دولت آمريکا اعلام کرد که قصد دارد شدت تحريمهايش عليه برمه (ميانمار) را کاهش دهد. به گفته هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، برخی محدوديتهای اقتصادی و مسافرتی در مورد برمه لغو میشود و مقامات برمه نيز اجازه سفر به آمريکا را خواهند داشت.
به گزارش بیبیسی جهان، سران اتحاديه اروپا نيز پيش از کلينتون در روز چهارشنبه اعلام کرده بودند که در مورد برمه همين گونه عمل خواهند کرد.
اين اخبار در پی پيروزی حزب آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسیخواه برمه در انتخابات روز يکشنبه اين کشور، منتشر شده است.
اتحاديه دموکراسیخواه ملی (NLD) برمه ۴۳ کرسی از مجموع ۴۵ کرسی را در انتخاباتی که عموم مردم آن را آزاد و منصفانه دانستهاند، بهدست آورد.
کلينتون که در سال گذشته سفری به برمه داشت، از مديريت و شهامت تين سين، رئيس جمهور برمه تقدير کرد.
احتمال میرود که اعضای اتحاديه اروپا نيز خواهان لغو برخی از تحريمهای اين اتحاديه در مورد برمه شوند
او در اينباره اظهار داشت: “ما پيشرفتی را که در برمه اتفاق افتاده است، کاملأ بهرسميت میشناسيم و آن را غنيمت میشماريم و سياستهايی را که در مورد اين کشور متعهد شدهايم، پی خواهيم گرفت.”
در همين راستا، ايالات متحده نام سفير خود در برمه را اعلام خواهد کرد و دفتری را نيز برای “آژانس توسعه بينالمللی” خود در اين کشور تأسيس میکند.
به گفته کلينتون، آمريکا همچنين قصد دارد که تحريمهايی را که در مورد خدمات مالی و سرمايهگذاری خود در برمه ايجاد کرده بود، کاهش دهد. اما تحريمها در مورد افراد و مؤسسات خاصی که جانب مخالف را در اين اصلاحات تاريخی گرفتهاند، همچنان به قوت خود باقی خواهد ماند.
ايالات متحده در ماه فوريه نيز برخی تحريمها را در مورد برمه لغو کرده بود.
آمريکا ساعاتی پس از نشست سران کشورهای آسيايی که در آن بهطور رسمی خواهان لغو فوری تحريمها عليه برمه برای کمک به توسعه سياسی و اقتصادی اين کشور شده بودند، موضع خود را درباره لغو تحريمها در مورد برمه اعلام کرد.
به گفته ويليام هيگ، وزير امور خارجه بريتانيا، احتمال میرود که اعضای اتحاديه اروپا نيز خواهان لغو برخی از تحريمهای اين اتحاديه در مورد برمه شوند.
چين: همه تحريمهای برمه برچيده شود
در همين حال پکن خواستار ملغی شدن همه تحريمها عليه برمه شد.
هانگ لی، سخنگوی وزارت امور خارجه چين درباره انتخابات مياندورهای پارلمان برمه که با پيروزی آنگ سان سوچی و متحدان او همراه بود، اظهار داشت: “اين نتايج مورد تأييد کامل مردم ميانمار و جامعه جهانی بود.”
به گزارش رويترز، هانگ لی در ادامه سخنان خود گفت: “چين اميدوار است که اين انتخابات مياندورهای موجب تسريع در فرايند اصلاحات سياسی ميانمار و ثبات و پيشرفت اين کشور شود.”
در دورانی که غرب به واسطه تحريمها اجازه سرمايهگذاری در برمه را نداشت، چين به بزرگترين متحد اين کشور تبديل شد و در آنجا سرمایهگذاریهای گستردهای کرد.