سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنشی تند به دعوت رئیس‌جمهوری اسرائیل از اروپا برای پیوستن به تحریم‌های آمریکا علیه ایران،‌ حاکمان اسرائیل را «فاشیست» خواند.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه

بهرام قاسمی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری حکومتی «العالم» درباره سخنان رووین ریولین،‌ رئیس‌جمهوری اسرائیل چنین واکنش نشان داد:‌

«سران کج‌اندیش، بدخوی و اهریمن‌صفت صهیونیستی که تاکنون تلاش می‌کردند با فریب، نیرنگ و ریاکاری خاص خود و در ادامه سیاست‌های تبلیغی مزورانه از نوع صهیونیستی آن، مردم ایران را از حکومت برخاسته از همان مردم جدا کنند، عنان اختیار سخن از کف داده و این بار با وقاحت، خیره‌سری و صراحت افزون‌تر و با توهینی بی‌شرمانه ضمیر اهریمنی ضد ایرانی خود را آشکار کردند… بی‌شرمانه‌تر آن که سران رژیمی که “درندگی، تجاوز، حقارت، موذی‌گری، نیرنگ و حیله‌گری” از خصایص بارز آنان است، ملتی کهن، دیرپای، با فرهنگ و شجاع را که ناجی قوم یهود بود را چنین خطاب و تاکید کند که باید به آنان گرسنگی داد.»

سخنگوی وزارت خارجه تأکید کرد که تهران به تمایز قایل‌شدن بین مردم یهود و «اقلیت فاشیست،‌ متجاوز و افسارگسیخته حاکم» بر اسرائیل ادامه خواهد داد.

حسین سلامی،‌ جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران نیز جمعه به تهدید بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل دست زد و خطاب به او گفت: «شنا کردن در مدیترانه را تمرین کن چرا که به زودی هیچ راهی جز به دریا گریختن ندارید.»

او مدعی شد که آمریکا نتوانسته امنیت اسرائیل را تأمین کند و اروپا و متحدانش بر سر مسئله اقتصادی از این کشور فاصله گرفته‌اند. جانشین فرمانده سپاه ایالات متحده را هم تهدید کرد که اگر «به سیاست‌های خود ادامه دهد، به گفته رهبر معظم انقلاب شکست بزرگ دیگری را به زودی به آمریکا تحمیل خواهیم کرد.»

ریولین پنج‌شنبه در جریان دیدار آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان از اسرائیل به انتقاد از حمایت اتحادیه اروپا از ایران پرداخت و گفت:‌ «هیولای ایرانی را باید گرسنگی داد، نه اینکه غذایش را فراهم کرد.»

اتحادیه اروپا مخالف خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای با ایران است و آن را برای حفظ امنیت خود ضروری می‌داند. اسرائیل اما ایران را تهدیدی برای موجودیت خود خوانده است.

کشورهای اروپایی قصد دارند به ایران برای دورزدن تحریم‌های آمریکا، ادامه فروش نفت و بهره‌مندشدن از مزایای مالی «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) کمک کنند تا این توافق را از فروپاشی کامل نجات دهند.

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران هفته پیش گفت که توافق نفتی با اتحادیه اروپا نزدیک است و نسبت به بی‌اثرشدن دور جدید تحریم‌های ایالات متحده ابراز امیدواری کرد. این تحریم‌ها از چهارم نوامبر / ۱۳ آبان اجرایی می‌شوند و صنعت نفت ایران را هدف قرار می‌دهند.

برونو لومر، وزیر دارایی فرانسه نیز جمعه در کنفرانسی در اسلواکی مقابله اروپا با تحریم‌های ثانوی آمریکا علیه ایران را فرصتی برای استقلال مالی این اتحادیه دانست:‌ «نتیجه بحران ایران فرصتی برای اروپا خواهد بود تا نهادهای مالی مستقل خودش را داشته باشد و بنابراین بتوانیم با هرکس که می‌خواهیم تجارت کنیم. قرار نیست واشنگتن تصمیم بگیرد آیا ما مجاز به تجارت با ایران هستیم یا خیر.»

رئیس‌جمهوری اسرائیل همزمان به صدراعظم آلمان گفته بود که «شکل جدیدی از یهودستیزی» در اروپا ظهور کرده که خود را در سیاست ناسیونالیستی راست‌گرایانه نشان می‌دهد و برخی چهره‌های آن از یهودی‌ها «نفرت» دارند اما به حمایت از اسرائیل می‌پردازند.


در همین زمینه