بیش از ۳۰۰۰ نفر از علمای افغانستان در خیمه‌ای در حوالی کابل گرد آمده بودند. آن‌ها با صدور فتوایی حملات انتحاری را حرام اعلام کرده بودند که خود هدف یک حمله انتحاری قرار گرفتند.

دوشنبه دوشنبه ۴ ژوئن/ ۱۴ خرداد: حمله به گردهمایی علمای افغانستان در کابل، محل انفجار

دوشنبه ۴ ژوئن/ ۱۴ خرداد یک انفجار انتحاری در نزدیکی محل برگزاری اجلاس علمای افغانستان در کابل رخ داد. این اجلاس در یک خیمه بزرگ برگزار شده است. هدف از برگزاری این اجلاس گفت‌وگو درباره تروریسم در افغانستان و ضرورت برقراری صلح در این کشور بود. علمای افغانستان با صدور فتوایی اعلام کردند که عملیات انتحاری ناروا و حرام است و از همه طرفین درگیری خواستند آتش‌بس برقرار کنند و به آن احترام بگذارند. اجلاس به پایان رسیده بود و علما در حال خروج از خیمه بودند که انفجار نسبتاً شدیدی در نزدیکی در ورودی پوهنتون پلی تکنیک کابل اتفاق افتاد.

نجیب دانش، سخنگوی وزارت کشور افغانستان اعلام کرده که در این انفجار چهار نفر کشته و ۸ نفر زخمی شده‌اند. آمبولانس‌ها به محل اعزام شده‌اند و مجروحان را به بیمارستان منتقل می‌کنند.

سخنگوی وزارت بهداشت افغانستان به الجزیره گفته است که دست‌کم ۱۲ نفر از مجروحان به طور اورژانس در محل حادثه تحت درمان قرار گرفته‌اند. انتظار می‌رود که تعداد کشته‌شدگان و مجروحان در طول روز افزایش یابد.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت حمله انتحاری در نزدیکی خیمه علمای افغانستان را به عهده نگرفته.

پیش از برگزاری انتخابات پارلمانی و انتخابات محلی افغانستان، این کشور هدف مجموعه‌ای از عملیات انتحاری و تروریستی قرار گرفته است:

در اثر انفجار چند بمب در کابل در ماه رمضان ده‌ها نفر کشته و مجروح شده‌اند.

چهارشنبه هفته گذشته عده‌ای از مهاجمان با خمپاره‌انداز و مسلسل به ساختمان وزارت کشور در کابل حمله کردند. درگیری مهاجمان با نیروهای امنیتی بیش از دو ساعت به درازا کشید.

دوشنبه ۴ ژوئن/ ۱۴ خرداد، کابل: اجلاس علمای افغانستان

در آوریل سال جاری هم در یک حمله انتحاری به حوزه ثبت‌نام برای انتخابات پارلمانی افغانستان بیش از ۶۰ نفر کشته و بیش از ۱۰۰ نفر مجروح شدند.

گروه دولت اسلامی (داعش) مسئولیت برخی از حملات انتحاری در افغانستان را به عهده گرفته. مقامات امنیتی افغانستان اما می‌گویند شبکه حقانی در این حملات دست دارد.

پیش از وقوع حمله انتحاری، علمای افغانستان در اجلاس دوشنبه ۴ ژوئن/ ۱۴ خرداد خود با صدور فتوایی اعلام کردند:

«ما به توقف هر چه سریع‌تر جنگ در افغانستان فتوا می‌دهیم و خطاب ما هم به دولت است و هم برای کسانی که مدت‌های دراز است که در مقابل دولت می‌جنگند.»

آن‌ها انتحار را از نظر شرعی حرام و گناه کبیره خواندند و در فتوای خود از طالبان خواستند بدون هیچ قید و شرطی در مذکرات صلح با دولت افغانستان شرکت کنند. جلوگیری از واردات، تولید و استفاده دخانیات و مشروبات الکلی، مبارزه با انواع فساد و تبعیض و تفرقه‌افکنی از دیگر مواردی بود که علمای افغانستان در فتوای خود به آن اشاره کرده بودند.  آن‌ها از مسئولان خواسته بودند که اجازه ندهند با سوءاستفاده از آزادی بیان شبکه‌های اجتماعی عرصه تفرقه‌افکنی و منازعات قومی شود.

خبر تکمیل می‌شود

بیشتر بخوانید: