کارگران گروه ملی صنعتی فولاد سی‌وهشتمین روز اعتصاب و تظاهرات خود را در حالی برگزار کردند که مأموران امنیتی در یک یورش وسیع دست‌کم ۲۸ نفر از آن‌ها را بازداشت کردند. دو نفر از کارگران نیز در تظاهرات بازداشت شدند. گروه‌های کارگری دیگر، معلمان و دانشجویان به حمایت از کارگران فولاد برخاسته‌ و خواهان آزادی کارگران بازداشتی شدند.

حضور مأموران امنیتی در تظاهرات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد
حضور مأموران امنیتی در تظاهرات کارگران گروه ملی صنعتی فولاد

ساعت دو بامداد دوشنبه ۲۶ آذر مأموران امنیتی جمهوری اسلامی بدون ارائه حکم بازداشت به خانه‌های کارگران معترض گروه ملی صنعتی فولاد اهواز حمله کردند و بر اساس آخرین گزارش‌های منتشرشده دست‌کم ۲۸ نفر از آن‌ها را بازداشت کردند.

برخی از کارگرانی که به خانه‌های آن‌ها حمله شده بود در منازل خود نبودند.

در شبکه‌های اجتماعی اسامی کارگران بازداشت‌شده از این قرار منتشر شده است: کریم سیاحی، میثم علی قنواتی، عیسی مرعی، امین علوانی، مرتضی اکبریان، طارق خلفی، مسعود عفری، جعفر سبحانی، مصطفی عبیات، غریب حویزاوی، کریم سیاحی، حامد باصری، حافظ کنعانی، حامد جودکی، حسین داودی، کاظم حیدری، یاسر ابراهیمیان، مجید جنادله، کوروش اسماعیلی، علی عقبا، محسن بلوطی، حسن محمد پور، محسن پهباتی، حبیب طباطبائی، جاسم رومزی، علی اتمامی، علی جوادپور.

در خبرهای اولیه شمار کارگران بازداشتی ۱۳ نفر گزارش شده بود. هنوز روشن نیست که کارگران بازداشت‌شده به چه بازداتشگاهی منتقل شده‌اند.

کریم سیاحی، یکی از نمایندگان کارگران فولاد اهواز که اکنون بازداشت شده است در روزهای گذشته بارها در تظاهرات اعتراضی کارگران سخن گفته و آن‌ها را به ادامه اعتراضات ترغیب کرده بود.

بازداشت‌های گسترده نیمه‌شب گذشته اما مانع از حضور کارگران در سی‌وهشتمین روز اعتراضات خود نشد. آن‌ها صبح دوشنبه بار دیگر به خیابان‌های اهواز آمدند و خواهان آزادی بازداشت‌شدگان شدند. تظاهرات کارگران از پل نادری آغاز شد.

گزارش‌های منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از آن است که روز دوشنبه نیروهای امنیتی زیادی در خیابان‌های اهواز، به‌ویژه در مقابل استانداری و دادگستری خوزستان حضور داشتند.

نیروهای امنیتی در بخشی از خیابان نادری کارگران را محاصره کردند تا نتوانند به حرکت خود ادامه دهند اما کارگران همچنان به سر دادن شعارها به دفاع از مطالباتشان و آزادی کارگران بازداشتی ادامه دادند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران در گزارشی آورده است که یکی از فرماندهان سپاه پاسداران در تظاهرات روز دوشنبه کارگران را تهدید کرده اما کارگران اعلام کرده‌اند به تجمعات اعتراضی خود تا آزادی کارگران بازداشتی و دستیابی به مطالباتشان ادامه خواهند داد.

اتحادیه آزاد کارگران همچنین گفته است که در تجمع دوشنبه، در مقابل ستاد خبری اداره اطلاعات اهواز دو نفر دیگر از کارگران به نام‌های حسین داودی و کاظم حیدری بازداشت شدند.

در همین حال، در پی دستگیری گروه کثیری از کارگران، بیانیه‌ها و اطلاعیه‌هایی در حمایت از آن‌ها و آزادی کارگران بازداشتی منتشر شده است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه تهاجم شبانه به خانه‌های کارگران فولاد اهواز و بازداشت آن‌ها را محکوم کرده و خواهان آزادی فوری و بی‌قید و شرط کارگران بازداشتی شده است.

در اقدام مشابهی، اتحادیه تشکل‌های کامیون‌داران و رانندگان سراسر ایران در فراخوانی خواهان آزادی فوری کارگران دستگیرشده فولاد اهواز شده و آورده است: «هرگونه اعمال فشار و دستگیری از طرف نیروهای انتظامی و دولتی نسبت به کارگران محرومی که تنها به‌دنبال خواسته‌های به‌حق خود می‌باشند را محکوم نموده و این‌گونه اعمال سرکوبگرانه را پاسخ به خواسته‌های مشروع و قانونی کارگران و زحمتکشان ایران نمی‌دانیم.»

یک گروه از فرهنگیان به نام «حمایت از معلمین دربند» نیز یورش گسترده نیروهای امنیتی به خانه‌های کارگران فولاد اهواز را محکوم کرد و خواهان آزادی فوری همه بازداشت‌شدگان شد.

گروهی از دانشجویان خوزستان و نفتگران این استان نیز از کارگران فولاد اهواز حمایت کرده و سرکوب کارگران را محکوم کردند.

روز گذشته، یکشنبه ۲۵ آذر، کارگران گروه صنعتی ملی فولاد اهواز در ادامه اعتراضات خود، خواهان برکناری استاندار خوزستان شدند و معاون رئیس جمهوری را «همدست مافیا» خواندند.

گروه صنعتی ملی فولاد اهواز از مجموعه شرکت‌های گروه امیرمنصور آریا (مه‌آفرید خسروی) بود که پس از اعدام او به اتهام اختلاس در دوره‌های زمانی مختلف به قوه قضائیه، بانک ملی، بخش خصوصی و دوباره بانک ملی واگذار شده است.

شمار کارگران این واحد تولیدی ۳ هزار و ۵۰۰ تن گزارش شده که حداقل چهار ماه دستمزد معوق طلب دارند.

کارگران فولاد که از نیمه دوم آبان دور تازه‌ای از اعتراضات خود را آغاز کردند، علاوه بر مطالبات مزدی معوق، خواستار راه‌اندازی خطوط تولید، قطع دست‌های مافیایی پشت‌‌پرده مانع تولید در کارخانه و همچنین خلع ید از بانک ملی هستند.

پیش از این، در جریان اعتراضات کارگران فولاد دست‌کم ۱۰ تن از کارگران به اداره اطلاعات اهواز احضار و تهدید به برخورد در صورت ادامه اعتراضات شده بودند. میثم آل‌مهدی، از کارگران این کارخانه هم ۲۰ آذر دستگیر و یک روز بعد آزاد شد. پیشتر نیز در جریان اعتراضات کارگران ۲۲ کارگر شبانه دستگیر شدند و برای آنها پرونده قضایی تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: