زلزله‌ای به قدرت هفت و يک دهم ريشتر ساعاتی پيش بخش مرکزی شيلی را لرزاند. اين زلزله به گفته بسياری از شيليايی‌ها، نيرومندترين و طولانی‌ترين زلزله‌ پس از زلزله مهيب دو سال پيش در اين کشور بوده است.

به گزارش UKPA، فرو ريختن سقف خانه‌ها باعث شد که اين زلزله تعدادی زخمی به‌جا بگذارد اما هنوز گزارشی حاکی از خسارات بيشتر يا مرگ کسی دريافت نشده است.

اين زلزله حدود ۱۶ مايل از بخش شمالی تا شمال غربی شهر تالکا را لرزاند. به گفته برخی از اهالی شهر تالکا – که بيش از ۲۰۰ هزار نفر در آن سکونت دارند – زلزله اخير حدود يک دقيقه به طول انجاميد.

پايتخت شيلی نيز تا ۱۳۶ مايل به سمت شمال آن لرزيد و به مردمی که در سراسر منطقه ۴۸۰ مايلی سواحل مرکزی شيلی زندگی می‌کنند نيز هشدار داده شده‌است که فعلا به مناطق بلندتر عزيمت کنند.

اما ساکنان شهر ساحلی کنستيتوسيون بيش از مردم ديگر شهرهای شيلی از اين زلزله به هراس افتادند چرا که سونامی ناشی از زلزله ۸/۸ ريشتری سال ۲۰۱۰ بخش بزرگی از‌ اين شهر را نابود کرده بود.

در ۲۷ فوريه ۲۰۱۰، زلزله ۸/۸ ريشتری مرکز شيلی را لرزاند و جان بيش از ۵۰۰ نفر گرفت

اين زلزله، ساکنان آسمان‌خراش‌های سانتياگو و ديگر شهرهای اين کشور را نيز به خيابان‌ها کشاند. برق بسياری از شهرها قطع شد و در خطوط تلفن نيز به‌خاطر ترافيک بالا اختلال زيادی ايجاد شد.

رودريگو هينزپتر، وزير کشور شيلی که در غياب سباستين پينرا، رئيس جمهور اين کشور – که هم‌اکنون در سفر آسيا به سر می‌برد – نيابت او را به عهده دارد، درباره خسارات ناشی از اين زلزله گفت: “عده‌ای زخمی شده‌اند اما مشکل جدی برای کسی پيش نيامده است.”

او همچنين از تحقيقاتی که در مناطق زلزله‌زده برای تخمين ميزان خسارت وارده در دست انجام است، خبر داد.

بخش آب‌نگاری (هيدروگرافی) و اقيانوس‌شناسی ناوگان شيلی و اداره ملی فوريت‌ها در اين کشور از اعلام هشدار به سواحل مرکزی درباره احتمال وقوع سونامی صرف‌نظر کرده‌اند چرا که تحقيقات آن‌ها حاکی از اين بوده که زلزله اخير از نوعی نيست که به ايجاد امواج مرگبار منجر شود.

پليس شيلی نيز اعلام کرده که هم‌اکنون آب اقيانوس حدود ۱۳۰ فوت از سواحل شهرهای نزديک به نقطه ظهور زلزله، عقب‌نشينی کرده است.