«عصبانی نیستم» سرانجام در سینماهای تهران نمایش داده شد. فیلم رضا درمیشیان درباره یک دانشجوی اخراجی است. این فیلم در سال ۱۳۹۲ ساخته شده و تنها نماینده سینمای ایران در شصتوچهارمین جشنواره فیلم برلین بود. درمیشیان در روز اکران نخست فیلماش گفت آن را «به همه دانشجویان مظلوم» سرزمیناش تقدیم میکند.
پس از پنج سال پر فراز و فرود، سرانجام فیلم «عصبانی نیستم» رضا درمیشیان با سانسور دقایقی از آن چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت در پردیس سینمایی کوروش تهران با حضور کارگردان فیلم، بازیگران و دستاندرکاران آن به نمایش عمومی در آمد.
«عصبانی نیستم» کاملاً مستقل از دولت و نهادهای وابسته به دولت ساخته شده است. این فیلم درباره دانشجویی به نام نوید (با بازی نوید محمدزاده) است که به دلیل شرکت در جنبش اعتراضی دانشجویان، «ستارهدار» میشود و سرانجام از تحصیل در دانشگاه بازمیماند. این دانشجوی اخراجی اهل کردستان است و عاشق دختری است به نام ستاره (با بازی باران کوثری). فیلم دشواریهای او برای رسیدن به وصال دختر را نشان میدهد.
رضا درمیشیان در سخنانی بهمناسبت نمایش عمومی فیلمش گفت: «من رضا درمیشیان هستم. یک فیلمساز غیروابسته، غیرسفارشیساز و غیرخودی. افتخار میکنم که برای مردم فیلم میسازم و نه از جیب مردم. این فیلم را تقدیم میکنم به همه دانشجویان مظلوم سرزمینم.»
درمیشیان دی ۹۶ هنگامی که مسئولان سینمایی کشور باز هم مانع از اکران «عصبانی نیستم» شده بودند در اینستاگرام خود نوشته بود: «عصبانى نیستم، اما بىنهایت ناامید، ناامید، ناامید، غمگین، دلسرد، تنها، تنها، تنهاتر، افسرده، تلخ، تلختر هستم. عصبانى نیستم، اما با اشک نوشتم، با اشک ساختم و با اشک شاهد اتفاقاتش هستم. صدها بار بازبینى در شوراهاى مختلف، دریافت پنج پروانه نمایش و سه بار ثبت تاریخ اکران در شوراى صنفى، بالا و پائین رفتن هاى مختلف و… و…»
«عصبانی نیستم» که نمایش آن در سیودومین جشنواره فیلم فجر با ۱۷ دقیقه سانسور و حذف پایان فیلم که یک صحنه اعدام را نشان میداد همراه بود با استقبال مردم روبهرو شد و در شش رشته بهترین بازیگر نقش اول مرد (نوید محمدزاده)، بهترین بازیگر نقش اول زن (باران کوثری)، بهترین تدوین (هایده صفییاری)، بهترین صدابردار (نظامالدین کیایی)، بهترین صداگذار (محمدرضا دلپاک)، بهترین جلوههای ویژه (امیر سحرخیز و کامران سحرخیز) کاندیدای سیمرغ بلورین شد اما در لحظات آخر از بخش مسابقه کنار گذاشته شد.
این فیلم که قرار بود در سینماها به نمایش درآید، در مهرماه ۱۳۹۳ با مخالفت کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی مواجه شد و مجوز نمایش آن صادر نشد. در آبان همان سال علی جنتی، وزیر ارشاد وقت ایران، از اکراننشدن این فیلم تا زمان اعمال سانسورهای جدید خبر داد و اعلام کرد که وی شخصاً اقدام به مشاهده فیلم و میزان اعمال سانسور بر آن میکند.
سرانجام قرار شد که این فیلم در تاریخ ۲۹ آذر ۱۳۹۶ اکران شود اما با تهدید بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق، این بار نیز از نوبت اکران خارج شد.
نوید محمدزاده، بازیگر «عصبانی نیستم» در اولین سئانس نمایش این فیلم گفت: «وقتی شب تلخ اختتامیه جشنواره فجر اتفاق افتاد، مادرم، من و دوستان اشک ریختیم و امشب بعد از پنج سال هم میشود اشک ریخت اما اشک شادی که اشک اکران این فیلم است.»
اشاره نوید محمدزاده به برنده شدنش در سیودومین جشنواره فیلم فجر بهعنوان بهترین بازیگر مرد است که مسئولان سینمائی در آخرین لحظات سیمرغ بلورین را از او دریغ کردند.
محمدزاده افزود: «تا “عصبانی نیستم!” را روی پرده نبینم باورم نمیشود که اکران شده است. فیلمی که قطعاً اکران میشود و تمام میشود و هیچ اتفاق عجیبی در مملکت با اکران این فیلم نخواهد افتاد. (…) حالا خیلیهایمان مثل کاراکتر فیلم “عصبانی نیستم!” در گذر زمان، پیر شدهایم ولی باید همیشه پای حرفی که میزنیم باشیم و ای کاش مثل خیلی از دوستان در گذر زمان نقطه مقابل چیزی که میگوییم را انجام ندهیم.»
هایده صفی یاری، تدوینگر و باران کوثری بازیگر زن فیلم نیز از سختیها و پایداریها در این پنج سال سخن گفتند. باران کوثری خطاب به مردم گفت: «این فیلم اگر امروز اکران میشود فقط نتیجه پیگیری ما نیست، نتیجه مطالبه شما هم هست. به رضا درمیشیان همیشه میگفتم که اگر گفتند فیلم باید صحنههایش دربیاید، حتی نمایش یک پلان از آن روی پرده سینما پیروزی است.»
اکران «عصبانی نیستم» با ۲۰ سالن محدود در تهران آغاز شد اما در شهرستانها هنوز روی پرده سینماها نرفته است.
بیشتر بخوانید: