برندگان نودوششمين دوره از جوايز پوليتزر اعلام شد و در ميان برندگان اين دوره، نام مسعود حسينی، عکاس افغان خبرگزاری فرانسه نيز به چشم میخورد.
به گزارش رسانههای آمريکايی، با اعلام برندگان جوايز پوليتزر در شامگاه دوشنبه، ۲۸ فروردين (۱۶ آوريل)؛ مسعود حسينی بهخاطر عکسی که از کودکی افغانی پس از يک بمبگذاری انتحاری در مراسم عاشورای سال گذشته کابل گرفته بود، برنده جايزه پوليتزر عکاسی خبر شد.
اين عکس دختربچهای را نشان میدهد با لباس سبز رنگ که کنار جنازه نزديکان خود ايستاده است و جيغ میکشد.
در اين دوره از جايزه پوليتزر، نشريه فيلادلفيا اينکوايرر، مدال خدمات عمومی را از آن خود کرد و جايزه گزارشگری ملی نيز نصيب سايت خبری هافينگتون پست گرديد که هفت سال پيش تأسيس شد.
روزنامه پوليتيکو نيز بهمانند سايت خبری هافينگتون پست از جمله رسانههايی بود که برای نخستين بار جايزه پوليتزر را دريافت کرد. اين جايزه بهخاطر کاريکاتوری از مت ووئرکر به اين روزنامه تعلق گرفت.
نيويورک تايمز در اين ميان تنها روزنامهای به شمار میآيد که امسال چندين جايزه پوليتزر را در رشتههای مختلف دريافت کرد. از جمله اين جوايز میتوان به دو جايزه در رشتههای گزارشگری بينالمللی و گزارشگری تفصيلی اشاره کرد.
مسعود حسينی، عکاس افغانی با اين عکس برنده جايزه پوليتزر شد
با احتساب جوايز امسال، مجموع جوايز پوليتزری که تا به امروز نصيب اين روزنامه شده است، به ۱۰۸ جايزه رسيد.
جايزه گزارشگری بينالمللی بهخاطر گزارشی درباره گسترش اسلامگرايی افراطی در آفريقا به جفری جتلمن، گزارشگر روزنامه نيويورک تايمز رسيد و ديويد کوشينيوسکی، ديگر خبرنگار اين روزنامه نيز بهخاطر گزارش تفصيلیاش درباره راههای فرار از ماليات، جايزهای را از آن خود کرد. همچنين جايزه تفسير خبر نيز به شيکاگوتريبون رسيد.
از جوايز امسال، هيچ جايزهای نصيب سرمقالههای سردبيران نشريات نشد و از آن شگفتانگيزتر اينکه رشته ادبيات داستانی نيز هيچ برندهای در اين دوره نداشت.
اين نخستين بار در ۳۵ سال گذشته به شمار میآيد که هیأت داوران جوايز پوليتزر برندهای را در اين رشته انتخاب نکرده است.
سارا گنيم، خبرنگار ۲۴ ساله روزنامه محلی پتريوت نيوز نيز بهخاطر گزارشی که درباره يک رسوايی جنسی در يکی از کالجهای آمريکا نوشته بود، جايزه پوليتزر رشته گزارشگری محلی را نصيب اين روزنامه کرد. روزنامه پتريوت نيوز در ايالت پنسيلوانيای آمريکا منتشر میشود.
منينگ مارابل، استاد دانشگاه کلمبيای نيويورک از ديگر برندگان جوايز پوليتزر امسال بود که بهخاطر نوشتن زندگینامه ملکوم ايکس، جايزه رشته تاريخ را از آن خود کرد.
و در نهايت اينکه، خبرگزاری آسوشيتدپرس هم توانست جايزه گزارش تحقيقاتی را بهطور مشترک با نشريه سيتل تايمز برنده شود.
موضوعی که خبرنگاران آسوشيتدپرس در گزارش خود به آن پرداخته بودند، جاسوسی پليس نيويورک از گروههای مسلمان در اين شهر بود.