سپاه پاسداران ایران در سالهای گذشته همواره متهم به دخالت در عرصه سیاست بوده است. تا پیش از انتخابات سال ۱۳۸۸ فرماندهان و وابستگان به سپاه این دخالتها را انکار میکردند. اما پس از این انتخابات بود که سپاه به صورت رسمی پرده از فعالیتهای سیاسی و انتخاباتی خود برداشت.
بهگونهای که پس از بالا گرفتن اختلاف جناحهای سیاسی درون حاکمیت و قهر ۱۱ روزه احمدینژاد در ماجرای برکناری وزیر اطلاعات، سجاد صفار هرندی، فرزند محمد حسن صفار هرندی مشاور فرهنگی سپاه و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت نهم، در یادداشتی از فعالیت شبکههای بسیج در سراسر ایران برای پیروزی احمدینژاد خبر داد. او در این یادداشت خطاب به احمدینژاد و هواداران او نوشت:
“عقبه و پشتوانه اجتماعی احمدینژاد در غیاب آن اقلیت منسجم و فعّال ۵-۶ میلیونی درون آن (حزب اللهیها و هیأتیها)، به هیچ وجه سرمایه قابل اتکایی نیست.” این یادداشت در واقع تائید کننده اظهارات فرمانده سپاه پاسداران بود که گفته بود: “احمدینژاد محصول برنامه ریزی پیچیده و تلاش شبکههای بسیج در سراسر ایران است.”
فرماندهان سپاه در برابر این حمایت از احمدینژاد در دولت او عهده دار مسوولیت برخی از وزارتخانهها شدند و سپاه به عنوان بزرگترین شریک اقتصادی دولت پروژههای متعددی در حوزه نفت، راه سازی، مخابرات و مسکن را در اختیار گرفت
فرماندهان سپاه در برابر این حمایتها و فعالیتهای پنهانی برای احمدینژاد در دولت او عهده دار مسوولیت برخی از وزارتخانهها شدند و سپاه به عنوان بزرگترین شریک اقتصادی دولت پروژههای متعددی در حوزه نفت، راه سازی، مخابرات و مسکن را در اختیار گرفت.
برنامه ریزی برای مجلس
سپاه و حامیان احمدینژاد پس از قهر یازده روزه او به این نتیجه رسیدهاند که حمایت همه جانبه از او و دولتش اشتباه بوده است و حال میخواهند در جایی دیگر سرمایه گذاری کنند تا بتوانند خواستهای خود را عملیاتی کنند.
انتخابات مجلس نهم برای فرماندهان سپاه اهمیت فراوانی دارد. چرا که ممکن است برنامه حذف رئیس دولت در دستور کار قرار گیرد. برای همین باید نمایندگان “مطیع و گوش به فرمان” در مجلس حضور داشته باشند.
اهمیت این انتخابات برای فرماندهان سپاه آن چنان زیاد است که آبنوش، فرمانده سپاه قزوین، اسفندماه سال گذشته در جمع ناظران شورای نگهبان گفته بود: “چنانچه نتیجه انتخابات به سود این جریان نباشد ممکن است پیامدهای خونباری داشته باشد.“
او از هیاتهای نظارت و شورای نگهبان خواست: “در رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخابات مراقبت بیشتری داشته باشند و صلاحیت کسانی را که نباید تائید کنند، تائید نکنند”. آبنوش همچنین از هیاتهای نظارت خواست: “چنانچه برای رسیدگی به صلاحیتها تردید دارند و نیازمند مدرک یا سندی هستند از سپاه کمک بگیرند.“
محمد جعفری فرمانده سپاه پاسداران نیز در روزهایی که محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین، برای ورود اصلاح طلبان به انتخابات شرطهایی را مطرح کرد، گفت: “اصلاح طلبان تائید صلاحیت نخواهند شد. برای همین نیازی به تعیین شرط ندارند.” شهریور ماه امسال نیز علی سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران ایران اعلام کرد:”
۱۲ هزار هادی سیاسی بسیج برای انتخابات مجلس نهم سازماندهی میشوند.” او گفته بود: “وظیفه هادیان سیاسی هدایت آرای عمومی به سوی انتخاب اصلح است.”
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران : ۱۲ هزار هادی سیاسی بسیج برای انتخابات مجلس نهم سازماندهی میشوند. وظیفه هادیان سیاسی هدایت آرای عمومی به سوی انتخاب اصلح است
پیش از این نیز یداله جوانی رئیس دفتر سیاسی سپاه پاسداران ایران در همایش بسیجیان زنجان گفته بود: “باید همه تلاش خود را به کار بگیریم تا یک مجلس اصلح و ولایتمدار شکل بگیرد”. او از بسیجیان خواست: “افکار و آرای عمومی را به سمت انتخاب اصلح هدایت کنند تا یک مجلس مطمئن شکل بگیرد.”
هادیان سیاسی با کارویژه تبلیغ انتخاباتی
سپاه پاسداران در فاصله کمتر از سی روز به انتخابات مجلس نهم برای هدایت آرای عمومی به سمت انتخابات اصلح مورد نظر خود و رهبری به صورت رسمی به میدان آمده و اقدام به برگزاری همایشهای متعددی در شهرستانهای بزرگ و کوچک کرده است.
بنابر گزارشهایی که در خبرگزاریهای داخلی و پایگاههای اینترنتی وابسته به سپاه انتشار یافته است، در یک ماه گذشته تمامی استانهای ایران شاهد برگزاری همایشهای هادیان سیاسی بودهاند.
در این همایشها، سخنرانها هادیان سیاسی را به فعالیت گسترده برای افزایش بصیرت و هدایت افکار عمومی در انتخابات فراخواندهاند.
یدالله جوانی مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه، انتخابات پیش رو را به صحنه رویارویی با دشمن تشبیه کرده و گفته است: “نظام اسلامی در صدد برگزاری انتخاباتی آرام و در فضایی امن با حضور حداکثری مردم است تا مجلسی ولایتمدار و انقلابی شکل بگیرد. او از هادیان سیاسی خواسته است که بصیرت افزایی در خود و بصیرت دهی به مردم را در دستور کار خود قرار دهند و اجازه ندهند دشمن از فضای انتخابات علیه امنیت ملی و نظام استفاده کند.“
علی سعیدی، جانشین ولی فقیه در سپاه پاسداران نیز خواستار این شده است که “هادیان سیاسی بدون اینکه از فردی نام ببرند، معیارهای گزینه اصلح را برای مردم تبیین کنند.” او “همسویی با رهبر”، “استکبار ستیزی”، “اعتقاد و التزام عملی به ولایت فقیه” و “پرهیز از جریان انحرافی و فتنه” را از معیارهای نماینده اصلح و مجلس مورد اطمینان بر شمرد.
علمدار شریفی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران شیراز در همایش هادیان سیاسی گفته است: “هادیان سیاسی و مربیان عقیدتی در جهت مشارکت حداکثری مردم در این انتخابات وظیفه خطیری برعهده دارند. همه باید در جهت دعوت مردم به مشارکت حداکثری در انتخابات و روشنگری مردم و بسیجیان جهت انتخاب کاندیدای اصلح تلاش کنیم.“
همچنین فرمانده سپاه ارومیه نیز گفته است: در روزهای ایام دهه فجر سپاه نهضت روشنگری در باره انتخابات راه اندازی خواهد کرد. به گفته این مقام نظامی، “در این راستا ۳۸۷ مورد سخنرانی و نهضت روشنگری در ارتباط با انتخابات در مورد مسائل انتخاباتی در ردههای مختلف پیشبینی شده که از این تعداد ۳۲۴ مورد در مساجد محلهای و ۶۳ مورد در بسیج اصناف، ادارات، کارگری و.. تشکیل میشود.“
همچنین آن گونه که خبرگزاری فارس گزارش داده است؛ هادیان سیاسی به مدارس اعزام خواهند شد تا با دانش آموزان در باره انتخابات سخن بگویند و نوجوانان و جوانان را در خصوص انتخابات توجیه کنند.
