این مجموعه دربرگیرنده خبرهای اعتراضاتی است که دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ صورت گرفته‌ یا در این روز خبرهای آنها منتشر شده‌اند. مجموعه ممکن است با اطلاعات جدید به‌روز شود.

کارگران هپکو با نصب این بنر واژگون اعتراض خود را به مراسم دولتی هفته کارگر نشان دادند

تشکیل کمیته برگزاری اول ماه مه و فراخوان به تجمع مقابل مجلس

پنج تشکل «سندیکای نقاشان استان البرز»، «کانون مدافعان حقوق کارگر»، «انجمن صنفی کارگران برق و فلز کرمانشاه»، «اتحادیه آزاد کارگران ایران» و «کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری ایران» کمیته‌ مشترکی برای برگزاری مراسم روز جهانی کارگر تشکیل داده و برای گردهمایی روز اول ماه مه فراخوان داده‌اند.

تشکل‌های یاد شده از کارگران، سایر مزد بگیران شاغل و بازنشستگان خواسته‌اند که برای «پایان دادن به فقر و فلاکت و گرانی، افزایش فوری حداقل مزد بالاترازخط فقر(۵ میلیون تومان)، برچیده شدن شرکت‌های پیمانکاری، لغو قراردادهای موقت و پایان دادن به کل شرایط مصیبت بار» کارگران، همه مزدبگیران تجمع کنند.

این ۵ تشکل کارگری در بیانیه‌ای که به مناسبت روز جهانی کارگر منتشر کرده‌اند نوشته‌اند برگزاری مراسم مستقل و غیردولتی روز جهانی کارگر «یکی از بدیهی‌ترین و خدشه ناپذیرترین حقوق اجتماعی» کارگران است، و نسبت به اعمال محدودیت برای تجمع مستقل اول ماه مه و یا تلاش برای مصادره آن هشدار داده‌اند:

«ما پیشاپیش اعمال هر گونه محدودیتی در برگزاری مراسم روز جهانی کارگر و یا دادن رنگ و بوی دولتی به آن را قویاً محکوم می‌کنیم و با فراخوان به کارگران در سراسر کشور به ویژه به کارگران مراکز مهم تولیدی و صنعتی همچون صنایع فولاد، خودروسازی، معادن، حمل و نقل، نفت و گاز و پتروشیمی‌ها برای برگزاری هر چه شکوهمندانه‌تر مراسم این روز، دست در دست هم و متحدانه رأس ساعت ۱۰ صبح سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت مقابل مجلس “شورای اسلامی” گرد هم می‌آییم»

 دومین روز اعتصاب رانندگان سرویس حمل و نقل پرسنل فولاد اهواز

رانندگان سرویس‌های حمل و نقل گروه ملی فولاد اهواز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت برای دومین روز متوالی از جابجا کردن کارگران شرکت خودداری کردند. رانندگان که از بهمن ۹۶ تاکنون حقوق نگرفته‌اند  به تعویق مطالبات خود معترضند.

به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، یکشنبه ۹ اردیبهشت در اثر اعتصاب رانندگان، کارگران شیفت صبح و عصر برای بازگشتن از کارخانه (واقع در کیلومتر ۵ جاده اهواز- خرمشهر) با مشکل مواجه شدند و کارگران شیفت شب نیز نتوانستند در محل کار حاضر شوند.

 بیاینه مشترک سه تشکل کارگری و اتحاد بازنشستگان به مناسبت روز جهانی کارگر

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، گروه اتحاد بازنشستگان، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری به مناسبت اول ماه مه بیانیه مشترکی صادر کرده‌اند. در این بیانیه خواست‌های ۱۵‌گانه امضاءکنندگان طرح شده و به تأکید اعلام شده که «تشکل‌یابی کارگران و مزدبگیران و اتحاد سراسری در برابر ظلمی که به آنان تحمیل می‌شود تنها راه تغییر شرایط طاقت‌فرسای کنونی است.»

