30 December 2018
- ۲۵ نوامبر: زنها تصادفی نمیمیرند
- نگاهی به تاریخچه روز جهانی منع خشونت علیه زنان: اثر «پروانهها»
- زنان سرپرست خانوار و برابریخواهی
- اعدام دستکم ۱۴ زندانی و صدور حکم اعدام برای دو زندانی سیاسی در ارومیه
- آیا احکام بازداشت دیوان کیفری بینالمللی بر فروش اسلحه به اسرائيل تأثیر میگذارند؟
- از زلزله لیسبون تا جنبش «زن، زندگی آزادی»
- معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد نزدیک به نیمی از دانشآموزان در ایران دچار فقر یادگیریاند
- جشنواره هنری بینالمللی «زن، زندگی، آزادی»: برای دادخواهی و عدالت
- با مدیریت ماشینی شبکههای اجتماعی که ما را وحشتزده، غمگین و خشمگین میخواهد، چه کنیم؟
- نه به خشونت: از «ژن، ژیان، ئازادی» در اوین و «زن، زیوش، أزایی» در لاکان تا «زن، زندگی، آزادی» در فلسطین و افغانستان
- از زندان لاکان رشت، بند میثاق – جمشید عزیزی: پرفورمنس
- زمانیت تعلیق
- کشورهای ثروتمند توافق کردند: افزایش کمک مالی اقلیمی به ۳۰۰ میلیارد دلار در سال
- تصویب قطعنامه تاریخی سازمان ملل برای تدوین نخستین معاهده مقابله با جنایت علیه بشریت
- حمله هوایی به مرکز بیروت؛ رسانههای اسرائیلی میگویند یکی از «رهبران برجسته حزبالله» هدف قرار گرفت
- مائوریتزیو کاتلان: نقد طنازانۀ دنیای هنر
- دادگاه انقلاب به صورت غیابی علیه لیلا حسینزاده حکم داد
- نقض عدالت پس از ۱۱ سال: دادگاه ایران از پرداخت غرامت قانونی به خانوادۀ یک بهائی که به دلیل اعتقادش به قتل رسیده خودداری میکند
- خودکفایی در کشاکش حاشیه و مرکز؛ نگاهی به دلایل خشکی دریاچه ارومیه
- قتل بیسابقه امدادگران ــ ۳۲۰ امدادگر در غزه به دست اسرائیل کشته شدند
آگهی
مایل هستید هر روز مطالب زمانه را با ایمیل دریافت کنید؟
نشانی ایمیل خود را در اینجا وارد کنید:
محمود علیزاده طباطبایی مدیر بودجه دفاعی سازمان برنامه در زمان جنگ :
تیمسار معینپور فرماندهٔ نیرو هوایی که سال ۶۰ فرماندهٔ نیروی هوایی شد، نقل میکرد «نیروی هوایی بیگانه بود، نسبت به جنگ نامحرم بود، عملیات انجام میدادن میگفتن که ما یک طرح عملیاتی داریم، نیرو هوایی تو هم بیا پشتیبانی کن!!»
میگفت «من که فرماندهٔ نیرو هوایی شدم، گفتم هواپیماها را مفت به دست نیاوردیم.» ما بیشترین هواپیماهایی که از دست دادیم در خاک خودمان از دست دادیم و نیروهای خودی زدند، یعنی بیشتر خلبانهای شهیدی که در بهشت زهرا خوابیدهاند، شهدایی هستند که خودمان به دلیل ناهماهنگیهایی که وجود داشت زدیم.!!
معینپور میگفت «من همینجوری نمیتونم از یک عملیات پشتیبانی کنم، شما بایستی اطلاعات به من بدهید، من بدونم کجا دارم میرم. خلبانم را دارم میفرستم روی موشک سام، باید مقر موشکهای سام برای من مشخص باشد، مقر ضد هواییها باید مشخص باشه، هدفی که من دارم میرم بزنم باید مشخص باشه، من که نمیتونم با هواپیما به جنگ تانک برم.»
مرحوم شهید فکوری که فرماندهٔ نیرو هوایی بود و بعد از قضایای سال ۶۰ برکنار شد و در ستاد مشترک بود. یک روز در همان تاریخ آمده بود پیش من و درد دل میکرد، میگفت «آقای طباطبایی، یک روز من ۱۷ هواپیما از دست دادم !!
sattar beheshti / 31 December 2018
محمود علیزاده طباطبایی مدیر بودجه دفاعی سازمان برنامه در زمان جنگ :
سال ۶۵ بود که آقای زنجانی من را احضار کرد و گفت که سپاه طرحی آورده برای پایان جنگ و امام هم پذیرفتند و گفتند که اعتبارش تامین بشود و این طرح ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار میخواهد. حالا بودجهٔ سال ۶۵ در حدود ۲۶۵ میلیارد تومان بود. یعنی این طرح دو برابر کل بودجه، اعتبار میخواست. گفت اینها ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار خواستند. عنوان طرح هم حملهٔ نهایی بود.!!
توسط سپاه ارائه شده بود و معروف بود به طرح ۵۰۰ گردان.!!
من به آقای زنجانی گفتم خب ما باید چه کار کنیم؟ گفت شما بایستی بررسی کنید و از نظر کارشناسی بگویید این مقدار بودجه را نیاز دارند یا خیر. گفتم فرضا نیاز داشته باشند، دولت چگونه میخواهد تامین کند؟ گفت به هر جهت بحث است که همهٔ دستگاههای دولتی تعطیل بشوند، یا مثل دوران مصدق حقوق نگیرند. گفتم تمام این بودجهای که دولت دارد ۲۶۵ میلیارد تومان است. ۱۳۰ میلیارد تومانش به نیروهای مسلح تعلق دارد و ۱۳۰ میلیارد تومان باقی هم که همه حقوق و مزایاست، چیز دیگری نیست.
من به عنوان کارشناس سازمان برنامه به همراه آقای مهندس موسوی که عضو شورای عالی دفاع بود و آقای زنجانی به عنوان رئیس برنامه بودجه اینها را مطرح کردیم.
سوالها را مطرح کردم با یک حالت تمسخر گفتم که ۵۰۰ هزار نفر حداقل یک میلیون پتو میخواهد الان در انبارهای شما موجود است؟ یکی میخواهد زیر سرش بگذارد و یکی زیرش بیاندازد. گفتم ۵۰۰ هزارنفر روزی دو لیتر میخواهند ادرار کنند، شما فکر اینها را کردهاید؟
خامنهای گفت آقای طباطبایی مودب صحبت کنید!!. گفتم اینها واقعیتهای جنگ است. این آقایان ابتداییترین مسائل را ندیدند و بعد ما با حملهٔ نهایی میخواهیم چه کار کنیم؟ میخواهیم بصره را بگیریم، میخواهیم برویم کربلا را بگیریم بغداد رو بگیریم، قدس رو بگیریم یا تا واشینگتن میخواهیم برویم؟ باید مشخص باشد هدف نظامی ما چیست و با این ۵۰۰ گردان کجا را میخواهیم بگیریم.
یا اینکه میخواهیم علی غربی و علی شرقی را بگیریم! چون سالها بود که در عملیاتها میگفتند علی غربی را گرفتیم، پس دادیم و علی شرقی را گرفتیم!!
. آنجا یک دفعه در همهٔ مسئولین پچ پچ افتاد که خب یعنی چه، با ۵۰۰ گردان چه کار میخواهیم بکنیم?!.
sattar beheshti / 31 December 2018