علی نيکزاد، وزير راه و شهرسازی گفت ايران برای ورود هواپيماهای سوخو از روسيه اعلام آمادگی کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، علی نيکزاد، وزير راه و شهرسازی ايران امروز، چهارشنبه هفتم دیماه درباره خريد هواپيمای سوخو از روسيه گفت: “مذاکراتی با وزير حمل و نقل روسيه در خصوص بندر اميرآباد، راهآهن رشت – آستارا و خريد هواپيما داشتيم و آمادگی خود را برای خريد هواپيمای ۱۰۰ نفره سوخو اعلام کرديم.”
به گفته وزير راه و شهرسازی، رضا نخجوانی، رئيس سازمان هواپيمايی کشوری که مرجع رسيدگی و تأييد هواپيماها است در سفر به روسيه حضور داشت و اين هواپيما را تأييد کرد.
علی نيکزاد قيمت اين هواپيما و ميزان مصرف سوخت آن را مناسب است.
ماه گذشته ايران و روسيه مذاکراتی را برای خريد اين هواپيماهای کوتاهبرد انجام دادند و وزير راه و شهرسازی اعلام کرد که با توجه به سازگاری آنها با اقليم کشور، درصورت تائيد سازمان هواپيمايی کشوری اين هواپيماها خريداری میشوند.
وزير راه و شهرسازی امروز خبر داد که در زمان اجرای فاز دوم طرح هدفمندی يارانهها به همان ميزان که قيمت بنزين افزايش پيدا کند قيمت بليت نيز افزايش خواهد يافت
وی با بيان اينکه اين هواپيماها برای ايرلاين خاصی خريداری نمیشود، گفت: “کليه ايرلاينهايی که توان خريد داشته باشند میتوانند از اين هواپيماها استفاده کنند.”
نيکزاد گفته بود اين پيشنهاد از طرف کشور روسيه مطرح شده است.
ورود هواپیمایی ۱۰۰ نفره به ایران از سالها قبل و با عدم همکاری روسیه به اجرا نرسیده بود، زیرا این کشور بازار اروپایی برای هواپیماهای سوپرجت سوخو را به ایران ترجیح میداد.
به گزارش مهر، در گذشته مسئولان ایرانی ضمن بازدید از یک نمایشگاه نسبت به خرید این هواپیما اعلام آمادگی کردند اما طرف روسی نسبت به این موضوع روی خوش نشان نداند و همین امر باعث شد تا خرید هواپیماهای سوپرجت سوخو به سرانجامی نرسد.
وزير راه و شهرسازی امروز همچنين خبر داد که در زمان اجرای فاز دوم طرح هدفمندی يارانهها به همان ميزان که قيمت بنزين افزايش پيدا کند قيمت بليت نيز افزايش خواهد يافت. مرحله دوم طرح هدفمندی يارانهها بهزودی اجرا خواهد شد.
پيش از اين نيز هواپيماهای ساخت يا طراحی روسيه، از جمله توپولف شمار بسياری از هواپيماهای ناوگان هوايی ايران را تشکيل میدادند.
تحريم اقتصادی از سوی دولت آمريکا دليل اصلی روی آوری شرکتهای هواپيمايی داخلی به خريد يا اجاره هواپيماهای روسی عنوان شده اما منابع هواپيمايی آمريکايی گفتهاند تحريم اقتصادی ايران شامل تأمين قطعات مورد نياز هواپيماهای مسافربری ساخت آمريکا نشده است.
در سالهای پس از انقلاب ايران هواپيماهای شرکتهای هواپيمايی ايرانی دچار حوادث متعددی شدهاند که در بسياری از آنها، سرنشينان جان خود را از دست داده يا زخمی شدهاند و در شمار قابل توجهی از اين سوانح هواپيماهای ساخت يا طراحی روسيه، از جمله توپولف، مورد استفاده قرار گرفتهاند.
هواپيمای توپولف در سالهای اخير دچار سانحههای متعددی در ايران شده بود. در سانحههای مختلف اين هواپيما در سالهای ۱۳۷۱، ۱۳۸۰، ۱۳۸۵ و ۱۳۸۸ در مجموع ۴۵۰ نفر جان خود را از دست دادند.
افزايش تعداد اين سوانح هوايی منجر به آن شد که رضا نخجوانی، رئيس سازمان هواپيمايی ايران ۲۲ بهمنماه سال گذشته با ارسال نامهای به شرکتها و دفاتر خدمات مسافرت هوايی و ايرلاينها، به آنها اعلام کرد که فروش بليت برای توپولفهای ۱۵۴ از يک اسفند، ممنوع است و با خاطيان برخورد قانونی میشود.
تعداد ناوگان حمل و نقل هوايی ايران بيش از ۲۰۵ فروند اعلام شده بود که با کنار گذاشتن توپولف از اين ناوگان تعداد آن به کمتر از ۱۹۰ فروند کاهش يافت.
اين در حالی است که گفته میشود ايران تا سال ۱۴۰۴ خورشيدی به حدود ۵۰۰ فروند هواپيما با سرمايهگذاری ۲۲ ميليارد دلار نياز دارد.
چيزي که برايشان اهميت ندارد جان و مردم ايران است و فقط به پورسانت فکرميکنند……..
کاربر مهمان / 29 December 2011
زنده باد برادر بزرگ
…
قاه قاه خان
کاربر مهمان / 29 December 2011