علاوه بر سپاه پاسداران که هادیان سیاسی خود در سراسر ایران را به کار گرفته تا انتخابات باب میل این نهاد نظامی پیش برود، سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان اوقاف و امور خیریه نیز از روحانیون و مبلغان مذهبی خواستهاند تا در کنار بیان مسائل مذهبی، به تحلیل سیاسی هم بپردازند و مردم را به سمت انتخاب اصلح هدایت کنند.
مدیرکل امور دینی و اعزام مبلغ مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه گفته استدو هزار و ۴۰۰ مبلغ مذهبی در دهه آخر صفر به نقاط مختلف کشور اعزام شدهاند تا مردم را نسبت به انتخابات حساس و آگاه کنند و معیارهای انتخاب اصلح را به اطلاع آنان برسانند
آن گونه که مدیرکل امور دینی و اعزام مبلغ مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه گفته است: “دو هزار و ۴۰۰ مبلغ مذهبی در دهه آخر صفر به نقاط مختلف کشور اعزام شدهاند. این مبلغان وظیفه داشتند که مردم را نسبت به انتخابات حساس و آگاه کنند و معیارهای انتخاب اصلح را به اطلاع آنان برسانند.”
چالشهای امنیتی و انتخاباتی
انتخابات مجلس نهم نخستین انتخابات در جمهوری اسلامی پس از خرداد ۱۳۸۸ است. در آستانه این انتخابات برخی از گروههای سیاسی وابسته به اصلاح طلبان ایرانی اعلام کردهاند که در انتخابات شرکت نخواهند کرد.
رهبر جمهوری اسلامی چند ماه قبل از کارگزاران انتخابات خواسته بود: “اجازه ندهند انتخابات به یک چالش امنیتی برای نظام تبدیل شود.” سید علی خامنهای در نمازجمعه این هفته بار دیگر درباره برگزاری انتخابات آرام هشدار داد.
حکومت ایران نگران است که در روزهای تبلیغات انتخاباتی بار دیگر گروههای معترض به نتیجه انتخابات به خیابان بازگردند و اعتراضهای خود را از سر بگیرند
حکومت ایران نگران است که در روزهای تبلیغات انتخاباتی بار دیگر گروههای معترض به نتیجه انتخابات به خیابان بازگردند و اعتراضهای خود را از سر بگیرند. برای همین وزیر اطلاعات و فرمانده نیروی انتظامی دو ماه قبل هشدار داده بودند که با کسانی که بخواهند نظم انتخابات را بههم بزنند برخورد خواهد کرد.
شورای هماهنگی راه سبز امید در آستانه آغاز تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری از معترضان خواسته است در اعتراض به وضعیت حاکم بر ایران یک بار دیگر به خیابان بیایند.
همچنین برخی از شبکههای اجتماعی ایرانیان نیز از شهروندان معترض خواستهاند که از فرصت تبلیغات انتخاباتی مجلس نهم به منظور دعوت شهروندان به تحریم انتخابات استفاده کنند. این گروهها اعلام کردهاند: ۲۵ بهمن تا ۱۲ اسفند در خیابانها حضور خواهند داشت.
ستاد برگزاری انتخابات مجلس نیز هر گونه تبلیغ تحریم انتخابات را از مصادیق جرائم انتخاباتی برشمرده و اعلام کرده است: با کسانی که مردم را به عدم شرکت در انتخابات دعوت کنند، برخورد قضایی صورت خواهد گرفت. انتخابات مجلس نهم ۱۲ اسفند برگزار خواهد شد.
متاسفانه چنگال سپاه روز به روز بیشتر بر گردن مردم فرو میرود. هر چه بیشتر مردم عادی از تحریم و گرانی و فشارها بیشتر فرسوده میشوند دزدان سپاه بیشتر شکم ها و جیب ها را پر میکنند. روزی که خامنه سر بر زمین بگذارد سپاه به طور کامل و به صورت علنی قدرت را قبضه میکند و یک حکومت دیکتاتوری نظامی را جانشین دیکتارتوری نعلین میکنند.
کاربر مهمان / 10 February 2012