کوفی عنان، نماينده ويژه سازمان ملل متحد و اتحاديه عرب برای حل بحران سوريه، گفت دولت اين کشور به او اطمينان داده ‌است طرح آتش‌بس را رعايت می‌کند.

به گزارش رويترز، در حالی که کمتر از ۲۴ ساعت به مهلت اجرای طرح آتش‌بس در سوريه مانده، کوفی عنان از دريافت پيام ويژه‌ای از جانب مقامات سوريه خبر داد و اظهار داشت: “دولت سوريه اطمينان داده‌ است که آن‌ها آتش‌بس را رعايت می‌کنند. اگر همه طرف‌ها اين طرح را رعايت کنند، فکر کنم که از ساعت شش صبح پنج‌شنبه، شاهد بهتر شدن شرايط در اين کشور باشيم.”

عنان هم‌اکنون به‌منظور گفت‌وگو با مقامات ايران درباره طرح صلح سوريه و جلب حمايت آن‌ها در تهران به سر می‌برد.

او در يک نشست خبری به اهميت همکاری کشورهای منطقه برای حل بحران سوريه اشاره کرد و افزود که تهران می‌تواند به حل اين بحران کمک کند.

شورای امنيت سازمان ملل متحد به دولت سوريه هشدار داد که روش خود را به‌طور اساسی تغيير دهد

تهران پشتيبانی خود را از طرح شش ماده‌ای کوفی عنان اعلام کرده‌ است چرا که در اين طرح سخنی از برکناری بشار اسد، رئيس جمهور سوريه و متحد نزديک ايران به ميان نيامده ‌است.

هشدار شورای امنيت به دولت سوريه

اما به‌رغم تعهدات دولت سوريه مبنی بر اجرای آتش‌بس، ناظران می‌گويند که نشانه‌ای از صلح ديده نمی‌شود.

بر اين اساس شورای امنيت سازمان ملل متحد به دولت سوريه هشدار داد که روش خود را به‌طور اساسی تغيير دهد.

اين موضع‌گيری شورای امنيت در پی گزارش روز گذشته کوفی عنان به اين شورا رخ داده ‌است.

عنان به شورای امنيت گفته بود که ارتش سوريه همچنان عمليات خود را عليه اهداف غيرنظامی ادامه می‌دهد، اگر چه نشانه‌هايی هم از خروج نيروهای ارتش از شهرها ديده می‌شود.

سوزان رايس، نماينده ايالات متحده در شورای امنيت سازمان ملل متحد با اشاره به گزارش کوفی عنان اظهار داشت: “اعضای شورای امنيت به اتفاق عميقأ نگران اين مسأله هستند که با فرارسيدن مهلت تعيين‌شده، نه تنها خشونت‌ها ادامه دارد، بلکه در طول ۱۰ روز گذشته شديدتر هم شده‌ است.”

او افزود: “رهبری سوريه اکنون بايد از فرصت استفاده کند و روش خود را به‌طور اساسی تغيير دهد.”

از دو هفته پيش، زمانی که دولت سوريه طرح آتش‌بس را پذيرفت، حملات ارتش اين کشور شدت بيشتری پيدا کرد که همين مسأله باعث شده ترديدهايی جدی در موفقيت طرح کوفی عنان به‌وجود آيد.

طرح شش‌بندی کوفی عنان برای حل بحران سوريه شامل “پايان دادن به درگيری‌ها از سوی دولت و مخالفان، آتش‌بس روزانه و فراهم کردن زمينه کمک‌رسانی‌های بشردوستانه، آزادی زندانيان سياسی، آزادی رسانه‌ها، به‌رسميت شناختن حق برگزاری تظاهرات مسالمت‌آميز و برگزاری مذاکرات بين دولت و مخالفان و انتقال مسالمت‌آميز قدرت” است.