته باشیم ؟
جسارتا یا احمق هستیم و یا بی تردید در جنایت و بی رحمی تبهکاران سهیم هستیم.
دانش / 23 January 2019
صد البته که الهام احمدی و دیگر دراویش گنابادی همگی زندانی سیاسی هستند. صد البته که درخواست انتقال به اوین حق ایشان است و مهمتر از آن وضعیت وحشتناک و غیرانسانی زندان های قرچک و فشافویه است که می باید هرچه سریعتر در جامع بین المللی در مورد آن اعلام موضع شود. هرچند زندان های شهرستان ها هم وضع بهتری ندارند. شکنجه در زندان ارومیه به ویژه برای زندانیان کورد و در زندان اهواز برای زندانیان عرب کاری معمول است و همین وضع در زندان زاهدان هم وجود دارد. از تمام مفاد آیین نامۀ سازمان های زندان های خود جمهور یاسلامی، فقط بند مربوط به تفکیک جنسیتی زندانیان است که درست رعایت می شود! مقررات بین المللی پیشکش!
کارو / 24 January 2019