در حالی که شبکه پرستیوی از قطع نفت ايران به کشورهای هلند، فرانسه، اسپانيا، ايتاليا، پرتغال و يونان خبر داده بود، حسن تاجيک مقام وزارت امور خارجه اين خبر را تکذيب کرد.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ايران (ايرنا)، حسن تاجيک، مديرکل غرب اروپای وزارت امور خارجه ايران گفت: “فعلأ نفت ايران به کشورهای اروپايی قطع نشده است.”
وی عصر امروز چهارشنبه، ۲۶ بهمنماه در ديدار با سفرای کشورهای هلند، فرانسه، اسپانيا، ايتاليا، پرتغال و يونان در مورد تحريمهای اخير اتحاديه اروپا عليه جمهوری اسلامی گفته است که ايران در جايگزينی نفت و فروش نفت به کشورهای ديگر مشکلی ندارد و می تواند بلافاصله قراردادهای نفت را جايگزين کند.
خبر احضار سفرای شش کشور اروپايی را پيش از اين منابع خبری ايران منتشر کرده بودند و شبکه پرستیوی که وابسته به جمهوری اسلامی ايران است امروز صبح نوشته بود از امروز چهارشنبه ۲۶ بهمنماه (۱۵ فوريه) صادرات نفت ايران به کشورهای هلند، اسپانيا، فرانسه، ايتاليا، يونان و پرتغال را قطع خواهد شد.
شبکه پرستیوی امروز صبح نوشته بود صادرات نفت ايران به کشورهای هلند، اسپانيا، فرانسه، ايتاليا، يونان و پرتغال قطع شد
رستم قاسمی، وزير نفت ايران در نشست خبری شنبه ۱۵ بهمن از توقف “قطعی” فروش نفت به شماری از کشورهای اروپايی خبر داده بود.
قاسمی در اين نشست خبری بدون آنکه نامی از کشورهايی که ايران قصد دارد فروش نفت خود را به آنها متوقف کند، گفت: “در مورد توقف صادرات نفت به ديگر کشورهای اروپايی هم بعداً تصميم خواهيم گرفت.”
وزیر نفت ایران از اتحادیه اروپا خواست تا در تحریم خرید نفت از ایران تجدیدنظر کند.
با این حال وی افزود: “با تحریم صادرات نفت ایران به اروپا، مردم کشورهای اروپایی باید هزینههای آن را پرداخت کنند و ایران هیچگونه نگرانی برای فروش نفت خود ندارد.”
شماری از نمايندگان مجلس ايران نيز پيشتر گفته بودند در حال آماده کردن طرحی برای قطع فروش نفت به اروپا هستند.
اتحاديه اروپا ۲۳ ژانويه اعلام کرد از ژوئيه ۲۰۱۲ (۱۱ تير ۱۳۹۱) خريد نفت از ايران را متوقف میکند.
تصميم به تحریم نفت ایران در واکنش به برنامه اتمی جمهوری اسلامی گرفته شد.
کشورهای غربی میگويند نگران هستند که ايران در برنامه اتمی خود “اهداف نظامی” داشته باشد اما ايران همواره اين اتهام را رد میکند و میگويد برنامه اتمیاش اهداف “صلحآميز” دارد.
ايران پس از عربستان سعودی، دومين توليدکننده نفت در جهان است. توليد نفت ايران روزانه حدود ۳.۵ ميليون بشکه در روز است.
چين با ۲۲ درصد، ژاپن با ۱۴ درصد، هند با ۱۳ درصد، کره جنوبی با ۱۰ درصد و ترکيه با هفت درصد پنج کشوری هستند که ۵۹ درصد نفت ايران را خريداری میکنند.
کشورهای عضو اتحاديه اروپا نيز ۱۸ درصد نفت ايران را خرديداری میکنند. ايتاليا، اسپانيا و يونان در مقايسه با ساير کشورهای اروپايی، بيشترين واردات نفت از ايران را دارند.
احسنت. این را میگویند کار انقلابی. این قطغ نفت خیلی سریع تر از ان بود که اروپا در نظر داشت. حالا باید کلی هم هزینه کنند تا پالایشگاههای خودرا با نفت دیگر کشورها مطابقه دهند.
کاربر / 15 February 2012
پايگاه اينترنتي آي.بي.ان عنوان خبر خود را «با وجود تحريمها، ايران قدرتنمايي هستهيي ميكند» انتخاب كرد و گزارش داد: ايران گامي اساسي رو به جلو را در برنامه هستهيي خود برداشت و تاسيسات هستهيياش را تلويزيون نشان داد.»
کاربر مهمانmansour piry khanghah / 15 February 2012
جمع 22+14+13+10+7 می شود 66 نه 59
اصلاح شود
کاربر مهمان / 15 February 2012
خاک بر سر حکومت و مردمی شد که اگر نفتشان را بگیرند زنانشان باید به روسپیگری روند و مرانشان به نوکری بیگانگان. وای بر کشوری که در سال ٢٠١٢ افتخارش نفت خدادادش باشد و نه میلیونها استعداد درخشان فراری که در خدمت علم و تکنولوجی دنیا هستند. من اگر جای رهبر ان مملکت بودم دق میکردم کنارگیری پیشکش
maryam S / 15 February 2012