رسول خادم، رئیس فدراسیون کشتی ایران نامهای به شورای عالی امنیت ملی نوشته و در آن از اعضای این شورا خواسته است تا تیمهای دیپلماسی برای مذاکره با کمیته بینالمللی المپیک بفرستند و مانع از محرومیت کشتیگیران و تعلیق کشتی ایران بهدلیل مسابقه ندادن با کشتیگیران اسرائیلی شوند.
رسول خادم این نامه را دوشنبه ۲۷ فروردین نوشته و در آن ضمن اشاره به اینکه چهار ماه است ورزش کشتی ایران بهدلیل عدم رویارویی با ورزشکاران اسرائیلی دچار «مسئله» و «مشکل جدیدی» شده گفته است که در دو ماه گذشته تلاش خانواده کشتی ایران برای حل این موضوع به نتیجهای نرسیده و بیپاسخ مانده است.
خادم در این نامه مناسبات کمیته بینالمللی المپیک را «اسرائیلی ـ آمریکایی» خوانده و بدون آنکه نمونههایی ارائه دهد این کمیته را به «برخوردهای دوگانه» و «چشم بستن در برابر مواضع سیاسی کشورهای دنیا» متهم کرده و از شورای عالی امنیت ملی خواسته است تا «با ورود تیمهای دیپلماسی واجد شرایط برای مذاکره با کمیته بینالمللی المپیک، در این زمینه از ورزش ملی کشور دفاع شود».
رقابتهای جهانی کشتی از تیر تا آبانماه سال جاری برگزار میشود و ایران میبایست در هشت مسابقه جهانی شرکت کنند. خادم هشدار داده که در تک تک این مسابقات، خطر محرومیت، کشتیگیران ایرانی را تهدید میکند.
رویارویی با اسرائیل:
علیرضا کریمی، عضو تیم ملی امید ایران در وزن ۸۶ کیلوگرم در رقابتهای کشتی آزاد زیر ۲۳ سال قهرمانی جهان برای روبهرو نشدن با کشتیگیر اسرائیلی، در میانه کشتی با حریف روس و در حالی که با نتیجه ۳ بر ۲ پیش بود، به توصیه مربیان تیم ملی به عمد شکست خورد و از رسیدن به مدال طلای جهان بازماند.علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی از او تقدیر کرد.علیرضا کریمی پس از واگذاری مسابقه خود با کشتیگیر روسی در مصاحبهای با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) گفت که وقتی از مربیان خود شنید باید ببازد تا با حریف اسرائیلی روبهرو نشود «دنیا روی سرش خراب شد». او گفته بود: «در یک آن تمام زحمات و سختیهایی که ماهها در تمرینات و دور از خانواده به امید کسب مدال طلای جهان متحمل شده بودم از جلوی چشمانم گذشت. شوکه شده بودم و انگار سطل آب یخ را روی سرم ریختند. دیگر قدرت ایستادن روی پاهایم را هم نداشتم.»این دومین باری بود که علیرضا کریمی با قرعه اسرائیل در مسابقات جهانی مواجه میشد، او یکبار نیز در مسابقات جهانی جوانان در سال ۲۰۱۳ به همین دلیل نتوانست به مدال طلا برسد.کریمی در مصاحبه خود درباره این مورد گفت: «به من گفتند به اندازه پاداش قهرمان جهان که ۴۰ سکه بود به تو میدهیم اما وقتی پدرم پس از مسابقات جهانی ۱۳۹۲ با نامه فدراسیون کشتی به وزارت ورزش رفت و خواستار عمل مسئولان به قولشان شد به او گفته بودند، “به ما ربطی ندارد که پاداش کشتی نگرفتنش مقابل اسرائیل را بدهیم”.»در مرداد سال جاری نیز مسعود شجاعی و احسان حاجصفی، دو ملی پوش تیم فوتبال ایران که در باشگاه پانیونیوس یونان بازی میکنند، در ترکیب تیم خود در مقابل تیم مکابی تل آویو به میدان رفتند و این موضوع برای آنها دردسرساز شد. |
رسول خادم پیشتر از سیاست رویارونشدن با ورزشکاران اسرائیلی انتقاد کرده و گفته بود حاضر نشدن مقابل اسرائیلیها با دلایل پزشکی و باخت به حریف دیگر نمیتواند توجیه قابل قبولی در برخورد با این مسئله باشد. این انتقادها بیپاسخ ماند و در ماههای گذشته به مسئلهای بیسابقه تبدیل و منجر به استعفای اعتراضآمیز رسول خادم و همه اعضای شورای فنی کشتی آزاد و فرنگی ایران شد. آنها از مسئولان حکومتی ایران خواستند تا تکلیفِ رقابتهای کشتیگیران ایران با حریفان اسرائیلی را روشن کنند. رسول خادم به فرماندهان سپاه پاسداران گفته بود که اگر با اسرائیل سر جنگ دارند اسلحه به دست گیرند و نه آنکه خود را پشت ورزشکاران ایرانی پنهان کنند.
