رانندگان کامیون و کامیونداران در ایران هفتمین روز اعتصاب را همراه با تهدید رئیس قوه قضائیه و درخواست کانون انجمن‌های صنفی رانندگان برای پایان دادن به اعتصاب سپری کردند.

نخستین روز اعتصاب سراسری رانندگان و دارندگان کامیون- اول خرداد

صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه ایران دوشنبه ۷ خرداد همزمان با هفتمین روز اعتصاب سراسری رانندگان کامیون در ایران، آنان را تهدید کرد که «نظام فقط نظاره‌گر نخواهد بود و به شدت با آنان برخورد می‌کند».

این اظهارات در حالی بیان شد که یک روز قبل نیز گروهی از رانندگان در شهرهای مختلف توسط نهادهای امنیتی و وزارت اطلاعات احضار و تهدید شده بودند.

لاریجانی در حالیکه از مسئولان خواست تا به مشکلات صنفی رسیدگی کنند، اعتراض‌های صنفی را زمینه‌ساز آنچه که «سوء استفاده دشمن» عنوان کرد، دانست و گفت: «دستگاه قضایی نیز با کمک ضابطان خود توجه دارد که برخی تحرکات از کجا سرچشمه می گیرد و نیروهای انتظامی وامنیتی نیز باید بین اعتراضات موجه یک صنف که باید مشکلاتشان شنیده و حل شود با موج سواری منافقین و دشمنان مرزگذاری کنند».

همزمان با این اظهارات «کانون انجمن‌های صنفی رانندگان ناوگان حمل کالای سراسر کشور» با صدور اطلاعیه‌ای از رانندگان خواست به اعتصاب خود پایان بدهند. در هفتمین روز اعتصابات سراسری، پایانه تهران هم به اعتصاب‌کنندگان پیوسته است.

رانندگان کامیون از یکم خرداد امسال در اعتراض به نرخ کرایه، حق کمیسیون شرکت‌های باربری، قطع یارانه بیمه رانندگان و دیگر مشکلات صنفی اعتصاب کردند.

به دنبال این اقدام سوخت‌رسانی در برخی از شهرهای ایران با مشکل روبرو شد به گونه‌ای که سپاه پاسداران برای مقابله با اعتصاب کامیون‌های خود را به حرکت درآورد و همزمان برخی از مسئولان دولتی با رانندگان معترض گفت‌وگو کردند.

به دنبال این مذاکرات وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: نرخ حمل بار ۲۰ درصد افزایش خواهد یافت و حق کمیسیون شرکت‌ها و پایانه‌های باربری به ۱۲ درصد کاهش می‌یابد.

کانون انجمن‌های صنفی رانندگان هم در اطلاعیه‌ خود اعلام کرده است: نمایندگان رانندگان، وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان راهداری در یک جلسه برای افزایش بار و تغییر فرمول محاسبه نرخ بار توافق کرده‌اند.

هفتمین روز اعتصاب کامیون‌داران در کنگاور (ویدیو: شبکه‌های اجتماعی)

این کانون همچنین از تشکیل کمیته ویژه پیگیری مطالبات رانندگان پس از دیدار گروهی از رانندگان معترض با اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس در این کمیسیون خبر داده است. بر اساس اعلام کانون انجمن‌های صنفی این کمیته قرار است مطالبات کارگران در باره حق بیمه، امنیت جاده‌ای و دیگر خواسته‌های آنان را طی ماه‌های آینده پیگیری کند.

همچنین این کانون رایزنی با سازمان تامین اجتماعی را اثرگذار دانسته و اعلام کرده است: رئیس سازمان تامین اجتماعی با رفع مشکلات بیمه تأمین اجتماعی و ضریب حق بیمه پرداختی، سخت و زیان‌آور بودن شغل رانندگان و پرداخت یارانه حق بیمه رانندگان توسط دولت موافقت کرده است.

کانون انجمن‌های صنفی رانندگان در پایان از رانندگان خواسته است به منظور آنچه که «جلوگیری از سوءاستفاده معاندین نظام جمهوری اسلامی ایران و رفع نگرانی ملت عزیز مبنی بر تأمین مایحتاج عمومی» خوانده است، به اعتصاب خود پایان دهند.

به رغم صدور این اطلاعیه و تهدید رئیس قوه قضائیه مبنی بر برخورد با رانندگانی که اعتصاب کرده‌اند، پایانه حمل و نقل تهران نیز عصر امروز اعلام کرد به اعتصاب خواهد پیوست.

اعتصاب سراسری رانندگان کامیون و کامیونداران از نخستین روز خرداد آغاز شده است.


بیشتر بخوانید: