محمدباقر عبادی، نماينده مردم بيرجند در مجلس می‌گوید بيش از ۸۰ درصد کودکان روستاهای خراسان جنوبی به سبب کمبود آب از مشکلات و بيماری‌ها پوستی رنج می‌برند. روستایی‌های این استان به‌ خاطر کمبود آب امکان بهداشت کامل و استحمام ندارند.

کودکان روستای ذکری در خراسان جنوبی، روستایی هم‌مرز افغانستان/ عکس: وب‌سایت خاورستان

به گفته این نماینده مجلس، روستایی‌های این استان به‌ خاطر کمبود آب «امکان بهداشت کامل و استحمام صحيح» ندارند.

زمستان ۹۶ پایگاه خبری «خاورستان»، گزارشی از مشکلات پوستی مردم روستای ذکری شهرستان درمیان خراسان جنوبی منتشر کرده بود، روستایی مرزی که با کمبود آب شدید مواجه است. عکس‌های این گزارش به وضوح نشان می‌دهد که شهروندان این روستا با مشکلات پوستی حاد مواجه‌اند. بر اساس این گزارش، کمیته امداد برای این روستا یک حمام عمومی ساخته بود اما در چند سال گذشته به سبب خشکسالی تعطیل شد.

اکنون نماینده بیرجند که این روستا در حوزه نمایندگی اوست در واکنش به این گزارش گفته:

«اين روستا تنها روستايي نيست که کودکانش به‌دليل کمبود آب با اين مشکل روبه‌رو هستند؛ قريب به ۴۸۰ روستا در خراسان جنوبي مشکل آب دارند و با تانکر به آنها آب‌رسانی می‌شود. بسياری از قنات‌هاي اين استان هم خشک شده است».

چند هفته پیش نیز محمدمهدی مروج الشریعه، استاندار خراسان جنوبی گفته بود «در حال حاضر بیش از ۴۸۵ روستای خراسان جنوبی یک قطره آب آشامیدنی ندارند».

مشکلات پوستی کودکان روستای ذکری در خراسان جنوبی، روستایی هم‌مرز افغانستان/ عکس: وب‌سایت خاورستان

تیرماه ۱۳۹۶ کمیته امداد استان خراسان جنوبی اعلام کرد که  ۴۷ درصد روستاهای استان از سکنه خالی شده است.

طی ۱۹ سال گذشته، از سه هزار و ۷۰۰ روستای موجود در استان، تنها در هزار و ۷۰۰ روستا زندگی در جریان است. روستاهایی که اکنون نزدیک ۲۸ درصد آنها با تانکر آبرسانی می‌شود.

در چند سال گذشته هیچ یک از وعده‌های حکومت مبنی بر انتقال آب به این استان عملی نشده است.

استان خراسان جنوبی از سال ۷۹ با خشکسالی مواجه است. طی دو دهه گذشته گرد و خاک و فرونشست زمین افزایش و همزمان میزان آب‌های زیر زمینی و بارندگی کاهش یافته است.

خراسان جنوبی سال گذشته نیز کم‌بارش‌ترین استان ایران بود.


در همین زمینه