استعفای رسول خادم از ریاست فدراسیون کشتی بازتاب گستردهای داشت. از یک سو اصولگرایان با این اقدام مخالفت کردند و از سوی دیگر برخی از اصلاحطلبان خواهان چارهاندیشی در این زمینه شدند. خادم بعد به مسئولیت خود ادامه داد.
رئیس فدراسیون کشتی در نامه خود به شورای عالی امنیت ملی زمانِ باقیمانده تا مسابقات کشتی را بسیار محدود خوانده و گفته است فعالیت دیپلماتیک کاری زمانبر است. او خواستار دستور اقدام فوری در این زمینه شد.
کمیته بینالمللی المپیک بر اساس منشور المپیک که یکی از اصلیترین مواد آن برگزاری مسابقات با اهداف صرفاً ورزشی و پرداختن به روح ورزش است، فعالیت فدراسیونهای جهانی را زیر نظر دارد و در همین راستا رویاروی نشدن ورزشکاران ایرانی با ورزشکاران اسرائیلی را بهدلیل دخالت دادن امر سیاسی در ورزش مشمول تنبیه و جریمه میداند.
فدراسیون جهانی کشتی اخیراً علیرضا کریمی، کشتیگیر ایرانی را به دلیل باخت اجباری شش ماه تعلیق، و مربی او را به دو سال محرومیت از حضور در رقابتهای بینالمللی محکوم کرد. جمهوری اسلامی ایران از سال ۱۳۶۲ (۱۹۸۳) از رویارویی ورزشکاران ایرانی با ورزشکاران اسرائیلی در میادین ورزشی جلوگیری میکند.
۱۷ اسفندماه گذشته گروهی از کشتیگیران ایران نیز در نامهای به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی از او خواسته بودند به شورای عالی امنیت ملی دستور دهد مسئله منع رویارویی کشتیگیران ایرانی با حریفان اسرائیلی را با تشکیل تیمهای دیپلماسی حل کند.
کشتیگیران در نامهشان به خامنهای نوشته بودند: «تمامی سازمانهای مسئول در این میدان ما را تنها گذاشتهاند. البته سالهاست ما را تنها گذاشتهاند.»
این نامه نیز همچون اقدامات و اعتراضات دیگر بینتیجه ماند.
ماجرای رویارویی ورزشکاران ایرانی و اسرائیلی در جمهوری اسلامی همچنان از مسائل اصلی و جنجالبرانگیز ورزش کشور است. اموز (دوشنبه) دادستانی مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال را برای ادای توضیحات درباره بازگشت مسعود شجاعی به تیم ملی فوتبال احضار کرد. کاپیتان تیم ملی پس از آنکه با تیم باشگاهیاش در یونان به مصاف تیم اسرائیلی رفته بود، از بازی در تیم ملی ایران محروم شده بود.
بیشتر بخوانید:
این سیاه بازی ها رسول خادم نظام بذار کنار. ما خودمان زغال فروشیم!
میلیاردها تومان بیت المال دارید به باد میدهید که پرچم دیکتاتور ی مذهبی بالا ببرید؟!
این همه پرچم بالا برید و سرود نظام ولایی را خوانید پروپاگاندا نظام را پیش برید چه شد؟ فقر، بی عدالتی، استبداد، سرکوب آزادی از میان ر فت؟ همان مسعود شجاعی تان هم باز رفت توی تیمتان/ هیچ وقت ما نباید به این قهمرمان های پوشالی اعتماد کنیم. /
یک مشت تخدیر شده از هیاهوی ورزش سرمایه سالاری ! ما که دیگر به شماها بزرگ شدیم، این جماعت هوچی توی ورزشگاهها دیدیمف دیدم سر پیراهن سروخ و ابی چاقوکشی کردند. خب کی میخوایهد حرفهای امثالهم را بشنوید.
نقاش / 17 April 2018
ورزش قهرمانی عامل تخدیر ملتهای تحت ستم است. بزرگترین دستاوردها ی ورزشی را دول کمونیستی سرکوب گر داشتند.
ورزش قهرمانی یکی ابزارهای تخدیر ملتها و تبلیغات بازار سرمایه سالاری بیرحم است. / خودتان را گول نزیند چون من کی را نمیتوانید گول بزنید .
قهرمان ملی من، امثال ستار بهشتی است.
نقاش / 17 April 2018