محمود احمدی‌نژاد، رئيس جمهور ايران پس از اعتراض‌های نمايندگان مجلس نسبت به ديرکرد ارائه لايحه بودجه توسط دولت، اين لايحه را تقديم مجلس کرد.

به گزارش منابع خبری ايران، امروز چهارشنبه ۱۲ بهمن‌ماه، محمود احمدی‌نژاد سرانجام پس از ۵۷ روز تأخير لايحه بودجه ۹۱ را به مجلس ارائه کرد.

بر اساس آيين‌نامه داخلی مجلس و قانون برنامه پنجم اين لايحه می‌بايست ۱۵ آذرماه به مجلس ارائه می‌شد.

پيش از ارائه لايحه بودجه توسط محمود احمدی‌نژاد، بيش از ۴۶ نماينده مجلس نسبت به اين تأخير به وی تذکر دادند.

احمد توکلی، نماينده تهران پس از تحويل نامه تذکر نمايندگان مجلس گفت: “تخلف دولت در ارائه لايحه بودجه از ۱۵ آذر تا ۱۲ بهمن، سبب می‌شود که عملأ نتوانيم لايحه بودجه را به شکل ساليانه تصويب کنيم.”

علی عباس‌پور نماينده ديگر تهران نيز با بيان اين‌که “نبايد لايحه بودجه ۹۱ را از دولت تحويل گرفت”، گفت: “تأخير دولت هم قانون اساسی را نقض کرده است و هم آيين‌نامه داخلی مجلس را. دو ماه از زمان ارائه اين لايحه گذشته و مجلس نمی‌تواند آن رابررسی کند.”

پيش از ارائه لايحه بودجه توسط محمود احمدی‌نژاد، بيش از ۴۶ نماينده مجلس نسبت به تأخير لايحه بودجه ۹۱ به وی تذکر دادند

هادی قوامی عضو کميسيون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت هر سال مجلس با مشکل تأخيرهای پياپی دولت روبه‌روست.

مصطفی کواکبيان نماينده سمنان نيز پيشنهاد داد که بررسی لايحه بودجه ۹۱ به سال بعد موکول شود.

با اين حال علی لاريجانی، رئيس مجلس ايران از بررسی لايحه بودجه ۹۱ در زمان موجود دفاع کرد.

پس از اين تذکرات و انتقادات، محمود احمدی‌نژاد به دفاع از لايحه بودجه پرداخت.

وی گفت: “سال ۹۰ از سال‌های پر فراز و نشيب بود که ملت ما تحت فشارهای بين‌المللی به دستاوردهای خوبی رسيده‌اند.”

وی افزود: “کشور رشد و پيشرفت کرده و رشد اقتصادی کشور بدون نفت به بيش از هفت و سه دهم درصد رسيد که اميدواريم در سال ۹۰ ادامه يابد.”

رئيس جمهور ايران گفت: “نسبت صادارت کالای غيرنفتی به واردات کالا از دو دهم درصد از ابتدای دولت نهم تا ۷۰ درصد در حال حاضر افزايش يافته و واردات به ۵۰ ميليارد دلار رسيده است.”

احمدی‌نژاد با تأکيد بر اين‌که ايران شرايط اقتصادی خوبی دارد، از “گسترش فعاليت‌های عمرانی در سال ۹۰”؛ “۵۰۰ ميليون دلار صرفه‌جويی ارزی ناشی از کاهش محصولات انرژی بر اثر اجرای طرح هدفمندسازی يارانه‌ها”؛ “رشد ۹ درصدی در بخش کشاورزی”؛ “افزايش قابل توجه کالاهای اساسی کشور”؛ “موفق عمل کردن بورس ايران”، در طول سال گذشته سخن گفت.

وی با اعلام اين‌که بودجه ۹۱، ۵۱۰ هزار ميليارد تومان است از کاهش سقف بودجه سال آينده خبر داد. سقف لايحه بودجه امسال (۱۳۹۰)، ۵۳۸ هزار ميليارد تومان ارائه شده بود.

احمدی‌نژاد با اعلام اين‌که بودجه ۹۱، ۵۱۰ هزار ميليارد تومان است از کاهش سقف بودجه سال آينده خبر داد. سقف لايحه بودجه امسال (۱۳۹۰)، ۵۳۸ هزار ميليارد تومان ارائه شده بود

به گفته احمدی‌‌نژاد بودجه سال آينده دولت پنج و شش دهم درصد کاهش يافته در حالی که بودجه شرکت‌های دولتی افزايش يافته “تا خدمات افزايش يابد.”

احمدی‌نژاد گفت رشد بودجه شرکت‌های دولتی ۱۱.۷ درصد است که از ۴۴۰ به ۴۳۴ شرکت کاهش يافته‌اند.

احمدی‌نژاد در مورد مشخصات اين بودجه به “افزايش بهره‌وری و کاهش وابستگی به نفت”؛ “ايجاد دو و نيم ميليون شغل و رسيدن به رشد هشت درصد کاهش نرخ بيکاری”؛ “افزايش بهره‌وری، توسعه عدالت و کاهش فاصله طبقاتی”؛ ” پيش‌بينی يارانه‌های لازم” و ” توجه به عمران، توانمندی‌های دفاعی کشور و کارآمدسازی نظام آموزشی” اشاره کرد.

محمود احمدی‌نژاد همچنين گفت که مجموع سرمايه‌‌گذاری‌های دولتی در بودجه ۹۱ نسبت به امسال ۲۰ درصد افزايش دارد و به‌منظور کاهش وابستگی دولت به درآمدهای نفتی، درآمدهای مالياتی ۲۰ درصد افزايش و درآمدهای غيرنفتی ديگر ۸۰ درصد افزايش خواهد يافت.

وی از در نظر گرفتن ۲۴ ميليارد تومان برای جذب هيأت علمی جديد نيز خبر داد.

رئيس دولت دهم در پايان سخنان خود با کنايه به نمايندگان مجلس گفت “دو شيفته” کار کنند تا بتوانند لايحه بودجه ۹۱ را تا پايان سال تصويب کنند.

اين اظهارنظر وی با فريادهای اعتراض برخی نمايندگان روبه‌رو شد.

پس از آن رئيس مجلس نيز از “تخلف قانونی دولت” انتقاد کرد.

علی لاريجانی در حالی که احمدی‌نژاد مجلس را ترک می‌کرد، در سخنانی گفت مجلس رفتار دولت در تأخير ارائه لايحه بودجه را پيش‌بينی می‌‌کرد.

وی گفت نمايندگان با اين تأخير از زمان کمی برای بررسی بودجه برخوردار هستند.

علی لاريجانی افزود: “ولی ما عکس‌العملی عمل نمی‌کنيم و روند قانونی را برای بررسی آن طی می‌کنيم تا مشکلی برای کشور پيش نيايد.”

لايحه بودجه ۹۱ در حالی از سوی دولت به مجلس ارائه شده است که ايران تحت فشار تحريم‌های اقتصادی جدی از سوی کشورهای مختلف جهان است.