این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که شنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۷ صورت گرفته یا در این روز خبرهای آنها منتشر شدهاند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید بهروز شود.
▪تجمع دوباره کارگران بازنشسته کیان تایر در برابر وزارت صنعت و معدن
شماری از بازنشستگان کارخانه کیان تایر در اعتراض به برآوردهنشدن مطالبات مزدیشان در برابر وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند.
به گزارش کانال «اتحادیه آزاد کارگران ایران»، چهلتن از نمایندگان کارگران بازنشسته کیان تایر جمعه در جلسهای با اعتراض به عملنشدن به وعدههای پیشین کارفرما، همکارانشان را به تجمع در برابر وزارت صنعت و معدن فراخواندند.
این تجمع شنبه صبح در حالی برگزار شد که وعده پرداخت قسطی طلب سنوات بازنشستگان برآورده نشد. کارگران بازنشسته کیانتایر حالا خواستار پرداخت کامل و یکجای معوقات مزدی خود هستند.
آنها در تجمع روز شنبه شعار میدادند: «یه اختلاس کم بشه ،سنوات پرداخت میشه»، «کارگر میمیرد ،ذلت نمیپذیرد»، «میایستیم میایستیم حقمونو میگیریم»، و «سکوت هر مسئولی ، خیانت است به کارگر».
حدود ۴۰۰ کارگر بازنشسته کیان تایر که پس از سال ۹۰ بازنشسته شدهاند هنوز سنوات پایان خدمت خود را دریافت نکردهاند. کارگران بازنشسته میگویند که هر یک از آنان ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان از کارخانه طلبکارند.
آنها از آذر گذشته تجمعهای اعتراضی در برابر وزارت صنعت و معدن را آغاز کردهاند.
▪شهروندان وحدتیه بار دیگر اتوبان بوشهر ـ شیراز را مسدود کردند
معترضان در دشستان بوشهر بار دیگر در اعتراض به بیکفایتی دولتی در حل بحران آب، سه راه وحدتیه در مسیر اتوبان بوشهر به شیراز را جمعه ۲۹ تیر مسدود کردند. آنها دوم تیر نیز این محور را در اعتراضی مشابه مسدود کرده بودند.
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی (ایرنا)، شهروندان وحدتیه با پارککردن خودروهایشان در سه راه وحدیته، از ۲۰ تا ۲۱ شب مانع آمدوشد خودروهای عبری از جاده اصلی بوشهر ـ شیراز شدند. این تجمع با مذاکره مسئولان و معترضان پایان یافت.
جواد لقمانزاده، معاون سیاسی و امنیتی فرمانداری دشستان درباره این اعتراض گفت: «با همکاری مردم در پی مذاکره انجام شده مسوولان جاده بوشهر – شیراز بازگشایی و آمد و شد در این مسیر به حالت عادی درآمده است.»
به گزارش ایرنا، معترضان میگویند که توزیع آب در برخی محلههای وحدتیه گاه تا ۱۰ روز انجام نمیشود.
همزمان با این تجمع، مردم در شیراز نیز به دلیل قطع مکرر آب و برق دست به اعتراض زدند.
▪ادامه اعتراض کشاورزان اصفهانی به بیآبی
اعتراضها به بحران آب شنبه بار دیگر به اصفهان نیز کشید. کشاورزان اصفهانی در ماههای اخیر بارها به بیآبی و سوء مدیریت منابع آبی در این استان اعتراض کردهاند. آنها شنبه ۳۰ تیر نیز در برابر اداره آب اصفهان تجمع کردند.
این کشاورزان معترض به گزارش اتحادیه آزاد کارگران خواهان حقآبه دائمی هستند. عدم دریافت حقآبه از چند هفته پیش از آغاز سال جدید شمسی به اعتراض کشاورزان اصفهانی دامن زده بود.
این کشاورزان که به انتقال آب زایندهرود معترضند، تا کنون به روشها مختلف دست به اعتراض زدهاند که اوج آن پشتکردن به امام جمعه اصفهان در آخرین نماز جمعه ۱۳۹۶ بود.
▪تجمع کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی سراسر کشور در برابر مجمع تشخیص مصلحت
شماری از کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی شنبه از سرتاسر ایران به تهران آمدند تا با تجمع در برابر مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به تصویبنشدن طرح استخدام کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی اعتراضشان را نشان دهند.
طرح «جذب کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی در بدنه دولت» هشتم خرداد به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. سه هزار کارگزار بیمه کشاورزی در ایران بر اساس این طرح به استخدام دولت درخواهند آمد. آنها پیش از تصویب این طرح بارها به تهران آمده بودند و نسبت به بلاتکلیفی شغلی دست به اعتراض زدند.
اما مجمع تشخیص ایراداتی به این طرح وارد کرده است. شورای نگهبان قرار است طرح را برای رفع نواقص آن بار دیگر به مجلس بازبفرستد.
معترضان به خبرگزاری دولتی کار ایران (ایلنا) گفتهاند که تا برآوردهنشدن مطالبه استخدام در دولت دست از اعتراض نخواهند کشید.
▪اعتراض کارگران رجا به پرداختنشدن دستمزدها
۹۰ کارگر مهماندار و پشتیبانی فنی شرکت «راهآهن جمهوری اسلامی» (رجا) جمعه ۲۹ تیر در برابر دفتر مدیریت این شرکت تجمع کردند. این کارگران به تعویق پرداخت دستمزدهایشان اعتراض دارند.
حدود دو هزار کارگر مهماندار و فنی شرکت رجا که تحت پوشش پیمانکاران مختلف قرار دارند، دستکم از اردیبهشت تاکنون دستمزد دریافت نکردهاند. آنها پیش از اردیبهشت نیز دستمزدهای اسفند و فروردین را دریافت نکرده بودند.
به گزارش ایلنا، این کارگران بین ۸ تا ۱۵ سال سابقه کاری دارند و در ماههای اخیر با مشکل عدم پرداخت بهموقع دستمزدها و مسائل ناشی از آن دست و پنجه نرم میکردهاند.
یکی از کارگران به خبرگزاری کار ایران (ایلنا) گفته بود که آنها بارها تلاش کردهاند تشکل کارگری تشکیل دهند اما هر بار با مخالفت «برخی مسئولان» مواجه شدهاند.
▪امشب، طوفان توییتری در دفاع از معلمان زندانی
فعالان حقوق معلمان در دفاع از معلمهای محبوس در زندان فراخوان طوفان توییتری دادهاند. محمد حبیبی، اسماعیل عبدی و روحالله مردانی سه تن از معلمان زندانی هستند.
طوفان توئیتری در اعتراض به احکام ناعادلانه علیه معلمان شنبه ۳۰ تیر، ساعت ۲۲ شب آغاز میشود.
معلمان در هفتههای گذشته، به ویژه پس از اعلام حذف ضریب سختی کار از حقوقشان دست به اعتراضهای گسترده زدهاند. آنها در کمپین «چالش فیش حقوقی» در اعتراض به افزایش اسمی شش تا ۱۰ درصد حقوق و حذف ضریب سختی کار، فیشهای حقوقیشان را آتش میزنند و تصاویر و ویدئوهای آن را در کانالهای تلگرامی منتشر میکنند.
یک معلم معترض اخیراً ویدئویی درباره وضعیت این کارمندان منتشر کرده است:
در همین زمینه