برهان غليون رئيس شورای ملی سوريه در کنفرانس “دوستان سوريه” اعلام کرد که اگر حکومت بشار اسد سرنگون شود به کردها خودمختاری داده خواهد شد.
به گزارش رويترز، برهان غليون، رئيس شورای ملی سوريه، متشکل از نيروهای مخالف حکومت بشار اسد، امروز جمعه پنجم بهمنماه (۲۴ فوريه) در سخنرانی خود در کنفرانس “دوستان سوريه”، از حقوق کردها در اين کشور پشتيبانی کرد.
کنفرانس “دوستان سوريه” امروز با حضور نمايندگان بيش از ۷۰ کشور و سازمان بينالمللی، در محلی خارج از پايتخت تونس آغاز بهکار کرد.
غليون گفت: “سوريه نوين با دولتی غيرمتمرکز خواهد بود و به مقامهای محلی اجازه خواهد داد که کنترل مسائل خود را خود در دست بگيرند.”
رئيس شورای ملی سوريه از بنيانگذاری شورای رياست جمهوری در رأس امور کشور، دولت خودمختار کرُد و بهرسميت شناختن هويت کردها در سوريه دفاع کرد
رئيس شورای ملی سوريه از بنيانگذاری شورای رياست جمهوری در رأس امور کشور، دولت خودمختار کرُد و بهرسميت شناختن هويت کردها در سوريه دفاع کرد.
وی خطاب به کردها گفت: “هويت شما بهرسميت شناخته خواهد شد و در شکل ملی مورد احترام قرار خواهد گرفت. همچنين حقوق شهروندی شما نيز تضمين خواهد شد. شما نقش مهمی در بازسازی سوريه رؤيايی ما ايفا میکنيد؛ سوريهای که چندين دهه در آرزوی آن هستيم.”
برهان غليون همچنين تأکيد کرد که تناقضی ميان سوريهای با ريشه عرب و احترام به هويت ملی کردها وجود ندارد.
مردم شهرهای کردنشين سوريه که بيشتر در نواحی شرقی و شمال شرقی اين کشور در مرز با ترکيه و عراق قرار دارند در جنبش اعتراضی عليه حکومت بشار اسد حضور فعالی داشته و کشتههای بسياری دادهاند.
کردها با ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعيت ۲۲ ميليون نفری سوريه بزرگترين اقليت قومی اين کشور را تشکيل میدهند.
شورای ملی سوريه پنجشنبه ۲۴ شهريورماه سال جاری (۱۵ سپتامبر ۲۰۱۱) با شرکت۱۴۰ نفر از فعالان و شخصيتهای سياسی اين کشور در استانبول تشکيل شد که بخشی از نيروهای آن در خاک سوريه هستند.
در شورای ملی سوريه نمايندگانی از کميتههای محلی که تظاهرات را سازماندهی میکنند، کردها، آشوریها، اخوانالمسلمين که سالهاست فعاليتشان ممنوع است و چهرههايی چون بسمه قضمانی، سخنگوی مطبوعاتی اين شورا و عبدالباسط سيدا، متفکر سوری شرکت دارند.
برهان غليون، رئيس شورای ملی سوريه، جامعهشناس و استاد دانشگاه در سوربون فرانسه است.
این غلیون دارد برای خودش فانتزی میبافد. ترکیه که عضو ناتو ست وکارهایش با آمریکا همیشه هماهنگ محال ممکن است با طرح جدایی کردها موافقت کند. ترکیه سالیان سال است که سر این مسئله بخاطر کردهای خودش ایستاده. واز این گذشته ایران هم با ترکیه سر این قضیه منافع مشترک دارند وبا ارتش ترکیه همکاری دارد. آقای غلیون فکر کرده حالا اگر این را بگوید موضع شورا انقلابی را با حمایت کردها قوی کرده ولی این قضیه جدایی کردهای سوری اتفاقش محال است.
