لبنان معتقد است قانون توسعه سوریه میتواند مانع بازگشت پناهجویان شود.
لبنان شنبه پنجم خرداد/ ۲۶ مه در خصوص قانون جدید سوریه که با هدف بازسازی ویرانیهای ناشی از هفت سال جنگ به تصویب رسیده، ابراز نگرانی کرد. جبران باسیل، وزیر خارجه لبنان معتقد است که این طرح میتواند مانع آن شود که پناهجویان سوری به خانه خود بازگردند.
وزیر خارجه لبنان در نامهای به ولید معلم همتای سوری خود نوشت «قانون ۱۰» میتواند اثبات مالکیت را برای برخی پناهجویان سوری سخت کند و به نوبه خود اساساً آنها را از بازگشت منصرف سازد.
این قانون در اوایل ماه آوریل، یعنی زمانی صادر شد که ارتش سوریه در آستانه بازپسگیری آخرین سنگرهای شورشیان در اطراف دمشق بود تا بدین ترتیب بشار اسد، رئیس جمهوری در دمشق بار دیگر سلطهاش بر سراسر غرب این کشور را تحکیم کند.
این قانون به دولت اجازه میدهد در طرحهای جدید توسعه و بازسازی، املاک را مصادره کند. بر این اساس، هنگامی که یک منطقه برای بازسازی مشخص میشود، صاحبان املاک آن منطقه باید ظرف ۳۰ روز سند مالکیت خود را ارائه دهند در غیر این صورت دولت آن ملک را در اختیار خواهد گرفت. کمیتههای محلی برای روشن ساختن وضعیت مالکیت املاک در مناطقی که جنگ آنها را ویران کرده و سند مالکیت ندارند، اقدام خواهند کرد.
اجرای «قانون ۱۰»، برای ۵,۱ میلیون سوری پناهنده در کشورهای خارجی و میلیونها سوری آواره در کشور خود تقریباً غیرممکن است.
رویترز گزارش داده که این قانون هنوز به اجرا در نیامده است.
با این حال، وزیر خارجه لبنان نسبت به زمان کوتاهی که پناهجویان میتوانند در آن مالکیتشان را ثابت کنند، ابراز نگرانی کرده است.
جبران باسیل همچنین در نامهای خطاب به آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از او خواسته تا سازمان ملل حمایت از حق پناهجویان بر اموالشان وارد عمل شود.
علاوه بر لبنان، وزارت امور خارجه آلمان نیز از اجرای این قانون ابراز «نگرانی شدید» کرده است.
در همین زمینه
سلام . ابتدا اینکه وزیر خارجه لبنان جبران باسیل هست نه گابریل باسیل . دیگر اینکه تیتر شما متاسفانه ذهن خواننده را به این سمت می برد که وزارت خارجه لبنان از مخالفان دولت اسد هست که اینطور نیست . جبران باسیل متعلق به جریان آزاد ملی و متحد حزب الله و از کسانی هست که مصرانه خواستار بازگشت حدود یک و نیم میلیون آوراره سوری در لبنان ، به کشورشان سوریه هست(مناطق آزاد شده و امن) و مشخصا کشورهای بزرگ و سازمان ملل و اروپا را متهم می کنند که برای بازگشت آواره ها مانع تراشی می کنند تا هم اوضاع سوریه به حالت عادی بازنگردد(به مرور) و هم لبنان را دچار بحرانهای اقتصادی بیشتر کنند.
omid / 27 May 2018