پزشکان استرالیایی درباره شرایط اضطراری اردوگاههای پناهجویان در جزایر پاپوآ گینه نو و نائورو هشدار داده و از دولت این کشور خواستهاند مجوز لازم را برای اعزام هیاتی به منظور رسیدگی به وضعیت اردوگاهها و درمان پناهجویان، صادر کند.
خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه ۲۰ سپتامبر/ ۲۹ شهریور گزارش داد که انجمن پزشکی استرالیا (امایام) در نامهای به اسکات موریسون، نخستوزیر استرالیا، بر نیاز فوری و اضطراری پناهجویان اردوگاههای جزایر به خدمات درمانی پس از انتشار گزارشهایی از خودزنی پناهجویان در این اردوگاهها تاکید کرده است.
سیاستهای سختگیرانه مهاجرتی برای ممانعت از آنچه به عنوان «پناهجویی قایقی» رواج یافته بود باعث شده است شماری از پناهجویان که در تلاش بودند تا پس از تغییر قوانین مهاجرتی استرالیا با قایق خود را به این کشور برسانند، در سه اردوگاه در پاپوآ گینه نو و یک اردوگاه در نائورو گرفتار شوند.
در نامه انجمن پزشکی استرالیا به نخستوزیر این کشور از قول تونی بارتون، رییس این انجمن آمده است: «تا به حال گزارشهای بسیار زیادی درباره اثرات سوء نگهداری و بازداشت طولانی مدت پناهجویان بر سلامت جسمانی و روانی آنان منتشر شده است.»
در حال حاضر بیش از هراز مرد، زن و کودک در اردوگاههای پناهجویان در پاپوآ گینه نو و نائورو به سر میبرند که به آنها گفته شده است هزگر راهی به استرالیا نخواهند داشت و در این کشور ساکن نخواهند شد.
بر اساس گزارش رویترز، نخست وزیر استرالیا در پاسخ به رسانهها درباره نامه انجمن پزشکی این کشور اظهارنظر نکرده و تنها گفته است که بسیاری از پناهجویان به زودی به ایالات متحده آمریکا فرستاده خواهند شد.
بر اساس توافق قبلی قرار بوده است آمریکا هزار و ۲۵۰ پناهجوی ثبت شده از سوی استرالیا را بپذیرد اما به گفته وکیلان پناهجویان تا به حال حدود ۳۰۰ نفر از پناهجویان در فرآیند این انتقال قرار گرفته و جابهجا شدهاند.
پیتر داتون، وزیر کشور استرالیا اما در ماه می گفته بود از آنجا که کشور دیگری مایل به گرفتن این پناهجویان نیست، صدها نفر از آنان خواهان ماندن در همین اردوگاهها هستند.
نگهداری حدود ۱۰۰ کودک در نائورو که برخی از آنان همه عمر خود را در این اردوگاه گذراندهاند و انتشار خبرهایی درباره خودزنی این کودکان، خشم و انتقادهای شدید افکار عمومی را در پی داشته است.
استرالیا که مدعیست سیاستهای سختگیرانه برای جلوگیری از مرگ و میر پناهجویان در دریاها ضروریست، تا به حال تنها چندین کودک را از نائورو انتقال داده است.
به گفته دو منبع نزدیک به امور جابهجایی پناهجویان، یک پسر ۱۲ ساله ایرانی هم که دست به اعتصاب غذا زده بوده از جمله افراد جابهجا شده در ماه اوت بوده است.
- در همین زمینه