کاربر مهمان / 24 February 2012
چه طور میشه این وعده رو باور کرد وقتی مهمترین حامی مخالفین ترکیه هست؟ آیا ترکیه اینجور چیزی رو میپذیره؟ من بعید میدونم
کاربر مهمان / 24 February 2012
غلیون جان
الان کله ات داغه و تنها هدفت سرنگون کردن بشار اسد است و بهایش اصلا مهم نیست. من اصلا با دادن حقوق مساوی به هیچ کس مخالفتی ندارم و امیدوارم کردها به حقوق واقعی اش چه در سوریه و چه در ایران برسند. اما این خواب که سوریه ای میماند که مانند ایالتهای کانادا خودمختار خواهند بود خواب مضحکی است. در خاورمیانه چنان نفرت و بد بینی اقوام از هم ریشه دوانده که این ارزو چندان دست یافتنی نیست. نمونه اش عراق که با چسب و وصله میخواهند کردستان را جزیی از عراق نشان بدهند در حالیکه کردستان عراق در عمل کشوری مستقل است با قوانین خودش که برای دولت مرکزی عراق تره هم خرد نمیکند. قراردادهای نفتی اش را مستقل امضا میکند. پرچم خودش را دارد و ویزای عراق برای ورود به کردستان اعتباری ندارد. یعنی اگر یک مصری از دولت عراق ویزا گرفته باشد برای ورود به کردستان باید از دولت کردستان ویزای مجدد بگیرد و ویزای عراق را بگذارد در کوزه.
کاربر مهمان / 24 February 2012
حق گرفتنی است دادنی نیست. هیچ ملتی مثل کوردها برای آزادی و حق تعین سرنوشت مبارزه نکرده و قربانی نداده است، این راه را هم تا رسیدن به هدف ادامه خواهد داد. حال اگر این مسئله از دید کسی تجزیه طلبی باشد، مشکل خودش است. كوردها مجبور نیستند به هیچ کسی حساب پس دهند. در ظمن عراق هم دیگر آغوشی ندارد تا کوردستان بدان برگردد. اگر قرار باشد کسی به آغوش کسی بازگردد، این کوردها هستند که به آغوش همدیگر باز خواهند گشت!
ڕۆژی کورد / 26 February 2012
سیر تحولات خاورمیانه به سود دمکراتیزه شدن حکومتها و به رسمیت شناخته شدن و اولویت دادن به خواستههای برحق ملل ساکن این منطقه پیش میرود. در چنین شرایطی دیر یا زود ملیتهای ساکن کشورهای این منطقه به خواستههای برحق خود که از جمله برخورداری از حقوق ملیشان است خواهند رسید. این لازمه برقراری عدالت و به تبع آن آرامش و هموار کردن راه تعالی و پیشرفت در کشورهای کثیرالمله است. بی شک سووریه آخرین جایی نیست که تحولاتی از این دست را تجربه خواهد کرد و خواه نا خواه موج دمکراسی خواهی و حق طلبی به سایر کشورهای خاورمیانه هم خواهد رسید. در نتیجه اصلا عجیب نیست که پیشبینی کنیم که کردها به عنوان بزرگترین ملت بی دولت دنیا هم به آرزوی دیرینهشان که همانا بدست گرفتن حاکمیت سیاسی سرزمین خودشان است دست پیدا کنند.
Alan / 26 February 2012
به کاربر مهمان قبلی
و جالبه که کردستان امنترین منطقه ی عراق است جایی که هزاران مسیحی از ترس اسلام گرایان افراطی به آنجا پناه آوردهند و تمام حقوقشون رحایت میشه… این در حالیست که عربها هنوز درگیر جنگهای شیعه و سنی ست…. البته بیشتر مردم کردستان مسلمانند ولی برای ادیان دیگر بسیار احترال قایلند… چیزی که بقیهی عراق حتی نمیتواند فکرش را بکنند ….. کردستان توسعه یافته ترین بخش عراق است و با سرعت قابل توجهی در حال پیشرفت هستند….. بودجهای که در بقیهی عراق صرف جنگ و ترور موشود در کردستان صرف آموزش و توسعه ی فرهنگی و اقتصادی میشود … 2000 دانشجوی بورسیه در سه سال بخشی از بودجه کلان آموزشی ست….
انی است تفاوت کردستان با بقیه ….. فدرالیسم تنها راه حل کشورهای چند ملیتی ست… البته با شما موافقم کار سختی ست برای مردمانی که هویتشان را نفی هویت دیگران می بینند… در سوریه هنوز کردها برای برپایی نوروز باید دهها کشته بدههند چون ممنوع است… کار سختی ست قبول و احترام به دیگری ولی باید شروع کرد باید تمرین کرد….
راستی از جنس وعدههای آقای غلیون قبل از انقلاب به کردهای ایران هم داده شد اما بعد از 1979 یاران و هموطنان دیروز شدند ضد انقلاب و حکم جهادشان صادر شد …. همان بلایی که سر چپ ها آمد… به امید فردایی دموکراتیک برای خاورمیانه
کاربر مهمان / 24 February 2012
خب کاربر میهمان، اینایی که گفتی به شما چه؟
کردستان برای عراق تره خورد نمیکنه و خارجی باید ویزا بگیره و سوریه مثل کانادا ایالت خودمختار میماند و نمیماندش به شما چه؟
شما مثل اینکه از برهان غلیون بیشتر داغ کردی!
درد اصلیتون رو نگفتین ولی!
خودمختاری چیه، کردها حق تعیین سرنوشت میخوان. استقلال میخوان. این حقه، لطف هم نیست. از جیب بابای کسی هم نمیدن،
هشتاد نود ساله دارن تو سر کردها میزنن، میکشن، انفال میکنن، حلبچه رو دستشون میذارن، ژنوساید میکنن و … حالا که دارن با خون دادن و مبارزه به حقوق پایمال شدشون میرسن، چرا همه یه دفعه باید داغ کنن؟
شما خودتون برید اول لطف کنید تناقضهای درونیتون رو با خودتون حل کنید بعد تشریف بیارید نظر بدید.
اگه اصلا با دادن حقوق مساوی مخالف نیستید، پس بقیه مطلب رو نباس مینوشتید.
حق داده بشه، بقیه اش دیگه مهم نیست.
یعنی به کسی ربطی نداره.
وحشتناک ترین سناریو از نظر شما تجزیه سوریه است.
خب بشه!
کسی رو سه نه نه.
در جواب کاربر مهمان / 24 February 2012
در پاسخ به نظر دهنده اول باید بگویم که سوریه خواهد ماند ،کما اینکه عراق و ایران و ترکیه هم خواهند ماند.مسئله اصلی اینست که حکومت های مرکزی این کشورها تا چه میزان به شراکت ملی واقعی و دموکراسی و حق برابر شهروندی احترام می گذارند.اگر قرار باشد که این کشورها کماکان زندان و قتلگاه باشند،چرا بمانند؟یا بهتر آنکه بگویم چرا به شکل سابق بمانند.مگر نه آنکه این ماندگاری تنها به مصلحت یک قوم و یک خانواده و نهایتا یک فرد خواهد بود؟ تمامی بخش آخر نوشته شما هم یک تحریف است.نه تنها کسانی که ویزای عراق را دارند حق سفر به کردستان را دارند،بلکه به دلیل امنیت حاکم در آنجا ترجیح می دهند از طریق فرودگاههای آنجا به عراق بروند.سابقا این تهمت را به این شیوه هم مطرح می کردند که حتی اعراب عراق هم حق سفر به آنجا را ندارند!هم اکنون هزاران عراقی عرب در کردستان کار و زندگی می کنند و حتی نمونه ای از نقض حقوق این شهروندان گذارش نشده است و اگر وجود می داشت بر طبل های تبلیغاتی دشمنان کردها کوبیده می شد.این مامن بودن تا آنجاست که نائب رئیس جمهور،هاشمی،که سمپاتی آشکاری هم به ناسیونالیسم عربی از نوع بعثی دارد ،از دست شیعه های متحد جمهوری اسلامی به آنجا پناه برده است!
