به دنبال درج پیام «نقص در پرونده» برای چهار شهروند بهایی دیگر که در کنکور سراسری سال ۹۷ شرکت کرده بودند، شمار بهاییان محروم از تحصیل در سال تحصیلی ۹۷-۹۸ به ۱۶ نفر رسید.

عکس از آرشیو

این افراد به دلیل بهایی بودن با پیام نقص در پرونده مواجه و از ادامه تحصیل محروم شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، با احراز نام و هویت چهار شهروند بهایی دیگری که از تحصیل منع شده‌اند، شمار این شهروندان به ۱۶ نفر رسیده است.‌

پرهام مختاری، اهل سراوان با رتبه ۳۹۷ رشته ریاضی، بصیر زینلی باغینی، اهل بندر عباس با رتبه ۱۵۰۶، یحیی موسوی تنگ‌ریزی، اهل کرج و آنیتا رستگار شهروندان بهایی‌ای هستند که خبر محروم شدن‌شان از تحصیل به رسانه‌ها رسیده است.

یک منبع مطلع به هرانا گفته است: «گزینه نقص در پرونده را در مورد شهروندان بهایی که می‌خواهند از تحصیل محرومشان کنند به کار می‌برند و این از سال ۱۳۸۵ متداول شده است و در نتایج کنکور سال جاری نیز تعدادی از این شهروندان با این گزینه مواجه شده‌اند.»

در روزهای گذشته خبرهایی از ممنوعیت تحصیل برای ۱۲ شهروند بهایی دیگر به نام‌های شمیم ایدلخانی، ساکن مغان اردبیل با رتبه ۱۳۹، فرنیا ایلیازاده، ساکن تهران، رشته ریاضی، پارمیدا حسینپولی ممقانی با رتبه ۴۵۰۰ ریاضی، سروین آذر شب، ساکن تهران، رشته بازرگانی، رتبه ۱۹۰۰۰، پرند میثاقی، شهرزاد تیرگر، ملینا قوامی نیک، ساکن تهران در رشته ریاضی با رتبه ۱۰۵۴۵، ترنم معتمدی بروجنی، ساکن شاهین‌شهر اصفهان، فاران عباسپولی ممقانی، ساکن تهران، سهند قائمی، ساکن شاهین‌شهر اصفهان، وحید صادقی سیسان و شقایق قاسمی منتشر شده بود.

مطابق مصوبه محرمانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ایران، بهاییان علاوه بر محرومیت از اشتغال در اماکن دولتی، از تحصیلات دانشگاهی نیز محروم هستند و هر سال گزارشات زیادی از محروم شدن شهروندان بهایی از ادامه تحصیل در دانشگاه‌های ایران منتشر می‌شود.
این موضوع حتی افرادی را که در آستانه فارغ‌التحصیلی هستند نیز در بر می‌گیرد.

قانون اساسی جمهوری اسلامی آیین بهایی را به رسمیت نمی‌شناسد و بهاییان در ایران از حق آزادی عقیده و باور برخوردار نیستند. این محرومیت سیستماتیک در حالی است که بر اساس ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی هر فردی حق دارد از آزادی دین و آزادی تغییر دین و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.

منابع غیررسمی در ایران می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار بهایی در این کشور ساکن هستند.


  • در همین زمینه