دبير شورای امنيت ملی روسيه خطر حمله نظامی آمريکا به ايران را “خطری واقعی” عنوان کرد و گفت آمريکا از هر راهی برای تغيير حکومت در ايران استفاده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نيکلای پاتروشف (Nikolai Patruschew)، دبير شورای امنيت ملی روسيه، امروز پنج‌شنبه ۲۲ دی‌ماه (۱۲ ژانويه ۲۰۱۲) در گفت‌وگو با روزنامه روسی کُمرسانت (Kommersant) گفت: “اسرائيل به‌منظور تشديد تنش‌ها با ايران، آمريکا را تحريک می‌کند.”

پاتروشف با بيان اين‌که ايالات متحده حکومت ايران را “مشکل اصلی” خود می‌داند، افزود: “خطر واقعی حمله نظامی آمريکا به ايران وجود دارد.”

دبير شورای امنيت ملی روسيه تأکيد کرد که آمريکا برای اين‌که ايران را از يک “کشور دشمن” به يک “شريک” تبديل کند به هر وسيله‌ای دست می‌زند تا حکومت ايران را تغيير دهد.

پاتروشف اين‌ موضوع را که شواهد بسياری در مورد اهداف نظامی ايران در برنامه هسته‌ای اين کشور وجود دارد مورد انتقاد قرار داد و گفت: “سال‌هاست که می‌شنويم ايران در آينده نزديک بمب اتم خواهد ساخت اما تاکنون هيچ کس نتوانسته است وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ايران را ثابت کند.”

دبير شورای امنيت ملی روسيه: تاکنون هيچ کس نتوانسته است وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ايران را ثابت کند

دو روز پيش نيز وزارت امور خارجه روسيه در مورد برنامه هسته‌ای ايران اعلام کرده بود: “مسايل مربوط به برنامه هسته‌ای ايران بايد منحصراً از راه مذاکرات و گفت‌وگوی مبتنی بر احترام و بر اساس اصول حرکت گام به گام و عمل متقابل حل شود.”

وزارت خارجه روسيه همچنين به طرف‌های درگير در پرونده اتمی توصيه کرد از “گام‌های نسنجيده و اقدامات شديد” که “مانع شکل‌گيری شرايط گفت‌وگو می‌شود”، خودداری کنند.

روسيه همچنين ۲۲ تيرماه سال جاری خورشيدی با هدف حل مناقشه اتمی ايران، طرح “گام به گام” را برای تشويق ايران به پاسخگويی به پرسش‌ها درباره برنامه اتمی‌اش ارائه کرد.

در طرح گام به گام، ايران در هر مرحله که به سئوالات و نگرانی‌های آژانس بين‌المللی انرژی اتمی پاسخ دهد، گام‌های متقابلی از سوی جامعه جهانی مانند کوتاه شدن دوره برخی تحريم‌ها يا تعليق آن‌ها برداشته خواهد شد.

پس از آن‌که جمهوری اسلامی ايران اعلام کرد که در صورت تشديد تحريم‌ها تنگه هرمز را خواهد بست، تنش در روابط جمهوری اسلامی ايران و آمريکا به‌شکل کم‌سابقه‌ای شدت يافته است.

همچنين در چند روز گذشته نيروی دريايی ايران دست به مانورهای گسترده‌ای زد و در آن موشک‌های جديدی را مورد آزمايش قرار داد.

در پی اين رويدادها، روز گذشته بر اثر انفجار يک بمب کارگذاری‌شده در تهران، مصطفی احمدی روشن، معاون بازرگانی تأسيسات اتمی نطنز کشته شد.

اگرچه هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا اين اقدام تروريستی را محکوم کرد اما مقام‌های جمهوری اسلامی آمريکا و اسرائيل را مسئول اين انفجار می‌دانند.

کشورهای غربی می‌گويند نگران هستند که ايران در برنامه اتمی خود “اهداف نظامی” داشته باشد اما ايران همواره اين اتهام را رد کرده و می‌گويد برنامه اتمی‌اش اهداف “صلح‌آميز” دارد.

شورای امنيت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶ تاکنون چهار بار ايران را تحريم کرده است. شورای امنيت در دسامبر ۲۰۰۶ قطعنامه ۱۷۳۷، مارس ۲۰۰۷ قطعنامه ۱۷۴۷، مارس ۲۰۰۸ قطعنامه ۱۸۰۳ و ژوئن ۲۰۱۰ قطعنامه ۱۹۲۹ را عليه ايران تصويب کرد.

آمريکا، اتحاديه اروپا و شمار ديگری از کشورها نيز تحريم‌های يک‌جانبه‌ای عليه ايران برقرار کرده‌اند. اين کشورها در حال بررسی تحريم جهانی نفت ايران هستند و پيش از اين آمريکا و بريتانيا بانک مرکزی ايران را نيز تحريم کرده‌اند.

تهران می‌گويد با وجود اين تحريم‌ها از برنامه اتمی خود عقب‌نشينی نمی‌کند.