کاربر مهمان / 25 February 2012
تجربه کردستان عراق مردم کشورهای خاورمیانه را هوشیار کرد که منظور از خودمختاری همان تجزیه کشور هست اطمینان داشته باشید کردستان عراق نیز باز هم به سرزمین اصلی عراق برخواهد گشت البته با خون و خونریزی و بدست خود ملت عراق / این همه از اثرات خیانت عده ای روشنفکر خود فروخته هست / خاورمیانه ظرفیت حکومت فدرالی را ندارد
کاربر مهمان / 25 February 2012
دوست عزیز عربم شما خودت میگی نفرت و بدبینی میان اقوام سوریه ریشه دوانده . پس کرد ها باید مستقل باشند تا دیگر قوم ها آسیبی بهشان نزنند مثالش هم همین عراق زمان صدام به کرد ها ظلم فراوان میشد ولی حالا وضع نسبتا خوب و رو به پشرفتی دارن . اگر اقوام در دیگر کشور های منطقه هم همین وضعیت رو دارن عاقلانه نیست که حکومت واحد داشته تا به یک دیگر ظلم کنند .
کاربر مهمان / 25 February 2012
**** در غرب همش بدنبال همگرائیند و شما بدنبال واگرایی. چرا؟ چون ، با این کار میخوان تجزیتون کنن تا بعد که ضعیف شدین خوب حالتون رو جا بیارن. ****ببینید اروپائیها چطور دارن از یونان ورشکسته حمایت میکنن اونوقت میان تو اقوام ما تخم نفاق میپاشن. چقدر ما خریم!!!!!همش ترک و فارس و عرب …. میکنیم!!! ***
soorena / 26 February 2012
اين همان داستان تکراري وعده هاي خوبان است که از هزارشان يکي وفا نکند. کردهاي سوريه از بس که توسط اعراب دچار استثمار و استعمار شده اند که سالهاست به صف احزاب راديکالي مانند پ ک ک پيوسته اند و بسيار بعيد است که ديگر به اعراب اعتماد کنند. اصولا تضادهايي که بين قوميت هاي خاورميانه وجود دارد تضادهايي آشتي ناپذير است و مطمئنا به تجزيه اين کشورها منجر ميشود.
کاربر مهمان / 25 February 2012
واقعیت این است که در خاورمیانه اقلیت هایی مثل کردها برای احقاق حقوقشان راهی جز فدرالیسم و یا حتی تجزیه ندارند… چون مردم این منطقه هویت خود را در نفی دیگری می بینند و در طی سالها آنقدر ظلم و ستم دیده اند که به وعده وعیدها دیگر باوری ندارند.. راستی کسانی که فکر تجزیه ایران برایشان کابوس است هیچ از خود پرسیدهاند که ملتی که تا یاد دارد از این مملکت جز اعدام و زندان و محرومیت و فقر ندیده چرا باید بخواهد در این چارچوب بماند؟؟؟
یک حساب و کتاب خیلی سادهست …. برای یه لحظه خود را جای یه کرد، بلوچ، عرب یا ترک بگذارید ……این چارچوب جغرافیایی برای آنها چه ارمغانی داشته که بخواهند از آن دفاع کنند؟؟
کاربر مهمان / 25 February 2012
اگه خاورمیانه ظرفیت سیستم فدرالی نداره، خب لابد ایران هم ظرفیت دمکراسی نداره و همینطور ادامه بدیم هیچکدوم از ما ظرفیت انسان بودن نداریم و بذاریم دیکتاتورها با این ادعا سوارمون بشن! لطفا کمی در ارائه نظرتون صادق و آگاه باشید. کشورهای عراق و سوریه بعد از جنگ جهانی دوم و بدست کشورهای فاتح جنگ بوجود اومد. این ساختارها که یادگارهای استعمارند جز بدبختی و جنگ و سرکوب هیچ دستاوردی برای مردم خاورمیانه و جهان نداشتهاند. تنها تولید مهم این دو کشور حزب بعث بوده که کارنامه انسان کشیاش بر همگان آشکار است. حالا شما شدهاید هواخواه این ساختارهای پوسیده و انگار بقای زمین و زمان به ماندگاری آنها وابسته است!
کاربر مهمان / 26 February 2012