اعتراضات کارگران گروه ملی فولاد اهواز برای یازدهمین روز پیاپی ادامه یافت. آنها این بار پس از طی خیابانهای مرکزی شهر اهواز، مقابل فرمانداری ایستادند و خواستار پرداخت کامل معوقات مزدی شدند. مدیرکل مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت که دستور پرداخت یک ماه از مطالبات مزدی کارگران صادر شده است.
کریم یاوری مدیرکل مدیرکل حمایت از مشاغل و بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که برای بررسی مشکلات گروه ملی فولاد اهواز به این شهر سفر کرده بود، صبح سهشنبه ۲۹ آبان گفت: «هفته آینده یک ماه از مطالبات کارگران گروه ملی فولاد پرداخت شود».
همزمان با حضور یاوری در اهواز، کارگران گروه ملی فولاد اهواز که طی روزهای گذشته مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع میکردند، امروز پس از راهپیمایی مقابل فرمانداری اهواز تجمع کردند.
کارگران در گفتوگوی کوتاهی با فرستاده ویژه دولت، گفتند که حاضر به شنیدن حرفهای تکراری و تحمل گفتار درمانی نیستند
دو تن از کارگران در سخنانی جداگانه اعلام کردند که سخنی با مسئولان دولتی ندارند و خواستار تحقق کامل مطالبات خود هستند. عیسی مرعی در تجمع مقابل ساختمان فرمانداری اهواز گفت که خواسته کارگران کاملا روشن است؛ آنها خواستار قطع شدن دست مافیا، دولتی شدن شرکت فولاد و پرداخت حقوق معوقه خود هستند.
او با اشاره به حضور یاوری در استان خوزستان، گفت که فرماندار تا به حال حاضر به گفتوگو با کارگران نشده و امروز هم به جلسه با مسئولان رفته، بگذارید آنها برای خودشان با صندلی خالی تشکیل جلسه بدهند. ما کارگران که نه وکیل داریم و نه اجازه اتحادیه و صنفی که از ما دفاع کند، چارهای نداریم جز اینکه مطالباتمان را به کف خیابان بیاوریم وقتی هیچ ارادهای برای قطع کردن دست مافیا وجود ندارد.
مرعی همچنین در انتقاد از برخورد امنیتی با کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه گفت که روز گذشته نگذاشتند وکلا برای دفاع از کارگران داخل (دادگستری) بروند و گفتند مسئله امنیتی است، اعتراض ما صنفی است و نه امنیتی.
یک ویدئو از سخنان عیسی مرعی را در ادامه ببینید:
کریم سیاحی یکی دیگر از کارگران فولاد هم با بیان اینکه از آنها خواسته شده که با استاندار گفتوگو کنند، گفت: حرف ما مشخص و مطالباتمان به حق است. تمام خطوط تولید باید کار کند، شرکت دولتی شود و حقوق معوقه کارگران پرداخت شود.
کارگران فولاد اهواز در طول مسیر بارها شعار دادند: «همشهری به هوش باش/ ما کارگریم نه اوباش، هیهات من الذله، کارگر میمیرد/ ذلت نمیپذیرد». «ما کارگران فولادیم/ علیه ظلم و بیدادیم و میایستیم، میمیریم/ حقمون رو میگیریم» از دیگر شعارهای کارگران در طول مسیر و مقابل فرمانداری بود.
این کارگران همچنین هنگام عبور از خیابانهای اهواز با زبان عربی شعار دادند: « مالک هيبه/ يلمالک شر (اگر قدرت نداشته باشی، شان و جایگاهی نداری)».
یک ویدئو از اعتراض کارگران فولاد اهواز که به زبان عربی شعار میدهند در شبکههای اجتماعی منتشرشده است. این ویدئو را در ادامه ببینید:
کارگران همچنین چندین پلاکارد همراه خود داشتند. بر روی یکی از پلاکاردها نوشته شده بود: «ما کارگران از استثمار بیزاریم»، یکی دیگر از پلاکاردها هم در انتقاد از سکوت مسئولان دولتی در برابر «مافیا» نوشته شده بود: « آیا سکوت مسئولان دولتی نشانه همدستی با مافیا نیست؟».
یک ویدئو دیگر از اعتراض کارگران را در ادامه تماشا کنید:
دور تازه اعتراضات کارگران فولاد اهواز از دو هفته قبل آغاز شد. حدود ۳ هزار کارگران این واحد صنعتی ۴ ماه دستمزد معوقه دارند. انها همچنین به توقف خط تولید فولاد اهواز اعتراض دارند و معتقدند که «دستهای مافیایی پشت پرده» از تولید با تمام ظرفیت این مجتمع جلوگیری میکند.
گروه ملی صنعتی فولاد اهواز از شرکتهای تحت مالکیت گروه امیرمنصور آریا (مهآفرید خسروی) بود که پس از اعدام او به اتهام فساد فیالارض اقتصادی در دورههای زمانی مختلف زیرنظر قوه قضائیه، بانک ملی، بخش خصوصی و دوباره بانک ملی اداره شده است.
اعتراضات کارگری طی یک ماه گذشته در خوزستان، و به ویژه شوش و اهواز، گسترش یافته است. کارگران مجتمع کشت و صنعت نیشکر هفتتپه نیز صبح ۲۹ آبان باردیگر مقابل فرمانداری تجمع کردند.
به گزارش منابع خبری ۱۲ تن از کارگران نیشکر هفتتپه تا صبح سهشنبه ۲۹ آبان به صورت موقت آزاد شدند اما شش کارگر دیگر همچنان در زندان نگهداری میشوند.
این کارگران پس از تجمع ۲۷ آبان مقابل فرمانداری به دست ماموران امنیتی دستگیر شدند.
تشکلهای کارگری مستقل، شوراهای صنفی دانشجویان، گروه اتحاد بازنشستگان، معلمان عدالتخواه و شورای هماهنگی کانونهای صنفی معلمان بازداشت و سرکوب کارگران نیشکر هفتتپه را محکوم کرده و خواستار آزادی بدون قید و شرط کارگران زندانی شدند. همچنین کارگران چند واحد تولیدی در شوش نیز اعلام کردند که ۲۹ آبان به تجمع کارگران نیشکر میپیوندند.
در تهران نیز طی دو روز گذشته دانشجویان دانشگاه تهران و علامه طباطبایی در حمایت و همبستگی با کارگران نیشکر هفتتپه تجمع کردند.
اتحادیه آزاد کارگران نسبت به «احتمال انتقال نمایندگان کارگری نیشکر هفتتپه به نهادهای امنیتی تهران و تشکیل پرونده امنیتی برای آنها» ابراز نگرانی کرده و دولت را مسئول سلامت کارگران بازداشت شده دانسته است.
در همین زمینه:
عبدالقادر النائل کارشناس عراقی افزود: مردم عراق و افراد مطلع می دانند که قاچاق مواد مخدر در عراق تحت نظارت رژیم ایران است و زیر نظر سپاه پاسداران و با حمایت شبه نظامیان حشد الشعبی انجام میشود.
این موضوع حتی به کشت مواد مخدر هم رسیده و در استانهای انبار و نینوی و منطقه جرف الصخر توسط این شبه نظامیان مواد مخدر کشت می شود. آنها نمی گذارند که اهالی این مناطق به آن باز گردند و شروع به کشت مواد مخدر در داخل عراق کرده اند. یعنی اگر در مرزها نتوانند این مواد را قاچاق کنند آنها را در داخل عراق کشت می کنند. امروز عراق به محلی برای انبار کردن مواد مخدر تبدیل شده است.
در ارتباط با شبکه جهانی توزیع و خرید و فروش مواد مخدر رژیم ایران عبدالقادر نائل گفت : شما می دانید که عناصر حزب الله در کشورهای جهان بخاطر خرید و فروش مواد مخدر دستگیر شده اند. حوثی ها در یمن مواد مخدر خرید و فروش می کنند
sattar beheshti / 21 November 2018
کاویان ی:
⭕️ طرح اطلاعات سپاە برای جلوگیری از قیام در خوزستان
طبق گزارش در خوزستان کارخانە نیشکر ھفت تپە در آستانە ورشکستگی است و از ترس قیام کارگران و حمایت مردم جرأت اعلام ورشکستگی را ندارند و در عوض کارگران را تشویق بە کار بدون مزد می کنند.
ورشکستگی نیشکر ھفت تپە، شھرھای دزفول و اندیمشک را ھم دچار بحران کردە و بسیاری از کارگران از این دو شھر و روستاھای تابع آن ھستند.
بنابراین گزارش اطلاعات سپاە از بیم قیام مردم درصدد سناریوی یک عملیات تروریستی است. ھمانند حملە بە رژە نظامیان کە برنامەریزی شدە بود. گرچە تاکنون صدھا تن را در استان خوزستان دستگیر کردەاند، می کوشند با عملیات تروریستی زمینە سرکوب و اعلام ورشکستگی ھفت تپە را فراھم کنند.
لازمست مردم خوزستان و سراسر ایران نسبت بە این توطئە آگاە باشند و از این قیام حق طلبانە کارگران ھفت تپە و فولاد خوزستان حمایت کنند.
کاویان ی: / 21 November 2018