  کشاورزان سلطان‌آباد رامهرمز جاده را بستند

 دوشنبه۱۰ اردیبهشت ۹۷ گروهی از کشاورزان سلطان‌آباد رامهرز واقع در استان خوزستان که به عدم خرید محصول گندم توسط جهاد کشاورزی معترضند، جاده رامهرمز‌- بهبهان را بستند.

مرغداران مقابل استانداری فارس

تجمع مرغداران شیراز مقابل استانداری

گروهی از مرغداران شیراز دوشنبه۱۰ اردیبهشت۹۷ در اعتراض به عدم دریافت یارانه تولید و کسادی کار خود مقابل استانداری شیراز تجمع کردند. بر روی بنری که مرغداران در دست داشتند نوشته شده بود:

  • ما مرغداران اقدامی در راستای ثبات قیمت نهاده‌ها و تولیدات ندیدیم و در مسیر ورشکستگی قرار گرفتیم
  • ما پشتیبانی نمی‌خواهیم ،سهم خود را از یارانه تولید می‌خواهیم

تجمع سپرده‌گذاران در تهران و الیگودرز

دوشنبه۱۰ اردیبهشت ۹۷ سپرده‌گذاران موسسات مالی در تهران و الیگودرز تجمع کردند.

سپرده‌گذاران موسسه آرمان وحدت در الیگودز دفتر این موسسه را تعطیل کردند.

در تهران سپرده‌گذاران موسسه توسعه البرز کرج مقابل دفتر مرکزی سازمان تعاون روستایی گرد آمدند. آن‌ها بنرهایی حاوی مطالباتشان در دست داشتند و در اعتراض به از دست رفتن سپرده‌هایشان شعار سر دادند. تصاویری از درگیری مأموران نیروی انتظامی با سپرده‌گذاران منتشر شده است.

اعتصاب کارگران شهرداری بندر امام و تجمع کارگران اخراجی شهرداری تهران

یکشنبه ۹ اردیبهشت کارگران شهرداری بندر «خمینی» که ۶ ماه است حقوق نگرفته‌اند دست از کار کشیدند و مقابل شهرداری سفره خالی پهن کردند. کارگران اخراجی شهرداری تهران نیز که پایان اسفند ۹۶ به عنوان نیروی مازاد اخراج شده‌اند مقابل ساختمان شورای شهر تهران تجمع کردند.

کارگران اخراجی شهرداری تهران با سر دادن شعار علیه شهردار و اعضای شورای شهر تهران خواستار بازگشت به کار شدند.

برخی شعارهای کارگران اخراجی شهرداری تهران:

  • شهرداری تعدیل می‌کند، شورا حمایت می‌کند
  • تعدیل یا تبعیض
  • ما ژن خوب نداریم

یکی از کارگران زن اخراج شده شهرداری به خبرنگاران گفته است ۹ سال سابقه کار دارد و با این حال ۲۸ اسفند، بعد از آنکه بلافاصله پس از شش ماه مرخصی زایمان به سر کارش بازگشته، اخراج شده است.

تجمع روز یکشنبه دومین تجمع کارگران اخراجی شهرداری تهران در یک ماه اخیر بود.

 ادامه اعتصاب در بانه

اعتصاب در بانه در اعتراض به فقر و گرسنگی، مسدود شدن مسیر تردد کولبران، محدود کردن بازارچه‌های مرزی و افزایش تعرفه‌های گمرکی که از ۲۶ فرودین آغاز شده دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ادامه یافت.

امروز فرماندار بانه در مسجد جامع این شهر در حضور جمع کثیری از مردم سخنرانی کرد. سخنرانی او مورد اعتراض حاضران قرار گرفت.

دوشنبه برخی از کاسبان بانه مغازه‌های خود را باز کردند اما مورد اعتراض اعتصاب‌کنندگان قرار گرفتند.


بیشتر بخوانید: