به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس نادیا مراد، برنده نوبل صلح در سال ۲۰۱۸ بعد از آنکه روز گذشته (سهشنبه) به مناسبت دریافت نوبل صلح در استکهلم سخنرانی کرد، عازم بغداد شد. صبح چهارشنبه ۱۲ دسامبر/ ۲۱ آذر او با برهم صالح، رئیس جمهوری عراق دیدار و گفتوگو کرد. نادیا مراد از اواسط تابستان سال ۲۰۱۴ (۱۳۹۳) زمانی که ۲۱ سال سن داشت بهمدت سه ماه به عنوان برده جنسی گروه «دولت اسلامی» (داعش) در اسارت این گروه تروریستی بود. مراد در بخشی از سخنرانی خود به مناسبت دریافت نوبل صلح گفت: «تنها جایزه در جهان که میتواند کرامت انسانی ما را به ما بازگرداند، مجازات جانیان و برقراری عدالت است.» نادیا پیش از این در سخنانی در سازمان ملل از اتحایه اروپا خواسته بود قوانین پناهندگی برای زنان ایزدی را آسانتر کنند. نادیا مراد، سفیر حسن نیت سازمان ملل است و پیش از این در سال ۲۰۱۶ جایزه حقوق بشری واسلاو هاول از شورای اروپا را بهدست آورده و به همراه لامیا حاجیبشر، دختر کرد ایزدی دیگر از عراق بهطور مشترک جایزه حقوق بشری ساخاروف را از پارلمان اروپا دریافت کرده است.
12 December 2018
گاهی مصائب و مشکلات باعث میشوند تا مردم پیشرفت کنند.
کردهای ایزدی در زمان صدام حسین مردمانی گوشه گیر و دور از توسعه و تکنولوژی جدید، به فراموشی سپرده شده بودند. و همواره مورد بی مهری و تحقیر اعراب مسلمان عراقی بودند (مسلمانان به آنها شیطان پرست میگفتند!). پس از سرنگون رژیم بعثی، شرایط برای آنها تغییر چندانی نکرد. اما امروز نادیا مراد و مردم کُرد ایزدی شهرت جهانی دارند. این فرصتی است برای آنها تا پرده های تاریکی و محدودیت را کنار بکشند و پیشرفت کنند.
پس نباید از سختی و مشکلات هراسید. ما مردم ایران باید این استبداد را سرنگون کنیم تا درهای آزادی و پیشرفت را بروی خود بگشاییم. تغییر را باید در داخل کشور انجام داد تا کمترین هزینه به کشور وارد شود.
بهمن / 12 December 2018